27 Август, 2024 21:40 1 419 33

Диян Стаматов: ЛГБТ темата не представлява интерес за самите ученици

  • диян стаматов-
  • лгбт-
  • тема-
  • интерес-
  • ученици

"Нашите политици по различни причини си мислят, че политиката е дълго пребиваване, а то е кратко пребиваване в една професия. Подобни заплахи не трябва да се отправят към учители и директори. Последните 2-3 г. по време на служебното управление този страх нараства", коментира Стаматов "черния списък" с учители, имали смелостта да изразят "друго мнение" за ЛГБТ закона

Диян Стаматов: ЛГБТ темата не представлява интерес за самите ученици - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има ли ЛГБТ пропаганда в българското училище?

"Не съм забелязал НПО-тата да проявяват интерес към българското образование. Възможно е някъде да има опити за влизане и подобни дейности. Когато се правят подобни опити, чувствителността на директора и колектива е много по-важно от написания закон", коментира директорът на столичното 119 училище, Диян Стаматов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му след законовите промени ролята на учителските колективи е да приложат тази разпоредба във вида, в който е разписана - да няма пропаганда на религиозна, политическа, сексуална основа.
"В същото време учебниците не са променяни. Тук остава голямата въпросителна какво ще правят учителите по биология, по философия. Тези теми се преподават според учебния план, без пропаганда от външни институции", даде пример Стаматов.

Използва ли се образованието в политическата надпревара?
Пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета заяви, че организацията е изразила позицията си, че няма нужда от тази законодателна промяна, каквото е и становището на Министерството на образованието и науката (МОН).
"Лошото е, че образователният закон влиза в политическата надпревара. Това ще се тиражира много активно. Само преди 2 седмици друга политическа сила внесе предложение за санкциониране на учители, които говорят за сексуално образование. Финансови санкции и отстраняване от работа за 2 г. Това е мракобесно връщане във времето назад, нито един от българските ученици не може да бъде затворен в България. Българските деца пътуват в Европа и виждат всичко", заяви Деян Стаматов.

Черният списък с учители и директори
Той коментира и списъците с директори и учители, които трябва да бъдат санкционирани, защото са имали смелостта да изразят "друго мнение" за ЛГБТ закона.
"Нашите политици по различни причини си мислят, че политиката е дълго пребиваване, а то е кратко пребиваване в една професия. Подобни заплахи не трябва да се отправят към учители и директори. Последните 2-3 г. по време на служебното управление този страх нараства. Това ще доведе до сериозно мълчание на един от най-интелигентните хора, което не бива да се допуска. И без друго няма учители", предупреди директорът на столичното 119 училище.

Според него ЛГБТ темата не представлява интерес за самите ученици. В същото време самата дума "пропаганда" не е добре формулирана и по думите на Стаматов тепърва трябва ѝ бъде дадено ясно тълкуване, защото "свободата на тълкуване ще доведе до санкции на различни места".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 0101

    6 35 Отговор
    Повечето хора въобще не ги интересува,ползва се от политици и по глупавите русофили,
  • 4 Дърт даскал

    41 5 Отговор
    Темата за МТ-ЛБ наистина не представлява интерес за самите ученици, но представлява интерес за най-различни НПО-та финансирани от............., които предлагат на училищата много добре платени проекти за обучение на учениците в джендърски "изкуства" и "ценности" ! А нашите политици - демоКРАДИ, за да замажат некадърността и крадливостта си издуват джендърския балон и кучетата да лаят по него!

    Коментиран от #8

  • 5 Баце ЕООД

    32 6 Отговор
    Искат просто да ни занимават с педалите, докато продават реакторите на Украйна за жълти стотинки.
  • 6 истината

    5 38 Отговор
    долу пропагандата на възраждане, величие, меч, нож, щука, домат и всички други психично болни подобни

    Коментиран от #27

  • 7 Тя не представлява интерес

    38 3 Отговор
    за учениците но за учителите на хранилка от нпота представлява
    затова браво че този списък се осветли
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Няколко направления

    40 1 Отговор
    Още първото изречние е 100% нагла лъжа. Направленията са няколкo: анкети,листовки,извънкласни дейности, Обучителни мероприятия в страната и чужбина,зелени училища,насадени празници...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лорд Минчо

    18 1 Отговор
    А защо градските бани са разделени на мъже и жени?
  • 13 Ох, милият

    34 2 Отговор
    Той пък не забелязал НОО-тата да имат интерес към училището. Сигурно докато са налазвали училището, той е бил пред някоя камера. Нали по всички въпроси, свързани със средното образование, той е сведущ. На всяка манджа – мерудия. И хлъзгав-хлъзгав!

    Коментиран от #32

  • 14 Уса

    25 1 Отговор
    Така твърдяха и в сащ,но сега е час по прно с малолетни от учители педофили и хора и политици се обединяват срещу сатаната6466
  • 15 Попип, попип

    26 3 Отговор
    "Според него ЛГБТ темата не представлява интерес за самите ученици." Откъде пък е толкова сигурен, че говори от името на всички деца в България? Или просто има такива същества, които докато се пипат зад бюрото, искат да го "преподават" това на малчуганите
  • 16 ФАКТИ

    18 0 Отговор
    АНТИ ОБРАЗОВАНИЕТО НИ Е ПРОБИТО ПАК ЗА ПАРИ.
  • 17 нннн

    29 1 Отговор
    Смятам, че темата за ЛГБТ рекламата в училище е приключена. Какви са тия всекидневни увъртания и коментари по въпроса. Законът трябва да се спазва.
  • 18 За грант продавам майка си

    26 0 Отговор
    Ама верно ли ""Не съм забелязал НПО-тата да проявяват интерес към българското образование"


    „Джендър организация пита учениците за тяхната сексуалност, иска да вкара ЛГБТ часове и учители в училищата“

    Новината е от 30.07.2024 , може да се чете в нета

    Накратко, искат:
    1. ЛГБТ програма в училищата
    2. Часове по сексуалност/трансджендъри в историята
    3. Някой ЛГБТ индивид да работи в/консултира училищата
  • 19 мнение

    21 1 Отговор
    Според мен, тези списъци ще потрябват. И тогава всеки ще трябва да обяснява дали е вземал пари и какви ги е вършил, за да заслужи тези пари. Лакомията е лош съветник.
  • 20 бай Иван

    19 1 Отговор
    "Не съм забелязал НПО-тата да проявяват интерес към българското образование"

    Алооо , тури очилата бе! Те са се внедрили от детските градини още .
  • 21 Види се

    17 0 Отговор
    Този е роден в град Содом и зел образование в град Гомора. С 6-ца. Тройка не му стига.
  • 22 Вожда

    17 0 Отговор
    Ахаа,и щом не проявяват интерес, дай да вземем да го предизвикаме а ?
  • 23 Искат да приспят аудиторията

    15 1 Отговор
    Списъка в голямата си част е фалшив.По важно е, че много НПО -та са получили държавно финансиране през 2021 г.по времето на кирчовците по образователни програми.Вкл. и " Америка за България" която е външна фондация,преминала на държавна ясла.Нека се провери кои са тези НПО- та и с какви проекти ще участват с държавни пари.Не е задължително техните проекти да са в учебната програма,а като извънкласна дейност.Ти досега пропагандата е зад гърба на учители и родители ,по интернет или с разни анонимни анкети ,така че подмолното си работи.

    Коментиран от #28

  • 24 "Спете спокойно деца" демек

    15 1 Отговор
    А детския филм за тийнежъри хомо ,които вървят на широк екран?Как едно ромче оправя българче.Тези филми с образователна цел ли са ,или с пропагандна ?Има и други.за детските градини ,как едно момиченце,става момче и обратно ,айде не ни обяснявайте че няма пропаганда !
  • 25 Какъв е

    12 0 Отговор
    проблема с биологията ?Откога е пропаганден предмет,а не научна дисциплина ?
  • 26 без коментар

    14 0 Отговор
    "Това е мракобесно връщане във времето назад, нито един от българските ученици не може да бъде затворен в България. Българските деца пътуват в Европа и виждат всичко", заяви Деян Стаматов.

    И какво ще видят?

    "Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази седмица в знак на протест срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното и средното образование, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че подобни случаи са били установени в Брюксел, а снощи две училища са били запалени край Лиеж.", септември 2023
  • 27 Альоооо

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "истината":

    Добре ли си? Пий си редовно хаповете,жълтоп@ветнико.
  • 28 Прав си

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Искат да приспят аудиторията":

    В Испания организират ваканционни лагери за ученици.И познайте от какъв пол са преподавателите. Няма как.Самите те не знаят все още.Работя в супермаркет и зареждат в края на седмицата за лагерниците.Веселяги са до един,но кой къф е ...и майките им не знаят.Да му мислят учениците .

    Коментиран от #29

  • 29 Факти

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Прав си":

    Пазете децата си от лагери "ДрагТивизъм" по Еразъм+!
    Ясно е за какво става въпрос.
    До момента за ЛГБТИ проекти по Еразъм+ са похарчени близо 2.5 милиона евро.
  • 30 Тома

    6 0 Отговор
    Не си забелязал защото трябва да си пуснеш палците и да се обърнеш за да видиш.
  • 31 Тя и той

    6 0 Отговор
    Нека този който е за еднополови бракове да събере родата си и пред тях да обсъжда що е то еднополов брак!?Децата имат право да знаят колко струва една операция за смяна на пола!!??
  • 32 Този

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ох, милият":

    учител не е ли член на Комисията по образование и култура към Общинския съвет... Там акъл раздава и съдби решава
  • 33 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПРОБЛЕМ ИМА САМО ЗА УЧЕНИЦИ И УЧЕНИЧКИ МЕЖДУ 6-ТИ И 9-ТИ КЛАС !!!!! БЯХ УЧИТЕЛ В ТЕХНИКУМ / В СОЦА / И НИКОЙ НЕ СЕ Е ОГЛЕЖДАЛ ---УЧЕНИЦИ ВСЯКАКВИ !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол