9 Септември, 2024 19:06 1 312 16

Йотова: След решението на ВКС за БСП имаме един проблем по-малко. Надявам се на сериозен обединителен процес в ляво

  • илияна йотова-
  • бсп-
  • вкс-
  • проблем-
  • обединение-
  • ляво

Дълбокото ми убеждение е, че една голяма част от тази политическа криза нямаше я да има, ако имаше сериозна лява партия и сериозна лява алтернатива, като политика, посочи вицепрезидентът

Йотова: След решението на ВКС за БСП имаме един проблем по-малко. Надявам се на сериозен обединителен процес в ляво - 1
Снимка: Нова телевизия

След решението на Върховния касационен съд (ВКС) имаме един проблем по-малко и се надявам на сериозен обединителен процес в ляво. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във връзка с решението на ВКС за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател на Атанас Зафиров, предават от БТА.

Дълбокото ми убеждение е, че една голяма част от тази политическа криза нямаше я да има, ако имаше сериозна лява партия и сериозна лява алтернатива, като политика, посочи Йотова.

Йотова каза още, че политическа криза, в която живеем не е нова. Чакаме партиите да предложат нещо ново, така че да излезем от нея и да започне истинската предизборна кампания и тогава да има друга интрига - кой е по-добър и какво е по-доброто. Вицепрезидентът добави още, че трябва партиите да обяснят как смятат да излязат не само от политическата, но и от икономическата криза, в която се намираме. Надявам се, да не създадем прецедент за избори след 1989 г., посочи още Илияна Йотова. По думите ѝ основният въпрос ще бъде не кой ще спечели, а кой държи печата на една или друга политическа формация.

Попитана да коментира думите на президента Румен Радев от 7 септември, Йотова каза, че цялата държава е разпознала към кого са били насочени. Както виждате, никой друг не опонира, освен този, който реши, че думите се отнасят за него, добави вицепрезидентът.

Процесите случващи се в ДПС са пример, че вместо да се говори за ДПС, като партия, която трябва да помага със своите либерални решения, интригата е кой ще държи подписа на ДПС, смята Йотова. Нека да изчакаме още малко, да видим какво ще е решението на ЦИК и на съда, ако се стигне до там, призова вицепрезидентът. Тя допълни, че за разлика от много политици, продължава да вярва в работата на българските институции, включително и на съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    15 3 Отговор
    Тази още не е разбрала, че няма ляво! Целта им е обединение! Не казват защо, но ние знаем! Власт и пари!
  • 2 Хихи

    12 1 Отговор
    Мдаа, говори от името на Радев.
  • 3 Киро П@рапета

    7 2 Отговор
    Честит празник ! Бързам да успокоя фашагите че не съм комунист и родителите ми също не са но няма как да пренебрегна факта че България през онова време постина много , имаше 2 пъти по голямо население което освен това беше и сплотено и стреса за утре не беше такъв както днес . Няма как да ме радва че цените на имотите са станали като в Източна и Централна Германия а продължаваме да ходим там да работим (робство , роболепство ) неща които не се вързват .
  • 4 Последния Софиянец

    2 10 Отговор
    Ваня Григорова да направи истинска лява партия на трудещите се.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 БСП в Бунището

    12 3 Отговор
    Ето коя ръка разбърква процесите в България...

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хайде!

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Хайде! Стига с Тези Леваци!
  • 8 Стойко

    9 2 Отговор
    Няма да влезете в парламента! Като ИТН и пирамидата Двуличие. Първи с Ново начало на Пеевски!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Щерю

    9 0 Отговор
    Тая, получава заплата и привилегии от нашите данъци за нищоправене и по Закон е задължена да е ДЕПОЛИТИЗИРАНА!!! Защо тая говори като главсек на ЦК на БКП??? Надявам се следващия парламент да премахнат паразитната длъжност вице на нищоправеца!
  • 11 ганю

    1 2 Отговор
    обединението в ляво е БКП
    нинова е посолството хамериканско не става
    както каза президента Първанов някога тя ще ви унищожи
    е направи го 5-7% зрасти
    какъв комунист е като синчето е в Сащ?
    що не е в Москва или Пекин?
    Пролетарии из всех стран соединяитесь
  • 12 опала

    1 2 Отговор
    Не знам защо, но тя ми прилича на Сергей Лавров в лицето.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тази

    3 0 Отговор
    с два пръста чело говорител на президента ли е и вицепрезидент?Тя няма едно изказване,което да не политическо и да не уязвява ПП-ДБ.Сигурно се води на две длъжности.И тази на политически говорител много и доминира.Радев забрави кой го направи президент,Нинова имаше най-голяма заслуга.
  • 16 До Ком.4

    1 0 Отговор
    Тя Ваня видя всички номера в партии,между партии и алчните отрепки как драпат за пари.Видя колко е гнило всичко и защо ще си скъсява живота да се бори с вятърни мелници и да се разболява.Ако има една армия от 100000човека поне биткаджии добре.Ама те днеска са с тебе ,утре си врътнат г.....Григорова гледай си живота и няма какво да позволяваш да те използват за стръв големи хищници и да те използват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол