17 Септември, 2024 08:18 1 328 25

Калфин: Няма за какво да се извиняваме на Северна Македония. Правят проблем от нещо малко

  • ивайло калфин-
  • северна македония-
  • извинение-
  • дребно нещо-
  • проблем

Не е задължително при неофициално посещение да се сложи тяхно знаме, каза бившият външен министър

Калфин: Няма за какво да се извиняваме на Северна Македония. Правят проблем от нещо малко  - 1
Снимка: bTV

Македония прави проблем от нещо малко. И президентката, и правителството започнаха доста остро. Не е задължително при неофициално посещение да се сложи тяхно знаме. Това заяви в ефира на bTV бившият външен министър Ивайло Калфин, цитиран от novini.bg. Той допълни още:
"България няма за какво да се извинява на Северна Македония."

България има договор със съседката си, ние сме в добра позиция, допълни Калфин.

По думите му факт е, че има напрежение между България и Република Северна Македония. За България е важно да има добро отношения със съседите си, но на Балканите се използват националните теми, за да се прави предизборна кампания, коментира още Калфин.
Припомняме, че според правителството на РСМ е имало протоколна грешка заради липсващо знаме по време на неофициaлната среща на Радев с македонския му колега Гордана Силяновска.

Вчера в Министерството на външните работи и външната търговия в Скопие извикаха посланика на България в Северна Македония Желязко Радуков, а в съобщението от институцията се казва, че по време на срещата „е било изразено безпокойство от отклонението от договорения протокол по отношение на фотографирането на президентите” Гордана Силяновска и Румен Радев, по време на срещата им в София миналия петък, като от българската страна е поискано допълнително разяснение.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 5 Отговор
    До са лазиме клекнали на маке, после кво стана а! Нищото е повече от нещото на територийката бре.
  • 2 сами си го правите

    24 3 Отговор
    За неофициалното посещение трябваше само да бъде съобщено в медиите и да не се публикуват снимки от срещата.
  • 3 Абе тоя подлизурко

    15 4 Отговор
    защо го вадите от нафталина?
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 5 Отговор
    Сигурно Радев, ако отиде на театър в РСМ ще сложат наши знамена в ТЕАТЪРА ‼️‼️‼️

    Коментиран от #5

  • 5 И актьорите

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ще са облечени в български народни носии...
  • 6 Кондарев

    4 17 Отговор
    Неофициално но не дошла на мач.Бъди учтив с госта си ако искаш да те уважава
    Нямаме политици нито икономика,какво ли имаме и искаме уважение.
  • 7 Факти

    14 8 Отговор
    Не е важно македонското знаме, важно е да веем укро-знамето на СОС-а !!!

    Коментиран от #24

  • 8 Айше

    5 7 Отговор
    Бугаря да се извини, репарации за Сърбия, Северна македония е сърцето на сръбски свят!
  • 9 Галина Колева

    17 3 Отговор
    Протоколът е ясен .Няма за какво да се извиняваме.Дошла е на опера ,не е била официална покана.Удостоена е с нужното внимание.От мухата слон...
  • 10 Абе,

    19 3 Отговор
    Тая, Гордана идва на частно посещение, на опера в София и Радев от уважение я кани в президентсвото да пият кафе и после са обядвали. Тя, в президентството на България какви знамена очаква да има освен български и европейски! Затова от тези макетата по-далече, да се пържа тва в собствен сос и да се извинят на България за нахалството!!!!
  • 11 Тези

    13 3 Отговор
    "Македонци"стават много нагли вече.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 8888

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Тези":

    Те са много нагли но в случая ние сме бай Ганю
  • 13 Правилно

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Тези":

    подобно на Окраина, която е руската Македония !
  • 14 в света по номера са гръцка ,

    2 2 Отговор
    турска и македонска . частта от сръбска без корени и без бъдеще . ще има да гледаме . нормално .
  • 15 Хахахаха

    14 2 Отговор
    Аве стига с тази измислена държава.Сърбите наредиха там правителство по техен вкус Тези нещастници водят същата политика като сърбите Тачат на два стана От една страна с китай орбан от другата с ЕС .И си мислят че са големи гяволи ще излъжат ЕС и българия Хем ще водят преговори без да впишат българите в конституцията Както искат сърбите.Хем и ще получават парички от ЕС и ще си запазят лъжливата история и език. Само че си правят сметката без кръчмаря .Елементарни балкански финтове които няма да минат нито в брюксел нито в софия
  • 16 Перо

    12 0 Отговор
    След като това е частно посещение, защо Радев се бута между шамарите като знае, че Мицкоски гледа, разузнава и търси провокация, под лупа и на всяка крачка от това посещение и се възползва от всичко за да злепостави БГ в Брюксел и да се изкара страдалец, от ветото на БГ! Просто с тая “държава” не трябва да имаме никакви взаимоотношения, нищо не може да се направи срещу поведението на зомбирани хора, живеещи още в СФРЮ и дресирани като животни, в продължение на 80 г. Мицкоски няма никакво намерение да вкарва РСМ в ЕС и иска с всички сили да се оправдае и да вмени вина за това на БГ.
  • 17 цербер

    0 1 Отговор
    с македонската му колежка Гордана Силяновска. Гордана е жена.
  • 18 Перо

    11 1 Отговор
    Остава и да се извиним на Южна Бановина!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 инж. Ганчо Илков

    6 6 Отговор
    В едни общочовешки отношения няма нищо задължително. Въпросът е взаимното Уважение. Проблемите между народите на Северна Македония и България, се създават от Политиците. Политическият Хаос в България и Застоят в Планът за Развитие водят до това, че Северна Македония изпреварва България в Инфра Структурните Проекти и Благоустрояването. Обикновените хора в Северна Македония се отнасят към Българите, като с братя.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 маймудонката

    6 2 Отговор
    кво квичи?нали на опера дошла зер
  • 23 Айдеее

    4 2 Отговор
    И БКП-калфата взел да се прави на рекет-"майстор" по македонските работи?! И после се чудите защо никой не ви бръсне дори за червиви сливи!
  • 24 важно е маа ти

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    да си прави клизмй реджвно
  • 25 !!!?

    2 5 Отговор
    Както навремето "вожда" Г. Димитров така и днес кремълският парашутист Радев направи всичко възможно да натика Македония в сръбския "мир", респективно руския "мир", под предлог че македонците му откраднали Историята !
    Така Мистър Кеш се нареди до Г. Димитров като най-голямите предатели в българската История за всички времена !
    !!!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол