12 Септември, 2024 11:43 845 20

Главчев: МВР ще действа безкомпромисно при нарушения на изборите. Няма да се прави "ала-бала" с машините

  • димитър главчев-
  • мвр-
  • нарушения-
  • избори-
  • машини

"Организатор на изборите и този, който ги провежда, е ЦИК и всички избирателни комисии. Странни са твърденията, че МВР отговаря за това. Органите на изпълнителната власт осъществяват материалната база", допълни служебният премиер

Главчев: МВР ще действа безкомпромисно при нарушения на изборите. Няма да се прави "ала-бала" с машините - 1
Снимка: NovaNews

МВР ще действа безкомпромисно и светкавично при нарушения на изборите. Няма да се прави "ала-бала" с машините. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев на Националното съвещание във връзка с предстоящия предсрочен вот, цитиран от Нова телевизия.
"Организатор на изборите и този, който ги провежда, е ЦИК и всички избирателни комисии. Странни са твърденията, че МВР отговаря за това. Органите на изпълнителната власт осъществяват материалната база", допълни той.
По думите му както за служебното правителство, така и за МВР е ясно, че трябва да се осигурят честни и прозрачни избори. "Следва да се грижим за нормалното протичане на процеса. По време на избори има и хипотеза за купуване на гласове, но всички знаем, че това е състав от Наказателния кодекс. Така че там МВР действа съвместно с прокуратурата", каза още Главчев.

Премиерът беше категоричен, че работата на МВР е в доста сериозен обем.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама ти не си независим а си премиер

    11 1 Отговор
    И си с ГЕРБ
  • 2 Българин

    6 1 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа.
  • 3 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Да се Закрие ОПГ ме ве ре ЕЙ! Кви уж Изборчета със Същият Крадлив матрял, то нема Живи на територията по темата бре. Приключили сме Вчера и тва си е.
  • 4 Абе

    6 0 Отговор
    Няма ли кой с една права лопата да сложи край на това недоразумение?
  • 5 Тоя

    8 1 Отговор
    и по милиционерските работи се изказа , само и само да убеди ,че изборите щели да бъдат коректни ! Виж ми окото !
  • 6 Ромчо

    4 1 Отговор
    А бухахахах Булгаристански балъци
  • 7 Главчо, Главчев, Никой вече не

    6 0 Отговор
    Вярва на Българси политик!
  • 8 Демократ

    6 0 Отговор
    МВР е най-важно при всички избори в България, което доказва, че никога не са провеждани честни избори. 35 години силата е най-важна в държавата, а не правото. Изборите в демократичните държави са право на свободен избор, който се гарантира от изборен закон и юридически експерти отговарят за изпълнението на закона, а не милиционери. Който наруши закона ,получава наказание от системата на правосъдие. Крайно време е да се каже публично от експерти какво става в България, за да е ясно на хората. Мафията си има държава и пази със силата на МВР управлението си.
  • 9 Адвокат

    6 0 Отговор
    Всички избори в България са истински кошмар за всички участници. Това се случва ,защото няма изборен закон, който да урежда този най-важен за демокрацията процес- право на свободен избор на всички българи у нас и по света. 35 години се повтаря една и съща схема, която изтормозва всички и щом нищо не се променя, значи такъв е сценария. Определени от ДС-КГБ-БКП статуквото партии да държат парите,властта и контрола. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! Затова МВР е най-важно, а не М-во на правосъдието- силата е над правото.
  • 10 Главанчев

    4 1 Отговор
    Всяка конкуренция на дъпъсъ герп купувачите ще бъде смазана безкомпромисно
  • 11 те и партиите и цик са за

    3 0 Отговор
    панделата по някой път . широко затворени очи . толкова грешки , толкова лъготене и обиди . бизнеса пострада .
  • 12 Иван

    5 1 Отговор
    Ала-бала с машините е нямало. Ала-бала беше употребен избор от ППтата, които искаха и получиха подкрепа от Президента и после го излъгаха! Машините са трън в петата на Пеевски и Борисов, защото не се получава в махалите с електората.
  • 13 Далавера

    3 0 Отговор
    Счети какво се пеняви, няли е гербаджия?!
  • 14 така така

    3 1 Отговор
    Главчев, правиш ли ала-бала в Сметната палата?
  • 15 Пешо

    4 1 Отговор
    Айде да видим ще дойде ли МВР в трънските села, в които ГЕРБ има 60-70%? И преди изборите село с 15 души постоянни жители става с 50-60 души жители.
  • 16 хххх

    3 1 Отговор
    На този му свършва мандата в Сметната палата и вместо да подава оставка се занимава с футоблни мачове, съдии и тнт. Иска да се прави, че не виждаме , че е време да подава оставки!
  • 17 дядото

    2 0 Отговор
    като борбата с купения вот е работа на мвр и прокуратурата, защо ли при толкова провеждани избори направо бездействат.свидетели сме на открита търговия с гласове понякога пред представители на тези ведомства,които се обръщат встрани и не реагират.та мвр знае всичко за тази дейност,а ни откриват телефони за подаване на сигнали.абе главчев,защо ни правите на идиоти.
  • 18 Развитие

    2 0 Отговор
    МОЛЯТИ СЕ КАК БЕЗ АЛА БАЛА КИРО И КОМПАНИЯ КАК ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ ПАК В ПАРЛАМЕНТА ДА ЛЪЖАТ ДА ГРАБЯТ ДА САБОТИРАТ
  • 19 Дупничанин

    1 0 Отговор
    Главоч, ти си гербер, което автоматично те прави лъжец и крадец. Или поне подкрепящ лъжата и кражбата. Та затова не ти вярвам, а като гледам коментарите, ич не съм единственият.
  • 20 МВРто

    0 0 Отговор
    Действаме само по поръчка.
    Сойто плаща, той поръчва музиката.
    Да са знаи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол