27 Август, 2024 14:48 3 468 71

Слави Трифонов гневен: Какво точно са свършили досега, за България, българските еврокомисари?

  • слави трифонов-
  • итн-
  • еврокомисар-
  • д-р велислава петрова-
  • димитър главчев

Подкрепа за кандидата на ИТН

Слави Трифонов гневен: Какво точно са свършили досега, за България, българските еврокомисари? - 1
Снимка: БГНЕС

Тази седмица България трябва да предложи новия, български еврокомисар. Ние сме в интересна ситуация. От една страна, служебният кабинет няма как да вземе самостоятелно решение, заради предсрочните избори, но от друга това е шанс, най-накрая, да се избере комисар не по партийна линия, а по качества.
За това призова във "Фейсбук" Слави Трифонов.

Българският еврокомисар трябва да е лицето на страната пред Европейския Съюз и европейските институции. Той трябва да е достоен човек и най-важното да има необходимите качества за тази длъжност.

Трябва да бъде доказан професионалист, който да може да работи в международна среда и да представлява България, а не конкретни партийни интереси. Затова сега нашият еврокомисар трябва да има първо необходимите качества, необходимото образование, необходимия професионален опит и необходимите морални качества.

В настоящата политическа обстановка в страната, без редовно правителство, най-голяма е вероятността да получим същия ресор, а именно - Еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта и затова трябва да излъчим кандидат със силен експертен профил, който да поеме тази отговорност. Много малко хора комбинират силен научен профил и познаване на Европейско законодателство и политики.

Ние, от "Има Такъв Народ", смятаме че страната притежава такъв човек. Това е доктор Велислава Петрова. Д-р Велислава Петрова е експерт с широк международен опит в ООН, Световната банка и други международни организации. Бивш заместник-министър на външните работи, водил ключови за България преговори за Шенген, ОИСР и разширяване на ЕС. Има широко познаване на Европейското законодателство в сферите на здравеопазване, образование, технологии и иновации. Международно-признат учен с опит в Европа и страните от Глобалния Юг.

Ще ви запознаем накратко с нейното образование и квалификации.

Средното образование:

Национална природо-математическа гимназия, София, България, като завършва със Златна диплома и е първенец на випуска;

Бакалавър, Микробиология със стаж в индустрията от

University of Bristol, Бристол, Великобритания

Първенец на випуска и носител на наградата за най-добър

стажантски научен проект;

Доктор на Биологичните Науки,

University of Cambridge, Кеймбридж, Великобритания

Геномни изследвания за изучаване на имунната система при инфекциозни заболявания и при имунизации.

Научният ѝ труд, публикуван в Science Immunology е сред 100-те най-четени научни изследвания за 2019 г. (Altmetric Top 100) и е отразен в BBC, Financial Times, Forbes и Time Magazine;

Доктор Велислава Петрова е носител на наградите:

“Най-изявените млади личности на България"

- област “Иновации в медицината";

- лауреат на наградата за 2021г.

“Награда на ректора на Университета в Кеймбридж";

- награда за водещи учени в сферата на глобалното здраве и устойчиво

развитие.

През 2018 година е ПОСТДОКТОРАНТ, ГЕНОМНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ в Кеймбридж, Великобритания

• Ръководител на партньорства с международни изследователски групи за геномни изследвания и профилиране на имунната реакция при

автоимунни заболявания.

През 2019 година е НАУЧЕН СЪТРУДНИК И ЛЕКТОР към

University of Cambridge, King’s College, Кеймбридж, Великобритания.

2019 – 2020 година работи като Консултант по иновациите в Агенцията на ООН за ХИВ/СПИН, Женева, Швейцария.

През 2021 година е МЕЖДУНАРОДЕН КОНСУЛТАНТ, УПРАВЛЕНИЕ НА РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ

Световна Банка, Женева, Швейцария;

От 2022 година е СТАРШИ МЕНИДЖЪР, ЗДРАВНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ИНВЕСТИЦИИ в Международния алианс за ваксини и имунизации, Женева, Швейцария;

През 2022 – 2023 година, доктор Велислава Петрова беше заместник министър на външните работи в Министерство на Външните Работи на Република България,

Представител на МВнР в преговорите с Европейската Комисия по въпросите, свързани с разширяване на Европейски Съюз, членство на България в Шенген и отпадане на Механизмаза сътрудничество и проверка;

Изключително важно е да се отбележи, че докато беше зам. външен министър, д-р Велислава Петрова, нито веднъж не предаде българските национални интереси по темата за падане на ветото пред Северна Македония. Благодарение на нейната твърдост и патриотизъм европейските представители и много наши овластени родоотстъпници бяха принудени да се откажат от първоначалната си безусловна и наведена позиция по тази тема.

През 2023- 2024 година тя е СТАРШИ КОНСУЛТАНТ ПО ЗДРАВНО ЗАКОНОДАТВЕЛСТВО към Международна Здравна Организация, Женева, Швейцария. В момента, д-р Велислава Петрова, е ГЛАВЕН ПРОГРАМЕН ДИРЕКТОР към Международен Център за Бъдещите Поколения, Брюксел, Белгия.

Аз съм сигурен, че д-р Велислава Петрова, ще бъде достоен еврокомисар, който не само ще се справи със задачите си на тази отговорна длъжност, но и ще защитава българските национални интереси в EС. Тя е човек, който е постигнал всичко сам, благодарение на своите умения, знания и на своя морал и ние, като нация, можем само да се гордеем с хора като нея.

Ако служебният премиер, Димитър Главчев, се откъсне от партийните зависимости ще може да вземе правилното за държавата решение и да предложи доктор Велислава Петрова като новия български еврокомисар. Надяваме се и останалите политически партии и всички държавни институции да постъпят държавнически и да подкрепят нейната кандидатура, защото д-р Велислава Петрова е логичният и правилен избор за България.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шмекер гагауз с много КЪС

    33 5 Отговор
    Какъв по логичен избор от лорд евгени минчев ?
  • 2 Град Симитли

    26 8 Отговор
    Нищо.
    Точно като бългафскитд евричалгари!
  • 3 Друго мнение

    25 4 Отговор
    Какво ще правим на тези избори, кой ще ни прилее гласчета, че взе да става страшно с това разделение.
  • 4 Тая

    24 17 Отговор
    селянка , преценила се за чалгарите , пет пари не струва , те в Брюксел ще я пращат ?!

    Коментиран от #53

  • 5 Трол

    3 32 Отговор
    Българските еврокомисари отстояват нашия цивилизационен модел и демократичните ни ценности.

    Коментиран от #42

  • 6 ЕЛЕКТОРАТ

    25 4 Отговор
    Как бе Слави,та нали всички евродепутати и еврокомисари досега вече са милионери от спестени заплати и пътни!Нито им трябват танцьорки,нито музиканти нито сценаристи ,нито гости!100 % ефективност!!!Сега вече ще им завъртим милионите в полза роду и виж колко голема файда за народа ще има!!!
  • 7 Абе Славчо бе...

    39 12 Отговор
    Фактосът е че ти също нищо не свърши! Когато хората ти дадоха държавата в ръцете ти се сниши като пръднал в рейс, измъкна се и ги предаде! Сега акъл раздаваш...
  • 8 да, спечелихте ме

    21 6 Отговор
    спечелихте ме още с "Геномни изследвания за изучаване на имунната система при инфекциозни заболявания и при имунизации", много ще й е полезно в Брюксел. що се отнася до краткия й стаж в МВнР и участията и в разни работни групи, това е дащото вие я направихте зам министър в 4-ната коалиция. Нищо, ама нищо в кариерата й не навежда на мисълта, че е била подходяща за този пост.

    Коментиран от #36

  • 9 Гост

    23 5 Отговор
    Преди две години щях да ти повярвам на 100% и да подкрепя предложението ти но ме разочарова и си мисля,че пак не е истинско а е някаква уйдурма и схема
  • 10 Попов

    28 7 Отговор
    Мога да си представя какъв морал има Велислава Петрова след като се е забъркала с малкото ДПС, чалгарите опростачили две поколения българи.

    Коментиран от #31, #37

  • 11 Реалност

    22 8 Отговор
    Македонииооооо ...
    Ако чалгаря не беше свалил правителството на Кирил Петков заради един милиард причини и митницата на Таки, сега нямаше да говорим за политика Пеевски и политика Борисов.
  • 12 Сталин

    25 3 Отговор
    Еврокомисарите- клоуните на Сорос и фонЛайно,те са там да работят за глобалната финансова мафия ,а не за държавите си

    Коментиран от #51

  • 13 Адрес 4000

    25 4 Отговор
    Любовницата на къдравият късак ТоЖко
    Дяланият Камък Велислава
    Ще свърши много работа,колкото я свърши в МВнР
    Има една приказка
    Ще я свърши работата като кучето на нивата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хеви метъла

    23 5 Отговор
    Какво точно е свършил Слави Трифонов ? Освен да се прави на големия мъжкар и да пее тъпи песни .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пожелание

    24 2 Отговор
    Отзовете всички ЕУРО депутати ,защото и за лев работа не са свършили !!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Верваме ти, славчо

    23 1 Отговор
    ... Глобалното здраве и устойчивото развитие... имунизации, имунология, законодателство, световното здравно споразумение...
    Глобалистка, та дрънка, дялан камък - за всичко става в света на Шваб и Сорос...
    За България щяла да работи?!
  • 21 Хе хе

    14 2 Отговор
    Славчо политикарства, но отстрани хе хе хе.
  • 22 Уса

    19 1 Отговор
    Още една слуга на сорос работила в неговите структури.Има значение,колко е образован човек,но дали ще работи за щастието на българите е съвсем различно.Вчера работиха с Путин днес със сорос утре,кой знае къде по къра ще ги търсим.Идват с големите дипломи вдигат патардиите и потъван в дън земя куче влачи рейс
  • 23 Шкембе войвода

    25 0 Отговор
    Аз пратих Слабака в Брюксел за да го изкарам от кръчмата в Младост 1. Малко ли съм направил?
  • 24 Сталин

    16 2 Отговор
    Абе чалгар ,тая еврейска змия Велислава Петров а има идеалната биография за враг на народа и държавата

    Коментиран от #48

  • 25 ВСИЧКИ КАТО ЕДИН ЗА ГЕРБ. ДОЛУ ИТН.

    15 7 Отговор
    Може и да е много образована , но само факта , че точно ти - Ч.алг.аря на Чалг.арите я посочваш вече я прави неизбираема.ИТН е хунта , а не партия.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Волгин....

    9 2 Отговор
    Как какво съм свършил бе конска ч.... У... Т.... У... Роооо?, влязох в еврозоната и приех еврото преди всички вас, докато се туткахте😜😂.
  • 28 Уса

    9 1 Отговор
    За еврокомисар не се иска,кой знае какво образование а да си наясно със законите и механизмите с които ЕС се опитва да прецака българите.Източната система я знаем ниски заплати и мафия а западната е едно голямо надцакване и прецакване
  • 29 Коце от Максуда Варна

    12 4 Отговор
    Аз изпратих Пешо Волгата в Брюксел да отстоява руските интереси. Малко ли съм направил?
  • 30 Тошко 🐵️ 🙊🙉

    20 1 Отговор
    Ако не искате Д-р Велислава Петрова, то нека поне е Христофорос Аманатидис - Таки.
    Няма по голям експерт по иновациите от него, показа научно и на практика, как една държавна граница може да стане частна.
  • 31 Стършел

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Попов":

    Не е възможно нормален човек да се хване с чалгар! Абсолютно си прав.
  • 32 россиян..

    4 3 Отговор
    Що търкаш 19..итн гласува по бърже да подарим реакторите на украйна,лъжат че белене е по близо до вранча-отколкото румънскта аец черна вода..слави играе ва банк с бойко и делянчо и със ку ку бенд им свирять маанетьа.
  • 33 Госあ

    4 3 Отговор
    Да, действително е подходящ кандидат на 100% обаче ганяка не обича подходящи хора. Въпреки че много напориста е май...а нейният труд е спорно доколко е нейн. Общо взето колежките са доста меркантилни и напористи съм забелязал, докато мъжете в тази област сме пичове и благородни Кари Мълис, Френсис Крик, Яманака, какво остава за Сасаи, който се самоуби заради позора, че не е хванал докторантката си след като изфабрикува резултати...Общо взето щом към политика и мениджмънт е тръгнала....само Полинг взе Нобел за алфа спиралната структура на белтъка и за нобел за мир, като беше отявлен комунист преследван от фашагите у сащ. Трябваше и трети нобел да вземе с Крик, ама се набутаха там много ремаркета. но, 100% подходящ кандидат, спор няма
  • 34 А какво стана с Плувката,

    9 0 Отговор
    защо забравихте за него?
  • 35 А ти

    7 2 Отговор
    какво свърши за България? Довлече ни само злини.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Така е

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Попов":

    Трябва да е същия бokлyk като тази от СЕМ, "Ще ти скъсам гъ ...", пласирана от патрона на тошко -фатмака радев.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Боруна Лом

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    ДА НЯМАШ ТЕМПЕРАТУРА,БЕ? ПОРЕДНИ ПАРАЗИТИ!
  • 43 я стига

    8 1 Отговор
    А защо предлагате и вие еврокомисар?И тя ще свърши работа колкото другите.И защо изобщо ни е притрябвало да имаме такъв?Само да лапат пари и да стават милионери.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Шиле

    3 4 Отговор
    Тя е човека! Бъдете разумни.
  • 46 Славчу от Дългопол

    12 1 Отговор
    Аз само с един Тайсън кючек на Орлов мост мога да спечеля всякакви избори
  • 47 Няма шанс

    9 0 Отговор
    Така е! Но,ще изберем некоя или некой закъсал за мангизи-наш човек.Досегашните ни комисари по тоя критерии ги пращаха в Брюксел.
  • 48 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Сталин":

    Айде още един Лисенко ! Еййй ква биография треа да има ве ? да е чела винету и да е яла филии с мас или да е карала такси у Петербург ?
  • 49 Тъпоъгълник

    5 3 Отговор
    Куха глава не увира и продължава да предлага персони които според чалгарското му виждане са перфектни но неприемливи от хората с мисъл в главите.Ако слушаме чалгаря винаги е време за шнорхели.
  • 50 Гост

    5 0 Отговор
    Само не цифровата Мара доктор Габриел.
  • 51 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    тука си прав ! Я глей волгата, еххх как му се иска да е еврокомисар завалията хахахаха
  • 52 Моряка

    6 0 Отговор
    Някой да си спомня името на поне един български комисар.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Стефан

    6 5 Отговор
    Подкрепям д-р Велислава Петрова, стига мутренски и свински представители. Нека този път да е по това какво може а не на кой е човек.
  • 55 смях и пародия

    3 2 Отговор
    "Не по партийна линия, а по качества"
    На това му се казва словоблудство.
    То има ли партия която да не твърди, че нейният човек е с най-добрите качества?
    Че и трифоновата работа. Да е "качестван", демек аз да го избера. Обаче "да не е по партийна линия", демек моята партия няма гласовете да си наложи решението.

    Мисля че е време да спрем с този безсмислен популизъм. Доста време простите се захасваха по подбни глу пости.
    Открил нашия топлата вода - качества ибли нужни.
  • 56 И от къде бе б@стун

    5 0 Отговор
    си сигурен, че това напористо девойче ще работи "на ползу роду", а не за собствените си амбиции, за по-натъшно кариерно израстване и пр.

    Коментиран от #64

  • 57 И да помниш, и да не помниш...

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Моряка":

    Меглена кунева - защитаваше потребителите, по време на най-големите кражби на топлофикация и енергото... кристалната сталинка с бедствията, жирафата, някоя си майдел...добре ги охранихме, здраво защитиха джоба си.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Г-н никой

    5 2 Отговор
    Сла🖕ви Три🖕фоно🖕в
  • 60 сноу

    2 1 Отговор
    Може сУвчо ама като и чета великата биография дето и казваш..че тя само из кравешки обори премитала бе..А ти сигурно си чат ,че там лопата не ти дават докато не минеш през сереуто..Впрочем къде се загуби църуанку бе ....нека му спретнем една висококалорична биография и да го разпердушинва тоя ес..Комисар ,емисар ..на него не му минават тия..За три дена ес-ту е на колене..
  • 61 Мишоци

    2 0 Отговор
    Да се нагушат с пари, на серГЕЙчо му беше малко 10г и сега пак, милионЧЕВА смени партия и пак се тъпче за пари
  • 62 Алекс Йорданов

    1 0 Отговор
    Не че нещо, но и аз имам огромен опит и мога да се справя добре. Имам и доста награди, даже още от времето преди демокрацията.
  • 63 даскалицата

    2 0 Отговор
    Бай Славчо, тези запетаи за нищо ги нямаш!
  • 64 Никога не може да си сигурен

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "И от къде бе б@стун":

    Но в случаят Слави е гарант с името си. Което означава, че ако има издънка, той ще я изхвърли.
  • 65 Баба Слави

    2 1 Отговор
    Бегай ма

    Коментиран от #66

  • 66 Ти бегай

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Баба Слави":

    Неграмотен ром!
  • 67 факт

    1 0 Отговор
    не се разбра какво е направила за България
  • 68 На този чалгар

    1 0 Отговор
    всичките му кандидати не стават. Шнорхел, плагиат, юпито Ники, което крадна доста пари. Тази никой не я познава. Скрийте се с вашите кандидати!!!
  • 69 славУц

    2 1 Отговор
    къф е то а ане к ролог на пик4ара ?
  • 70 Е КАК КАКВО СА СВЪРШИЛИ ?

    1 0 Отговор
    ОМЪЖИХА И СЕ НАКРАДОХА СЕ ЗАБОГАТЯХА ПРЕДАДОХА НИ - МАЛКО ЛИ Е БЕ ?НЕ СЕ БЯХА СЕТИЛИ И ПЕСНИ ЧАЛГАРСКИ ЩЯХА ДА ПРОПЕЯТ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ МОГАТ КАТ ТЕБЕ ! НЕ МОГАТ ДА ПЕЯТ САКАМ ДА КАЖЕМ !
  • 71 да ама не

    0 0 Отговор
    в полза на държавата ни и хората много нищо в собствена пачки и имоти много
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове