3 Септември, 2024 22:44 3 784 13

Адв. Людмил Рангелов: Ако спорят двете фракции и въпросът се пренесе във ВАС, решението ще е за фракцията на Пеевски

  • людмил рангелов-
  • фракции-
  • дпс-
  • спор-
  • съд-
  • делян пеевски

Ако всички бяха загрижени за изборния процес като предлагане на идеи към избирателите, нещата щяха да бъдат много лесни. Избирателите ни ги няма в сметките на лидерите, коментира юристът

Адв. Людмил Рангелов: Ако спорят двете фракции и въпросът се пренесе във ВАС, решението ще е за фракцията на Пеевски - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Надявах се, че няма да се стигне до интензивна намеса на съда. Но тази злонамереност, която цари... Ако всички бяха загрижени за изборния процес като предлагане на идеи към избирателите, нещата щяха да бъдат много лесни. Избирателите ни ги няма в сметките на лидерите", заяви адв. Людмил Рангелов в предаването "Денят ON AIR".

Какво решение ще вземат за двете ДПС-та
Той посочи, че не е в интерес на двете фракции в ДПС да пренасят споровете си в ЦИК и в съда. По думите му проблемите им са как ще привлекат електората, за да гласува за едната или другата коалиция.
"Фракцията зад г-н Пеевски се явява като коалиция от две парти. Другата коалиция е измислила "Демокрация за права и свободи". Абревиатурата не е задължителна. За съжаление, не е решение на едната фракция. Зависи от парламентарната група", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Според него се стига до това кой владее съда.
"Ако спорят двете фракции и въпросът се пренесе във ВАС, решението ще бъде за фракцията на г-н Пеевски. Ако политиците имат елементарна загриженост за хората и бъдещето на държавата, би трябвало да сложат точка на това. Борбата се е ограничила до това кой ще владее съответната структура", подчерта адв. Рангелов.
Събеседникът е на мнение, че ако политически владееш прокуратурата, можеш да гарантираш ненаказуемост на хората, които се занимават с купуване и продаване на гласове.

Осъдени 15-20 човека са смешни цифри на онази масовост. Купуването става с пари и някои купуват повече, изтъкна адв. Рангелов.

Ще бъде ли признат за виновен Румен Гайтански - Вълка
Гостът призна, че е бил изненадан от решението Румен Гайтански да бъде оставен в ареста.

"Не съм толкова изненадан, след като видях съдебния състав. Не е правно обосновано. Когато обвиняваш едно лице, че е получило голям и необезпечен кредит, като е подбудило друг от банката да му го отпусне, трябва да има различен тип доказателства, каквито въобще не се коментират", разясни адв. Рангелов.
Той е на мнение, че е опасно за Гайтански Стоян Мавродиев да се върне като защитен свидетел по делото.

"Срещу г-н Мавродиев предполагам, че могат да се намерят и други основания за търсене на наказателна отговорност, извън тези, които са свързани с Гайтански. Ако те му се амнистират и той е готов да даде показания, за да се отърве, такива схеми се правят от хората с влияние. Обзалагам се, че г-н Гайтански за това обвинение няма да има влязла в сила присъда", каза още адв. Рангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гру

    26 2 Отговор
    Мистър Кеш Магнитски яко, ще купува сиукси!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Точно
  • 4 Град Козлодуй

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гру":

    цигани
    индианци няма
    Виж в Уикипедия
  • 5 Дик диверсанта

    17 0 Отговор
    Председателя на ВАС е зависим, като тази зависимост е свързана с деца.
  • 6 Хохо Бохо

    26 2 Отговор
    Ще е голям смях, ако братята мюсюлмани гласуват за Шиши. Ама това си е техен проблем...
  • 7 Баш софиянец

    22 1 Отговор
    Най-соломоновско е и двата варианта на дпс да НЕ участват на изборите, понеже по закон една партия не може да участва в две коалиции и от юридическа гледна точка партията е ЕДНА , независимо от дърляниците вътре. Така че нито едно крило да не участва.
  • 8 Да питам

    14 0 Отговор
    Какво стана с незаконните сгради в Росенец, бутнаха ли ги?
  • 9 Да ви попитам

    17 2 Отговор
    Като уважаван ТОП адвокат,защо се продават тези прокурори,съдии и не работят в интерес на правото.На всички е ясно,че са зависими от Магнита-Пеевски,защото има компромати срещу тях.Ясно е,че за Сараите има фалшификация на документи поръчково от Пеевски и този ДЕРИБЕЙ ПАПАЗОВ не е никакъв собственик.Всичко е прилапал най-големия дерибей мафиота Пеевски.Докога такива като нотариус Весела ИВЧЕВА,като Сарафов,като Русинова,като председателката на СГС,за които имаше снимки и показания на свидетели за получаване на бонуси,докога на компрометирани хора ще продължава пребиваването в прокуратурата?Какво да се направи?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Европеец

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Донякъде си прав.... Всичко започна от доктора на докторите агент Сава..... Взе пари от така наречения от него феномен и му даде под наем в ДПС.... Ама феномена не се задоволи с партия под наем и реши да си я присвои.... Философът на философите усети грешката си, назначи още един председател, ама както каза късно е либе за китка..... Адвоката е прав, очертава се пеевски да спечели в съда, освен ако титаните на юридическата мисъл в ЦИК и Вас отново не намерят някакво противозаконно соломоновско решение..... Гледах по телевизиите как хидроинженера на хидроинженерите живеел като султан в боянските сарай.... Да както каза бившият главен прокурор Гешев политически боклуци много, но определено султана на султаните е в първата десетка..... Ще го боли султана, от две високи резиденции да падне ниско във вилата на аталай.....
  • 12 Вратичката е поставена с Конституцията!

    10 0 Отговор
    Вратичката е поставена с Конституцията!

    Който реже Сиренето и Хляба Може да прави Всичко!

    Опорочаването Продължава с Новите Конституционни Съдии ... И Отрязания Достъп на Българските Граждани до Него!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол