9 Септември, 2024 16:27 1 685 39

ИБ на БСП поискаха ЦИК да отхвърли регистрацията по внесените днес от Свиленски и Ченчев документи

  • изпълнително бюро-
  • бсп-
  • цик-
  • регистрация-
  • документи-
  • отхвърляне-
  • георги свиленски-
  • иван ченчев

"Това е опит съзнателно да се навреди както на БСП, така и на широката лява коалиция. Това се прави в интерес на сили, които не искат да има силна българска левица”, допълват от Изпълнителното бюро на партията, казват още от Изпълнителното бюро на партията

ИБ на БСП поискаха ЦИК да отхвърли регистрацията по внесените днес от Свиленски и Ченчев документи - 1
Снимка: БГНЕС

Очакваме ЦИК да отхвърли регистрация по внесените днес от Георги Свиленски и Иван Ченчев документи, защото в избори би следвало да участват партии, а не откраднати абревиатури. Това заявиха в позиция от Изпълнителното бюро на НС на БСП, цитирани от Нова телевизия.
Оттам заявяват още, че БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”.

„Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в разрез с морала и политическата логика. Продължаващите им опити да злоупотребяват с името на партията, да внасят разделение и да демотивират социалистите и симпатизантите на лявата идея вече предизвикват единствено съжаление и насмешка”, се посочва в позицията.
„Внесените днес в ЦИК документи за регистрация на БСП от Свиленски и Ченчев – лица, които вече не са членове на БСП, представляващи Корнелия Нинова, която вече не е нито председател, нито член на БСП, с подписка, която не е събрана от легитимните местни структури на партията, е опит съзнателно да се навреди както на БСП, така и на широката лява коалиция. Това се прави в интерес на сили, които не искат да има силна българска левица”, допълват от Изпълнителното бюро на партията.

По думите им „легитимното ръководството на БСП ще пристъпи към регистрацията на КП „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” за участие в предсрочните парламентарни избори веднага щом Върховният касационен съд след заседанието си днес оповести своето решение по вписването на Атанас Зафиров като изпълняващ функциите председател на БСП”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо после...

    28 1 Отговор
    Хората не искат да гласуват.Та тия всичките се утрепаха да се бият за власт.Да не би да го правят за нас?Риторичен въпрос.

    Коментиран от #28

  • 2 Р. Овч

    16 5 Отговор
    И си признават, и са горди, че са наследници на БКП.
  • 3 Крадецът вика:

    15 2 Отговор
    Дръжте крадеца!

    ДЪНО!

    Коментиран от #9

  • 4 Вие какво ще регистрирате?

    21 4 Отговор
    Вие какво ще регистрирате, калинки мининки? Мито вписан председател имате, нито акт за актуално състояние.
  • 5 Брат Пик

    6 23 Отговор
    Две са коалициите за които си заслужава да се гласува, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

    Коментиран от #8, #39

  • 6 Посетител

    20 2 Отговор
    Браво бе! Застанахте рамо до рамо с Пеевски - онзи протестира че Доган е внесъл техните списъци, вие срещу хората на Нинова... Отделно че нова... кръчма... със стари... пияндета... не става!
  • 7 Наблюдател

    16 5 Отговор
    Някой ни прави на луди или самият е луд.

    Как така се оспорват правомощията на лидерка, която си фигурира както такава по закон във всички документи и институции, а се претендира за председателство на БСП от самоизбрал се чрез нелегитимен "съвет" самозванец?!

    Коментиран от #34

  • 8 Българка

    17 6 Отговор

    До коментар #5 от "Брат Пик":

    ГЕРБ-СДС разкостиха България и ограбиха българите. Благодарение на СТАБИЛНОТО им корумпирано властване с ортаците им от ДПС ние сме последни по икономически,социални, здравни показатели, но пък първи по смъртност, заболяемост, корупция и беззаконие. Благодарение на ГЕРБ-ДПС повече от 2 милиона българи избягаха на Запад, но пък изникнаха палати,сараи, офшорки, пълни с пачки и кюлчета злато чекмеджета, шкафове........

    Коментиран от #13, #22, #33

  • 9 Град Козлодуй

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Крадецът вика:":

    вярно
  • 10 Роко Сифреди

    15 0 Отговор
    И тука стана някаква латино-драма. Съвсем малко по-различна от ромейската драма в ДПС.

    Коментиран от #27

  • 11 хе хе

    8 5 Отговор
    Русийката си има други дертове и изпусна дългосрочните си политически проекти в Задунайская.
  • 12 Гешевкажи си

    5 0 Отговор
    Главна Прокуратура е Инквизиция, убиват хора с машини!

    Коментиран от #14

  • 13 Я верно ли

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Значи викаш ГЕРБ са създали ДПС навремето?След това Борисов и Доган са се целували на площада?ГЕРБ и ДПС са правили също и тройната коалиция.Мая Манолова никога не е предлагала Пеевски за шеф на ДАНС, а пък БСП и ДПС никога не са го избирали за шеф на ДАНС.

    Коментиран от #17

  • 14 Да вярно е

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гешевкажи си":

    Да вярно убиват по особено жесток начин бавно и мъчително за дребни неща!
  • 15 така е

    14 2 Отговор
    Всеки който ви убеждава да не гласувате, работи за купувачите на гласове.
    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ, за да извадим страната си от това безвремеие в което ни вкараха жълтопаветните умнокрасиви преди три години. Колкото повече гласували, толкова по-малка тежест имат купените гласове и няма да им стигнат да минат 4% за да влезнат в Парламента.
  • 16 сметката

    10 1 Отговор
    Тези избори ще струват около 120 милиона лева. Колко медицински хеликоптера можеше да се купят с тези пари? ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!
  • 17 Българка

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "Я верно ли":

    ДПС е създадена от ДС.Доган е агент от ДС,участвал е във Възродителния процес. Пеевски пък е най-корумпираната мутра, алчна, поглъщаща и разсипваща всичко,до което се докопа.
    И никога не съм твърдяла, че ГЕРБ са създали ДПС. Но твърдя, че задкулисно ГЕРБ-ДПС са една ОПГ. Не е случайно, че Борисов е потънал в мълчание и не смее да заеме позиция за ставащото в ДПС. Не смее да изрече и името на Пеевски. Имат общи далавери и взаимо са си зависими

    Коментиран от #19, #20, #35

  • 18 123456

    4 1 Отговор
    Eb a ти и цирка , не леви , а леваци ! Да се вземат с ДПС-тата и да ходят да пасат прасетата !
  • 19 Я верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Сигурно са в теб списъците с раздадените суми. Ха покажи ги, сега му е времето. Иначе това са приказки от опашката, дето една жена казала.
  • 20 права си

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Марчето от 6тия етаж пред блока и тя така разправяше. Значи сигурно е истина!
  • 21 така е

    7 1 Отговор
    Пеевски можел да купи между 80 и 120 000 гласа. Ако всички ИЗЛЕЗЕМ и ГЛАСУВАМЕ тези 120 000 гласа няма да му стигнат да премине 4% бариера за влизане в българския Парламент. ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ.
  • 22 Я па Тaя

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    От този монтаж на чекмеджета и пачки една свестна приказка не може да се чуе само едно и също повтарят.Дайте най-после поне едно ИСТИНСКО доказателство за ЛИЧНА корупция на Борисов , доказана и от съда че да ви повярвам.Да , ама нямате и няма да имате защото просто НЯМА.Вдигайте но-честичко юмручета стил латино-американо , може пък да ви помогне.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 😂......

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Я па Тaя":

    Няма бе няма нито едно доказателство за лична корупция на Баце, целият е бяло😂, ти наред ли си с главата бе човек?
  • 24 Българка

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Я па Тaя":

    А нещо за милионите ,изнесени в куфари и чували от магистралите-убийци и внесени в партийните каси. Има доказателства. Пилотът на правителствения самолет е все още жив, не са го самоубили и не е загинал при странни обстоятелства като Ваньо Танов.В интервю пред ЕвроДокоф Гешев каз,че е бил уволнен дни преди да повдигне обвинения срещу Борисов и че има доказателства .Та нали затова сега Борисов мишкува и не смее да спомене името на Пеевски

    Коментиран от #25

  • 25 брей

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Ти ли носи куфарите, или така ти казаха пред блока?
  • 26 Исторически парк

    2 0 Отговор
    Аматьори. Ментета!
  • 27 Запознат

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Роко Сифреди":

    Идеолог на свалянето на Корнелия Нинова е президентът Румен Радев, а организатор - Кирил Добрев, лидер на президентската фракция в БСП.
  • 28 БСП, ДПС...

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо после...":

    Хората гласуват, овцете не гласуват. Те си знаят само "тяхната" партия, а че там са банда милионери, няма как да им дойде в главите.

    Коментиран от #29

  • 29 кинтонемия брат ми

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "БСП, ДПС...":

    Русийката спря парите и почнаха да гърмят една по една политическите им проекти в България. Да видим и президента кога ще го импийчнат.
  • 30 междувременно

    2 0 Отговор
    Междувременно Върховният касационен съд реши днес спора кой представлява БСП. Той остави в сила решението на Софийския градски съд, с което в Регистъра на политическите партии Корнелия Нинова е заличена като председател и представляващ БСП. На нейно място е вписван Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване.
  • 31 Ний ша Ва упрайм

    2 0 Отговор
    мушмуроците около булята съвсен дебиляса!
  • 32 Айде бе

    2 1 Отговор
    Откъде накъде ще диктувате на ЦИК какво да прави!Нещо много насериозно се изживявате бе, мушмороци!
  • 33 Ветеран от Протеста

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Два милиона избягаха след управлението на БСП с Жан Виденов и Станишев ...Бе ти съвсем за малоумни ни вземаш да не помним защо и кога избягахме?!!
  • 34 Отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Вече не фигурира, а е заличена. Като си вземат заверения препис от решението да си го представят е ЦИК и да оттеглят тази регистрация и да заявят лявата коалиция.
  • 35 Кандидат Милионер

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Как пък разбра,че Пеевски е мутра???Ти изобщо знаеш ли кой е Пеевски и как се появи на Сцената???Ми той беше МИНИСТЪР в правителството на БСП и Сергей Станишев....В правителството на Орешарски Мая Манолова го предложи за шеф на ДАНС и го назначиха даже,та бяхме 400 дни на Протести..Образовай се малко преди да пишеш тъпотии...

    Коментиран от #38

  • 36 БСП в Бунището

    1 3 Отговор
    ...БСП е в Бунището на Историята след поредица от изборни Шутове отзад от Народа...Там гъмжи от вмирисани Идеологически огризки,политически трупове на комунистически престъпници и русофилски държавни Изменници...Сега им е ред и на тези..Не се блъскайте - място има
  • 37 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор
    Каква 134 годишна Партия, когато Проекта БСП бе създаден след 1989 година. Социалисти, или Комунисти. За Обществото общото между едните и другите е Болшевишката Идеология. Никой не е видял добро от Болшевизма. За какво Управление се натискат. Явно е, че Борбата е за Парите на Депутатските Места. Мимикрия и Комуфлаж.
  • 38 А така

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кандидат Милионер":

    Точно така...БСП - то на Станишев, царят и ДПС бяха в коалиция и М. Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС. И не отдумаха кой го е предложил, но се знаеше.Народът подивя тогава от негодувание и цяло лято имаше масови протести. Ето от тогава БСП отмиляха на хората. Станишев се покри на огромна заплата в ЕП, а остана Нинова да им оправя бакиите и да обира негативите. Тя започна прочистване на партията, но не й достигнаха силите. Вижте с какви хора е била обкръжена....готови да загърбят стореното от лидерката и да се гушнат с Манолова, Станишев и всички мизерници, които тя беше изритала. Хайде сега всеки да помисли и да реши кой крив, кой прав. Не мога да ги слушам как манипулират хората и колко са извратени . Никога повече няма да дам глас за БСП, щом предателите се съюзиха, за да се вредят с участие в някакво управление и да си напълнят гушите за наша сметка.
  • 39 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брат Пик":

    ето това е мафията в БГ ще дойде време и ще ви избия до крак
    както и гласоподавателите ви
    като Ку- клус- клан обесени по дърветата заслужили сте го
    25 % от българите са долни боклуци за ел. стол
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол