9 Септември, 2024 15:49 1 517 89

Иван Таков: На 9 септември 1944 г. сред развалините на сразения фашистки режим избуява надеждата за един по-добър свят

  • иван таков-
  • 9 септември 1944 г.-
  • фашистки режим-
  • надежда-
  • по-добър свят

Ще отстояваме тази истина, докато съществуват конюнктурни опити с користни цели на незрели политици тя да бъде изкривена, подменена, изтрита или забравена, заяви председателят на БСП - София

Иван Таков: На 9 септември 1944 г. сред развалините на сразения фашистки режим избуява надеждата за един по-добър свят  - 1
Снимка: NovaNews

Девети септември е празник на победата над фашизма в България. Това заяви Иван Таков, председател на БСП - София, цитиран от пресцентъра на БСП- София. "Безспорен е фактът, че на 9 септември 1944 г. сред развалините на сразения престъпен фашистки режим избуява радостта от победата, щастието от свободата и надеждата за един по-добър свят. Това е истината за 9 септември, заяви той. Ще повтаряме тази истина, ще я отстояваме, докато съществуват опити тя да бъде изкривена, подменена, изтрита, забравена. Ще я пазим от всякакви конюнктурни набези да бъде употребявана с користни цели от незрели политици. Защото историята има особеността да се повтаря. Според Маркс - първо като трагедия, после като фарс".

Иван Таков добави, че същите незрели политици, като онези, които в периода 1923-1944 г. са убивали без съд срещу заплащане от 50 000 лв. за отрязана глава, днес агресивно и шумно пропагандират, че в България не е имало фашизъм. "И си позволяват "компетентно" да наричат героите-антифашисти лумпени, терористи, убийци, коментира още той. - Именно тези "политици" създадоха и наложиха лъжите, че до 9 септември 1944 г. България била най-демократична, най-напреднала държава. Че убийствата от периода 1923 - 1944 г. са комунистическа измислица, че не е имало фашизъм, че Съпротивата била тероризъм. Че не е имало Закон за защита на държавата и по-късно (януари 1940 г.) антисемитски Закон за защита на нацията. Че тази "демократична" монархия не е убивала хора без съд, срещу заплащане - 50 000 лв. за отрязана глава. 1400 глави струват 70 млн. царски лева, както пише в полицейските архиви. Хилядите избити участници в Съпротивата, отрязаните глави по мегданите, изгорените 11 343 човешки души в пещите на Треблинка, хилядите убити от англо-американските бомбардировки и разрушена София не са банални подробности. Аз и стотиците хиляди като мен ги приемаме лично. Гордея се с моите предци - баба и дядо - двама от ръководителите на антифашистката съпротива в България, осъдени по три пъти на смърт от цар Борис III. Няма да спра да възхвалявам дейността на моята баба Вълка Горанова за спасяването на българските евреи през "демократичната" 1943 година. Няма да скрия гордостта си от най-високата награда "Шофар", дадена ѝ посмъртно от еврейската общност в България. Няма да крия номинацията ѝ за най-високото звание, давано от Яд Вашем - "Праведник на нациите".

Лидерът на столичните социалисти е категоричен, че омразата никога не е решение. "Омразата е признак на незрялост. От историята знаем до какво води тя всеки път, каза той. - Всичките кризи в нашата държава, които се натрупаха през последните години, са резултат от дейността на незрели политици, изпълнени с омраза. От политици, които не познават историята. От "Новите българи" - "демократи", ренегати, приватизатори и откровен криминален контингент. Те откраднаха половинвековния труд на три поколения. Осъдиха мнозинството българи на унизителна бедност. Сега осъждат държавата на гибел... На 27 октомври предстоят избори. Омразата и омразните нямат място в Народното събрание. Честит празник!".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    20 75 Отговор
    Слава!

    Коментиран от #69

  • 2 Виж сега,

    73 24 Отговор
    спри с опорните. Колко хиляди избиха червените чугунени глави защо не кажеш.

    Коментиран от #6, #7, #26

  • 3 незнайко

    36 60 Отговор
    За жалост изопачаването на историята е по лесно отколкото създаването и ! 34 години се мъчат да пренапишат историята ни а пък македонците направо си я преписват и ние гледаме УМНО ! В БЪЛГАРИЯ от 1944 година до 1989 се ИЗГРАЖДАШЕ държавата а сега 34 години се КРАДЕ ИЗГРАДЕНОТО ! КАПИТАЛИЗМА където е влязъл не прощава !
  • 4 Ами избуя,

    42 15 Отговор
    всички видяхме, някои не доживяха, други го преживяха, но никой не плаче за завзетите ни с имперски амбиции отрепки. И по време на освобождението от турско робство, и по време на освобождението от фашистки гнет, все сме страдали от имперския ботуш на "великия братски народ"...
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 66 Отговор
    Честит празник!
  • 6 Опорко

    11 32 Отговор

    До коментар #2 от "Виж сега,":

    Ми явно не достатъчно за да имаме една НОРМАЛНА Бълдария без фашизъм.
  • 7 Европеец

    30 61 Отговор

    До коментар #2 от "Виж сега,":

    Имало е за какво бе..... Колкото и да игнорират датата девети септември тя е сакрална за България..... След 9-ти септември имаше 45 години социализъм, който ако сме безпристрастни и обективни ще кажем че беше втория златен век на България..... 45 години социализъм, 35 години демокрация.... Остават още 10 години за да направим равносметката, равносметката ще бъде полза на ония 45 години, който за съжаление свършиха преди 35 години.....

    Коментиран от #11, #16

  • 8 Браво

    43 14 Отговор
    Що си тъп и индоктриниран.
    Тъпо комуниклктическо парче
  • 9 Ами да

    27 5 Отговор
    И надеждата бързо умря! Диктатура, но не на пролетариата!
  • 10 Здравствуйте братушки !

    39 15 Отговор
    И днес йощ в Балкана щом буря захваща,
    бежанците преминаващи през България
    питат ужасени: “И от тук ли е минал Талибан”?
    Тихо каналджията казва: “По-бетер - Дядо Иван”.
  • 11 Да,да,

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Лекувай се....

    Коментиран от #70

  • 12 Внуците

    42 7 Отговор
    Приличат на дядовците! Я разкажи на младите, по колко кожи, литри мляко е съквал от народа чичи ПеКа Таков!? Неук си ! В България не имало фашизъм, дори не знаеш смисъла и съдържанието на фашистките идеи!
  • 13 Пеко

    38 9 Отговор
    В България не е имало фашизъм А ти си чел чел недочел с ниско чело ама 2 пръста не повече

    Коментиран от #24, #35

  • 14 Всё в порядке

    29 5 Отговор
    Прогресът на СССР се завръща. Всички като таков са поканени лично от Путин да споделят руския рай.
    Защо ли никой не се отзовава ?

    Руснаците вече няма да създават нови акаунти в Google - руските телефонни номера са забранени.
    Това вероятно се дължи на санкциите на Министерството на финансите на САЩ, които ще влязат в сила на 12 септември. Те забраняват предоставянето на ИТ и софтуерни услуги на територията на Руската федерация.

    Коментиран от #27

  • 15 Сделано в СССР

    38 6 Отговор
    Преди 80 години започна разрухата на страната ни - на вековното и трудолюбие, заменено от празнословие и мързел;
    - на моралните и ценности, заменени с цинизъм; - - на духовните и ценности, градени три поколения и достигнали с лекота европейско ниво, заменени с политически глуми;
    - на чистата до наивност, душа на българина, заменена с двуличие и лицемерие;
    Дойде руска жестокост и най-долните етажи на социалната стълбица, станаха нейни подражатели и слуги за половин век!
    И тъй като не получиха заслуженото, сега отново се канят да правят същото, с което разрушиха страната ни!
    Ама тоя път, май ще има друга лекция!
  • 16 реру

    50 15 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    "... Колкото и да игнорират датата девети септември тя е сакрална за България....."


    Някои дори са по-категорични...

  • 17 Пипи

    45 4 Отговор
    Да, по-добър свят ама за комунистите. След лошите фашисти идват добрите убийци на интелектуалците в България!

    Коментиран от #63, #75

  • 18 АГАТа Кристи

    41 5 Отговор
    Да. Прав си.!
    "По добър свят" за малка част от обществото - комунягите - за тях и наследниците им да 19-то коляно.
    А ти, другарю търтей цял живот само от каймака на живата гребеш, без да си допринесъл и с пукната стотинка на обществото.
    Сведи глава и се скрий в тъмната част на бау-бау !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 аааахахахааа

    34 3 Отговор
    Така е Иванчо, прав си!Избуя надеждата за един по-добър свят ама само за отговорните другари като дядо ти, баща ти и такива отрочета като тебе.Няколко фамилии които управляваха по времето на комунизма си живееха много добре и за тях наистина светът стана по-добър. Ама за другите милиони българи тцъ! И като говориш за избитите по време на "фашизъмът", що не споменеш нещо и за избитите от партията на дядо ти бе Иванчо? Що не кажеш нещо и за избитите без съд и присъда след 9.9.1944г. а? Що не кажеш и за избитите в концлагерите по времето на твоята партия БКП бе Иванчо? Иванчооооо, не всички са по на 20 години че да им разправяш приказки от хиляда и една нощ бе нашто момче.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 без манипулации

    38 6 Отговор
    Ех, Таков, разчиташ на късата ни памет, но ние помним "прекрасния социализъм" на дядо ти Пеко. Държавата, която така вдъхновено прославяш, беше (за нас, не за семейството ви) концлагер.Днешното поколение не би издържало и седмица в онези условия на тотален контрол.Гордей се с предците си, но не ни натрапвай мнението си.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Адолф

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "Виж сега,":

    А как да каже юнака, като партията на дедо му ги изби тия хорица. Не му е удобно на левента да говори за тия дето партията му ги изби.
  • 27 Онзи

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Всё в порядке":

    А как ще се обадят от НАТО РФ за Капитулацията на Украйна?!?!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Един не трол

    19 3 Отговор
    А вие колко генерали, подполковници, жени и деца избихте през тези години от 23 до 44 ? Любимата Ви Русия колко още ще ни пречи? Май най-много и пречи, че писмеността им е измислена в България? Мир на праха на брат ти беше голям човек ти си едно нищожество.
  • 30 Онзи

    19 6 Отговор
    Защо не напишете и колко репарации изплатила НРБ и след това РБ на Гърция и Сърбия!!Да не се чудят някой демократи и евроатлантици,защо през ранния комунизъм не е имало агнешко и къде е отивяло то.

    Коментиран от #57, #59

  • 31 Стенли

    9 3 Отговор
    Макар че гласувам за ВЪЗРАЖДАНЕ не споделям мнението на това че съветската армия ни е освободила защото си е имало българско правителство лошо добро било е избрано от българи и нямало от какво да ни освобождават че тогавашните управляващи може да да не са били стока то днешните да ни да са много стока иначе за трети март съм съгласен че не са на освободили защото сме били в чужда държава

    Коментиран от #37

  • 32 Резултат

    28 2 Отговор
    9-септември е трагедия за развитието на България.
  • 33 Ейй

    22 3 Отговор
    Тарикат, кажи какъв свят се е появил след 09.09., а не какви са били надеждите.
  • 34 Гошо

    24 3 Отговор
    Наследниците на Пеко Таков и Мако Даков по-добре да не се обаждат,че и те като дедите им , са мноогоо далече от комунистическите идеали!Използвачи такива!!!
  • 35 реру

    37 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пеко":

    Така е:
    – фaшизъм - Италия;
    – нaцизъм - Германия;
    – бoлшeвизъм - CCCP и опити да бъде наложен силово в Източна Евpoпa;
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стенли

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "Стенли":

    Да се чете че на трети март са на освободили
  • 38 ССС

    26 6 Отговор
    9-ти Септември е израз на мракобесието, на окупираната от руснаците България, на излезлите от горите неандерталци наречени шумкари, на геноцид срещу инакомислещата част от българския народ.

    9-ти Септември е най-черната дата в българската история! Следват 45 години, в които промиването на мозъци достига необичайни висоти, в това число и пропагандата, че в Пиринска македония живеят македонци, а не българи, както и че България трябва да стане съветска република.

    Дори османското владичество трудно се доближава до това, което е сторено с българите след 9-ти Септември.
  • 39 Откровен

    21 2 Отговор
    Малоумник
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти си

    21 2 Отговор
    Фашизмът никога не идва на власт в България. Фашистките организации не участват в управлението на страната през целия период от 20-те години до есента на 1944 г. Установеният след 1934 г. режим не се ръководи от фашистка партия, не излъчва фашистки водач. Нещо повече той е в противоборство с фашистките организации (в 1936 окончателно е забранена СБРЗ, през септември 1939 – СБНЛ и РНБ).
    Стига с манипулациите и изопачаване на историческите факти по гьобелсови или комунистически методо !
    Архивите са живи ...
  • 42 Един не-трол

    21 2 Отговор
    Всъщност колко е добър комунизма може да се види от развитието на източна и западна Германия. Източна още не може да настигне западна след толкова години на инвестиции и какво ли още не. Да не забравяме и Меркел, която покани бежанците.

    Коментиран от #48

  • 43 Резултат

    22 2 Отговор
    9-септември е трагедия за развитието на България.
  • 44 Пешо

    22 2 Отговор
    Тук,в България,никога не е имало фашистки режим.Историците го казват.Доволен съм,че Нинова успя да ви заличи.Съвсем скоро ще си в бюрото по труда,ако не е останало някое кожено палто от баща ти.
  • 45 Минчо Варджията

    18 3 Отговор
    Еййй, а дано не минете 4-те %! Такива като вас има останали още само във Венецуела, Еритрея и Сев.Корея. По една държава на континент, в Европа сте само вие в Р.България. Дано да изчезнете завинаги!!!
  • 46 От чужбина

    18 1 Отговор
    И не забравяйте, че много голяма част от т.нар. комунисти станаха такива на следващия ден. Голяма част от т.нар. комунисти са си чисти криминални престъпници излезли на свобода заедно с политическите затворници. Или още по-просто казано - най-обикновени селски тарикати се възползваха от смяната на властта. Има една книжка на Никола Николов - "40 безотговорни дни". Става въпрос за първото окръжно на ком.партията в което партията дава 40 безотговорни дни на своите членове да се разправят по места с всякаква съпротива, включително и физическо ликвидиране - убииства. Така всеки който се е усетил на момента става член на ком.партията, вряка активно против вече падналата власт и така има шанса да се издигне в ъерархията на новата власт - това и става за мнозина. В действителност тези новоизлюпени "герои" разчистват лични сметки и се занимават с изнудвания - ходят вечер и нощем по заведенията или посещават заможни и богати за да събират пари. Това е същото което правеха "борците" през 90-те години. За да "видите" по-добре какво се е случило бих ви препоръчал да изгледате един филм на Влади Въргала - "Шменти капели - ЛЕГЕНДАТА". Филма е 15-16 серии!
  • 47 От чужбина

    8 10 Отговор
    Най-правилно и точно го е казал Алеко Константинов чрез героя си Бай Ганьо - Абе всичките са маскари!
  • 48 реру

    33 1 Отговор

    До коментар #42 от "Един не-трол":

    "Всъщност колко е добър комунизма може да се види от развитието на източна и западна Германия..."


    Вярното си е вярно...

    Коментиран от #77, #79, #83

  • 49 Цеко

    18 1 Отговор
    Остави дядо му.Баба му,Въла Горанова е първа дружка,съратница и убийца на свирепата Митка Гръбчева.Детето на учителя когото разстрелват пред семейството вика :"моля ви леличко,не убивайте татко.Той не е сторил на никого зло."Правят го на решето.Само защото е учител.
  • 50 Гацо

    20 1 Отговор
    Фашизъм не е имало в България, бе нагли комунисти. Спасяването на десетки хиляди евреи е едно от малкото доказателства. Да, царската власт е убивала хора, но комунисти. А комунист е равно на терорист. Атентата в църквата Света Неделя го доказва. Чисти талибани.... Дори самите комунисти се срамуват от това, че ги наричат така и се писаха социалисти.....Парламента 2001 г, обявява режима им за престъпен....колко още да ви се сипва, боклуците им с боклуци....
  • 51 Ха ха ха

    20 1 Отговор
    Малко останахте,комундета пропаднали.
  • 52 краси

    15 1 Отговор
    Отдааавна комунягите трябваше да са в Сибир!Но,тъпите българи в РБ са висок %!Днес всички най-богати българи са свързани с БКП и ДС!
  • 53 Диамантената ръка

    10 2 Отговор
    И тоя нов свят се оказа по брутален и от стария преди 9 септември, а всякакви надежди заминаха на кино, чугунена главо...
  • 54 никола гешев

    12 1 Отговор
    В 25 НС има 10 депутати от БРП(к), Съветско посолсто има в София без прекъсване в годините на ВСВ, Царство България и СССР са в дипломатически отношения до 05.09.1944 г. ни обявяват война. В България има демократично избран парламент, свобода на словото и религиите, неприкосновена частна собственост. На 09.09.1944 г. всичко това бе насилствено отнето от 1500 шумкари-терористи дошли от селата със силата руските орки. Защо не се борехте против "монархо-фашизЪма" от 01.09.1939 г. до 22.06 1941 г. - период в който нац.социалистите на Хитлер и болшевиците на Сталин бяха съюзници и избиваха евреите?! Че как правехте акции(Соболевата в която даже Вапцаров агитира да станем съюзници на Германия) и не сте партизани, защото не сме окупирани от чужди войски, а сте платени слуги на Русия! Апропо на тоя баща му Янчо лежа в затвора за контрабанда на кожуси от Турция, щото и ТЖ не можа да го изтърпи! Крадяха кашкавал, сега крадът еврофондове!
  • 55 Инж1

    19 1 Отговор
    Всички учени историци казват, че в Бг не е имало фашизъм, но това хрантутняк е по-компетен????
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 бандера

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Онзи":

    В Германия е национал социализъм!
  • 58 митко

    7 1 Отговор
    псе гнусно, дядо му дано да са го газили с камиона гадните съвети
  • 59 никола гешев

    14 2 Отговор

    До коментар #30 от "Онзи":

    След ВСВ по настояване на СССР България не е призната за съвоюваща страна и плаща въпросните рвпарации от останалото след струващата ни 133 милиарда лева окупация от съвеЦката армия, която тогава се казва ркка.
  • 60 Роко Сифреди

    14 1 Отговор
    Внукът на Пеко Таков...
    Абе, човек, разкарайте се всички стари маймуни и оставете младите да направят една истинска модерна левица, от която има нужда всяка демократична държава.
  • 61 Щерев

    2 25 Отговор
    45 години едни строиха 35 години се ощи не могат други начело с Драгалевския лаборант да окрадят и разрушат. Чести Празник другари!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    3 25 Отговор

    До коментар #17 от "Пипи":

    Кои "интелектуалци" са избити в България след 09.09.45 г. Дай конкретни примери, като избитите преди 44-та година Вапцаров, Гео Милев, Йосиф Хербст, Сергей Румянцев... да не говорим за отр.пки те "интелектуалци", позволили си да убият деца, като ястребинчетата! Вероятно наследниците на същите получават до днес олезщетения, като "репресирани"...
  • 64 Както всички комунисти

    17 1 Отговор
    Този лъже на кубици
  • 65 Българин

    20 1 Отговор
    9 септември празнуват само предателите,за тях, че България е окупирана от казашки ботуш е празник
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Историк

    13 1 Отговор
    Лъжата напълно е заместила истината в чугунените комунистически глави и това е страшно. Тези хора нямат мозък, не чуват, не виждат, не четат и отричат всичко, което не е тяхната лъжа. Тези ретроградни сили с власт разсипаха съдбата на България. Румъния показа как се прави, за да върви напред
    - ликвидира се диктатора и се лишават от власт всички ченгета и партийна номенклатура, вкарват се в затвора всички корумпирани и се скъсва с Кремъл. Ние ще им дишаме праха на румънците, защото точно тези,които изброих, управляват България.
  • 68 Никой

    10 1 Отговор
    Татко му що беше у тюрмата ?
  • 69 Оракула от Делфи

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Слави":

    Слава ще кажа и аз , но на Горяните от които е и моя род, разстреляни хиляди без съд и присъда,
    от тези , толкова "човечни и добри комунисти"!
    Таков е умен като идеолог и като такъв, владее перото на диктатурата, в неговата посока!
    Но всичко с времето си!
    Да си комунист не е престъпление , когато си млад и буен, "кабил ме е" , да покажеш че имаш сърце,
    но да си все още комунист, на зряла възраст, и пенсионер , показваш , че вече нямаш "акъл"!!

    Което според мен се дължи на , силно промит с комунистическа идеология, личен живот !
  • 70 Европеец

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Да,да,":

    И защо бе челяк, за това че не си съгласен с написаното от мен ли не разбирачо.....
  • 71 ТаШаКов

    4 1 Отговор
    голямо пуми си ти , да си знаеш!
  • 72 В другата статия ме изтриха

    11 2 Отговор
    Но и тук ще го кажа: Проклет да е завинаги оня комунистически концлагер. Най-хубавите ми години са пропилени от червените злодеи. Като напиша фактите, ония ме трият. Без обяснение с какво нарушавам правилата на "свободната медиа".
  • 73 Готов за бой

    11 2 Отговор
    През 44-та рашките нахлуха у нас, превзеха ни и ни държаха под руско робство цели 45 години. Ако пак посмеят, първата ми работа ще е да застана на Калотина с картечница и да разстрелям мизерните плъхове които ще напират да дезертират на запад! И после запуквам рашките безкомпромисно 👊

    Коментиран от #74

  • 74 От чужбина

    5 13 Отговор

    До коментар #73 от "Готов за бой":

    НЕ са ти виновни руснаците. Тогава, през 1944та е било решено към чия сфера на влияние ще е България. ДА, големите - Сталин, Чърчел и Рузвелт са си разделили света, буквално на една салфетка докато са хапвали и пиивали... Тогава "руснаците" в същност са само един от многото народи на СССР. Характерно е, че малка част от ръководството на СССР са руснаци. Дори самия Сталин НЕ е руснак. Ленин също не е руснак, Хрусчов също...
  • 75 точно така

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пипи":

    Фашизмът е кафявата чума, а комунизмът - червената.
  • 76 Влади

    8 2 Отговор
    Смешник!
  • 77 Евро Пейка

    1 18 Отговор

    До коментар #48 от "реру":

    Дали щеше да е така ако го нямаше плана "Маршал" ? Това много много удобно ги изпускаш .

    Коментиран от #81

  • 78 безпартиен

    13 2 Отговор
    Във всяка държава и във всеки режим,ВЪОРЪЖЕНА борба с цел сваляне на ЗАКОННО избрана власт се нарича ТЕРОРИЗЪМ!!!! Съответно се прилагат и законите за такива престъпления свързани с атентати, убийства!!! Направете го този номер сега за "излизане в нелегалност" с оръжие за да свалите законно избрана власт и ще видите реакцията на държавата!

    Коментиран от #80

  • 79 Ония с фордо

    1 18 Отговор

    До коментар #48 от "реру":

    Сравнението ти е тъпо ! Ако погледнеш реално трабанта с неговите 600 кубика и 25 коня дава много добри показатели . Явно за това го сравняваш с мергела със 6 литра AMG мотор с 380 коня .
    А и двете на снимката са по-добри от чушкопек .
  • 80 Гост

    1 17 Отговор

    До коментар #78 от "безпартиен":

    Правителството на Александър Стамболийски е било законно избрано, свалено с преврат! Та това какво е било според теб, шнорхел, ако не фашизъм!? А между другото от 1939 г. зо 44-та година управляват правителства, които не са избирани от народа....

    Коментиран от #85

  • 81 реру

    19 1 Отговор

    До коментар #77 от "Евро Пейка":

    "Дали щеше да е така ако го нямаше плана "Маршал" ? Това много много удобно ги изпускаш ."


    Не аз, а България под натиска и указанията на СССР изпуска и отказва да бъде включена в плана "Маршал".
    Резултатът естествено е като този с ГДР, естествено валиден и за другите командвани от Кремъл страни...
  • 82 Хаха

    7 1 Отговор
    И по-добрия свят дойде с убийствата на 30000 българи за период от 4 месеца.
  • 83 Гост

    2 17 Отговор

    До коментар #48 от "реру":

    Сравняваш по-високо с по-зелено! Едното е автомобил за работническата класа, а другия за тузари капиталисти, с ранг от директор нагоре! Как си представяш миньор от Рурския басейн във ФРГ през 70-те години, яхнал такъв Мерцедес....

    Коментиран от #84

  • 84 реру

    14 2 Отговор

    До коментар #83 от "Гост":

    Сравнявам САМО системите /възможностите на икономиките, произвоството и т.н./, защото и в двете страни има работници и тузари, които в едната обаче са заради бизнес уменията си, а в другата назначените от партията...
  • 85 безпартиен

    5 2 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Ако се потрудите малко да прочете,ще разберете,че това правителство на Стамболийски е имало всички характеристики на ФАШИСТКО,независимо как и от кого е определяно за НАРОДНО!А да сте чули или прочели за т.нар."ОРАНЖЕВ ТЕРОР"?Явно четенето не е Вашата сила!
  • 86 Алоооо ...има

    12 1 Отговор
    Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен
  • 87 Току що

    7 1 Отговор
    По БТВ казаха, че руснаците на 9 септември 1944 г. изяли животните в зоологическата градина.

    Коментиран от #88

  • 88 Ми огладнели са…

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Току що":

    Скатинките.
  • 89 Един не трол

    3 0 Отговор
    Искам и да го питам другаря Таков 86г. като избухна реактора в Чернобил от кои салати ядеше тези от Франция или родно производство? И беше ли на манифестациите под радиоактивния дъжд? Да не говорим за режимите на тока който изнасяхме, за да покрием цветущата си икономика. И като говорим сега демокрацията колко е съсипала децата да не забравяме, че тези деца са възпитани от родители, които са възпитани от родители с ценности от комунизма. Още няма да забравя как съучениците ми през 90-те години ми викаха за какво ти е висше образование няма смисъл. И тогава трудно се влизаше висше не като сега понеже няма достатъчно бройки и всякакви полуидиоти могат да влезнат. Ценности на един строй, в който всички са равни само някои са по-равни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол