27 Август, 2024 14:26 1 765 33

Съдът остави Румен Гайтански-Вълка в ареста

  • румен гайтански-
  • арест

Румен Гайтански заяви, че процесът срещу него е скалъпен и допълни, че никога не е искал кредит и не познава никого от ръководството на ББР

Съдът остави Румен Гайтански-Вълка в ареста - 1

Румен Гайтански остава в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд.

Гайтански е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие кредит за 148,5 млн. лв и бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда.

Софийската градска прокуратура настоя съдът да наложи мярка "задържане под стража" на Гайтански. Той е представляван в съдебното заседание от адвокат Красимир Донков. Защитата на Гайтански представи списък с документи. Те показват размера на платени данъци на стойност 88 милиона лева на свързани с обвиняемия фирми.

Защитата твърди още, че няма документ или свидетел по делото, който да казва че Румен Гайтански се е срещал със Стоян Мавродиев или пък управителния съвет на Българската банка за развитие.

Обвинението е тенденциозно за политически цели и няма да издържи в съда, посочи още един от адвокатите му.

Пред съда Румен Гайтански заяви, че процесът срещу него е скалъпен и допълни, че никога не е искал кредит и не познава никого от ръководството на ББР, пише БНТ.

Прокуратурата поиска Гайтански да остане в ареста. За престъплението , в което е обвинен законът предвижда от 10 до 20 г. затвор. Според държавното обвинение анализът на документите събрани по делото показва фиктивно обезпечаване на кредита. Има опасност Гайтански да окаже натиск ако излезе на свобода и да бъдат унищожени доказателства по делото.

По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън", получила кредита.

Миналата седмица Мавродиев бе обявен за национално издирване с постановление на Комисията за противодействие на корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    16 6 Отговор
    Ох горкия да стои там 2-3 години в килия с цигани

    Коментиран от #9, #18, #22

  • 2 за добро поведение...

    9 2 Отговор
    ...И загрижен за здравето на конвоиращите го, в августовските жеги ходи с предпазна маска.
  • 3 Тома

    19 4 Отговор
    Ма как.Той е толкова добро момче с
    вейрони майбахове яхти хотели и т.н. всички купени с народни пари
  • 4 каскета

    12 3 Отговор
    Пуснете го Мавродиев ще го прибере и не може да ги откриете като Ружа
  • 5 Македонеца

    14 4 Отговор
    Всичко се връща на тоя свет
  • 6 Пешо от панелката

    13 2 Отговор
    Това дали е плащал данъци и с кого се е срещал не е толкова важно. Има един железен принцип: Фолоу дъ мъни. Като проследят парите, те ще ги заведат където трябва (ако искат де, Сарафов???)

    Коментиран от #17

  • 7 питам

    21 4 Отговор
    А боко ,шиши и доган защо никой не ги пипа!!!!
  • 8 еййй

    10 2 Отговор
    Зорлан му пробутали дребни мангизи ....

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И ко стана?

    20 2 Отговор
    Къде е Мавродиев? Къде са подписалите кредита? Къде са Доган и Папазов? Къде е МВР? Къде е Прокуратурата? Къде са Кирил и Асен, да кажат коя институция са съзирали по случая ББР. Къде е Бойко Рашков.
  • 11 Изкукуригал

    9 2 Отговор
    Тоя веднага се разболе от корона вирус множествена скрелоза и Сите болести на свето
  • 12 Селянин

    13 1 Отговор
    Маняка прибира от почистванията в цялата държава 30% от стойноста на концесията в неговият джоб.
    Това е ясно на всеки в съответната община, защото за да се случат нещата не може без тях.
  • 13 Прокурор

    12 2 Отговор
    Рано или късно идва видов ден
  • 14 Бай Иван

    7 3 Отговор
    Той и БоЕко така не ги познава и не ги е виждал.
  • 15 да издаде всички в схемите

    5 1 Отговор
    150 са малко . но ги е откраднал . по закон е доста години . ББР беше ново нещо от ЕС . Закакво са му . кола . да не дава пари на лобисти . за скалъпки . щом не си признава има нещо . адвоката му е казал . помага му . заедно да крадат .
  • 16 Друго мнение

    6 0 Отговор
    Вижда се, че развитието на тази сага ще е интересно. Къде са все пак делата, които са образувани за бездействие по този казус и извършителите, защо не са в съседни килии. Това е въпроса. Къде са данните за отпуснатите заеми на други лица и как точно е станало това. Все пак става въпрос за милиони отпуснати кредити и не е важно дали се изплащат, а да се проследят парите по тяхното предназначение, за което са отпуснати.

    Коментиран от #20

  • 17 И ко стана?

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо от панелката":

    Парите водят до Доган. А Доган вече не е собственик на Тец Варна и Сараите

    Коментиран от #28

  • 18 И да направят

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Г@зо му КАТО радиаторна решетка
    НА бугати вайй рон😱
  • 19 Барсак

    4 1 Отговор
    ИСКАМЕ И ДОГАН В ПАНДИЗА. ГЕПАЛИ СА НАРОДНА ПАРА. ИСКАМЕ ДА ГО ВИДИМ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, ТОВА ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ...ПОСЛЕ НАРЕД СА ИЛХАН КЮЧЮК, ЧАКЪРОВ И АТАЛАЙ СЪС СИНОВЕТЕ ИМ. НА ДОГАН СИНА СЪЩО.
  • 20 И ко стана?

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Друго мнение":

    След като се проследят парите, същите могат да бъдат и конфискувани и върнати на банката. За сега знаем, че има един Сарай за конфискуване в полза на ББР
  • 21 Бесен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "еййй":

    А де,той не ги искал ама те вземи та вземи.Да е..а и мошениците .
  • 22 Държавната Глава

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Всъщност в килията на Вълка трябва да е и Доган
  • 23 смях

    7 0 Отговор
    Оставили са го, защото корупцията е в ББР и онова министърче-комуне на иновациите Росенчо Карадимов.
  • 24 то оставаше

    4 0 Отговор
    и да го пуснат
  • 25 Хе хе

    4 0 Отговор
    Никога не бил искал кредит, сигурно ало измамници са искали от негово име хе хе хе.
  • 26 Хахаха

    3 1 Отговор
    Никога не е искал кредит щото друго лице и фирма са ги поискали.Реално никой нормален съд не може да го осъди поради липса на данни за каквото и да е причастие към т.нар. престъпление Този който е от пуснал кредита трябва да бъде съден
  • 27 Гръч

    2 0 Отговор
    Всички боклуци говорят едно и също и за свите съседи винаги "добър човек",смеят ли кажат истината..
  • 28 Пешо от панелката

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "И ко стана?":

    Ако Доган е над закона, стадото жално ще мучи по форумите, а Доган ще се подсмива от сараите или от яхтата с пура в ръка.
  • 29 Васил

    1 0 Отговор
    Ще поседи един месец и после ще отпраши със скъпата си яхта!
  • 30 Овчевъд

    1 0 Отговор
    СГП не знае ли, че Доган е гепил 30 милиона от парите на офсете. Какво чака? А и какво чакат вълнестите? Защо не са пред СГП за арест и на Сокола? Той каза на офсете, че е управлявал народната пара, че раздавал поръчки, а вълнестите само блееят и го търпят вече цели 35 години този римлянин от Рома.
  • 31 Гошо

    0 1 Отговор
    На тоя "вълк" му изпилиха зъбите
  • 32 Кога

    1 0 Отговор
    Кога ще разследват Данаил Папазов,откъде толкова богат,че накрая прибра и ТЕЦ Варна.Ама ти да видиш и Сараите били негови.Последно така се оказа и модни линии и какво ли не? Хайде Комисията срещу корупцията чакаме отговори.Българската мафия направо ще надмине италианската.Егати превзета държава.
  • 33 Хайде

    1 0 Отговор
    Шиши и Ментата и те в ареста.Защо избирателно действа червата прокуратура?Защо ,бе Сарафов ?Пеевски и Ментата също не обслужват кредитите си.Пеевски така заграби и милиони от КТБ и както каза Цв.Василев взема и не иска да връща после.И това животно корумпирано сега ще върти цяла България с манията си за величие и маниакалните си планове в главата.Цяла България не му са роби на този неврастеник.Да си пие хапчетата и да си седне в леген със студена вода.....,че ще яде токаното.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове