12 Септември, 2024 09:59 4 249 27

Росица Матева: Сагата в ДПС продължава

  • росица матева-
  • регистрация-
  • дпс

След съдебното решение постъпиха заявление за оттегляне на ДПС. То бе внесено от Джевдет Чакъров, след това от човек, представляващ Пеевски. Вчера регистрирахме коалицията, както постанови съдът и днес продължаваме

Росица Матева: Сагата в ДПС продължава - 1

Трудно е да се работи спокойно, но политически натиск относно решения на ЦИК не е оказан. Това заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Сагата в ДПС не е приключила. След съдебното решение постъпи заявление за оттегляне на ДПС. То бе внесено от Джевдет Чакъров, след това от човек, представляващ Пеевски. Вчера регистрирахме коалицията, както постанови съдът и днес продължаваме, обясни Матева.

ЦИК постъпи мъдро като прие документите на двете фракции на ДПС. Мотивът на ЦИК да откаже регистрацията на двете е, че фигурира една и съща партия в двете коалиции, посочи още тя.

"ЦИК отказа и на двете коалиции регистрации заради присъствие на една и съща партия в две коалиции, което е недопустимо", аргументира се Матева.

По думите ѝ само Делян Пеевски е подал заявление за участие в изборите по електронен път. "До 21 септември партиите могат да искат промени в коалициите. Подадени са документи от 28 партии, 11 коалиции, като са регистрирани 24 партии и 10 коалиции", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лично мнение

    41 6 Отговор
    ЦИК бяха прави, че не регистрираха нито едно ДПС! ВАС нарушават закона според мен, защото заявлението на "ДПС - Ново начало" е подаденото по електронен път заявление е в 00:05 ч., но ЦИК не работи в 00:05 ч., а работното време е от 9:00 ч. Освен това от "ДПС - Ново начало" е подадено САМО заявление, а не целия набор от документи, така, че това "изпреварване" от "ДПС - Ново начало" е НЕЛИГИТИМНО!!!! ВАС не отсъдиха Законно, като принудиха ЦИК да регистрира НЕЗАБАВНО "ДПС - Ново начало"!

    Коментиран от #15, #19, #24

  • 2 Незнам

    11 4 Отговор
    Какво се вторачвате в ДПС ! Големите боклуци са в нашите политически сили !
  • 3 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Цирка у Зоопарка си бичи и тва си е! Кражбалъка си се върти де, нема как иначе да е.
  • 4 Червената шапчица

    3 18 Отговор
    Делото "Дебора": Очаква се да говори ключов свидетел ---- Всичко това го дължим на "братската дружба" с Русия. Като казвам Русия, включвам и Чечения, начело на която стои оня талибан Рамзан Кадиров, който преди време е изказал публично мнение, че законите трябва да разрешат на мъжа да убие жена си, ако с нещо не му хареса, например ако я хване в изневяра с друг мъж!!! - ГЛАСЪТ НА ЖАБАТА

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хммм

    14 4 Отговор
    Групата на Доган, ако не успее да се регистрира, ще гласува за ПП-ДБ. Това би ударило гербавите.
  • 7 Това

    7 4 Отговор
    си е тяхна сага , госпожа !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аман

    7 4 Отговор
    Тая защо си мисли, че и вярваме
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Червената шапчица

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тая па":

    Я па тоа.... Он че ми вика Ти, като Я съм Вие...
  • 12 Ама защо да ви оказват

    11 2 Отговор
    Натиск, като вие си знаете на кого сте подвластни!
  • 13 Корупция!!!

    15 3 Отговор
    Коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" е подала онлайн само 1 от 9-те нужни документа за регистрация електронно!!!!
    Това е НЕЛИГИТИМНО!!!.
    Как тогава ВАС отсъди, че "Движение за права и свободи - Ново начало" на Пеевски била първа регистрирана????
  • 14 Чудя се...

    13 3 Отговор
    Защо ЦИК изпълнява това безумно решение ва ВАС?!
    ЦИК си имат Правилник и трябва да го спазват!
    Те утре ВАС могат някакво друго безумно решение да ги задължат и ЦИК като марионетки ли изпълняват?

    Коментиран от #18

  • 15 АГАТа Кристи

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лично мнение":

    ВАС е свин.ската детска градина на свин Ята !
  • 16 Габи

    5 1 Отговор
    Този въпрос на Лена може да се зададе и по друг начин и тогава ще има адекватен отговор. А той е-има ли някой съмнение какво се е случило след снимката на парапета между Лена и Киро?
  • 17 Мисля, но не съм сигурен

    1 1 Отговор
    Че по линия « реда наинадзора», решението може да бъде атакувано!
  • 18 Аз пък се чудя

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чудя се...":

    Защо цик не извика полиция и не бяха изгонени незнайно защо останали през ноща в сградата за регистрация представители на етническата турска партия?Те ли са най-умни и хитри или най-безцеремонни и прекрачващи всички български закони.
  • 19 До Лично мнение

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лично мнение":

    Законно ли е ползването на сградата напарламента за хотел, криенето там през ноща и наличието на представители преди отключването и появата на ЦИК?
  • 20 До Лично мнение

    3 1 Отговор
    Законно ли е ползването на сградата напарламента за хотел, криенето там през ноща и наличието на представители преди отключването и появата на ЦИК?

    Коментиран от #23

  • 21 Тя сагата да

    3 2 Отговор
    Си продължава, ами полиция и НСО не си влизат в ролята, защо оставиха една нощ вътре в сградата ония, смениха Стоянов и започват имитация на дейност, на централна автогара на фона цялата гмеж те проверяват момче, което е студент от провинцията с Кеймбридж сертификат по английски и 6.00 на матурата, то им е съмнителен, всичко друго им е окау, простотията предизборна е стартирала, да видим още колко са кухи
  • 22 Демократ

    5 1 Отговор
    Колко нагъл трябва да бъде човек , който заема такава отговорна длъжност, толкова дълги години да доказва, че не е експерт, а политическа пионка? Колко избори трябва да се проведат, за да престанат да съществуват проблеми, създадени от тази ненужна ЦИК? МВР е най-важно при всички избори в България, което доказва, че не са провеждани честни избори. 35 години силата е най-важна в държавата, а не правото. Изборите в демократичните държави са право на свободен избор, който се гарантира от изборен закон и юридически експерти отговарят за изпълнението на закона, а не милиционери. Който наруши закона ,получава наказание от системата на правосъдие. Крайно време е да се каже публично от експерти какво става в България, за да е ясно на хората. Мафията си има държава и пази със силата на МВР управлението си.
  • 23 Това е въпроса,

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "До Лично мнение":

    Доказателство че мафията си има държава, затова се тръшкаха за смяната на Калин Стоянов, нямаше да ги търпят, но правилата вече са други, май да свикваме
  • 24 Няма прави, не прави

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лично мнение":

    Като лично мнение, има закон СПАЗЕН или НЕСПАЗЕН, а ония вътре цяла нощ, защо не ги изринаха, нещо да ти говори това?
  • 25 Айде

    3 0 Отговор
    ЦИК не знаят какво правят! Чакат разпореждане! Накрая ще приемат и двете ДПС - та! Запомнете това!
  • 26 краси

    2 0 Отговор
    На Росица Матева и е трудно,но това е мнооого добра хранилка.На човек като му е трудно-напуска.
  • 27 ЦИК са като

    1 0 Отговор
    Контрольорка в градския транспорт скарана с технологиите, не познават електронен билет и свалиха момичето от рейса, цик и те не вдяват елелтронната регистрация, от флашки не разбират, абе всичко им е 6
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове