18 Септември, 2024 22:11 3 252 53

Слави Трифонов към Николоски: Мизерникът си ти! Слуга на сърбите!

  • слави трифонов-
  • александър николоски-
  • мизерници

Виж к'во, Николоски. Мога да бъда много груб, даже може да съм голяма гад. Първо, защото мога. И второ, защото имам основание, но ще бъда възпитан

Слави Трифонов към Николоски: Мизерникът си ти! Слуга на сърбите! - 1

Ти съществуваш, защото от 1300 г. съществува България. Ние не сме мизерници - мизерник си ти. Така лидерът на ИТН Слави Трифонов се обърна към северномакедонския вицепремиер и Александър Николоски в своя публикация във "Фейсбук".

Ето целия текст на публикацията на Трифонов:

Уважаеми сънародници,

Ще ви цитирам какво е казал Александър Николоски по повод на факта, че при неформално посещение на македонския президент, Гордана Силяновска, при българския президент, Румен Радев, на снимката отзад, зад тях, няма македонското знаме.

Преди да го цитирам, само ще отбележа, че посещението е неформално и никой не е задължен да слага никакви знамена. И, че при едно официално посещение на македонския премиер в Хърватска също нямаше македонски знамена, а само хърватски.

Но никой македонец нищо не каза. А сега, да цитирам въпросния Николоски, който по повод на нас българите, наричайки ни „домакинът", казва следното, цитирам дословно:

„Но понеже очевидно домакинът не е цивилизован, ако искат, нека пратят протестна нота на това, което казвам: домакинът нито е цивилизован, нито е пристоен, нито има уважение, затова ситуацията е такава, каквато е. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Същите, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени, сега говорят за патриотизъм". Kрай на цитата.

Виж к'во, Николоски. Мога да бъда много груб, даже може да съм голяма гад. Първо, защото мога. И второ, защото имам основание, но ще бъда възпитан и ще ти кажа следното:

Ти съществуваш, защото от 1300 г. съществува България.

Ти говориш, защото от 1162 години съществува българският език. И такъв като тебе може да е вицепремиер, защото такива като мен, вместо да направят каквото чувстват и искат - са възпитани, относително кротки и спазват правилата и законите на ЕС. Ние не сме мизерници - мизерник си ти!

И българите в Северна Македония не са слуги, а слуга си ти - предполагам на сърбите.

Единственият правилен ход в тази ситуация е по най-бързия начин да бъде отзован посланикът на Северна Македония у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бе славе

    39 17 Отговор
    готов ли е съвместния полет със северовакедонския космоняФт
  • 2 Пич

    103 13 Отговор
    Слави може да е крив , но сега е прав !!!

    Коментиран от #20

  • 3 Комплексарът

    23 48 Отговор
    го играе "мъж" !

    Коментиран от #6

  • 4 припомням на забравилите

    25 16 Отговор
    през юли 2021 г в 18 часа още не бяха свършили изборите а Слави знаеше резултато

    Коментиран от #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Помак

    6 43 Отговор
    Славеи..с маим уважение към тебя ...но не обиждай единствената нация в Европа която се изправи и прочисти землите си от наглите албанци/косовари и тучоля които си мислеха че ште си разиграват байрака като в България ! Бъди умен ,бате

    Коментиран от #24

  • 9 ТаУмВзе

    12 45 Отговор
    Куцото чалгарче от диванчето нещо се пеняви! ХХАХАХХ Щом и улавото маке от Мелмак си ни Гаври, сметай за ква Пародия иде реч!
  • 10 голем дебил

    51 4 Отговор
    И кога най-после ще им спрат бг паспортите на тия мизерници?

    Коментиран от #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ясемин А.Чатлъ

    6 25 Отговор

    До коментар #11 от "Чавдар войвода":

    Предполагам и Александър Македонски, и Филип Македонски са били проекти на тоа коминтерн?!

    Коментиран от #14, #22, #32

  • 13 Гост

    36 2 Отговор
    Абе, македонците на какъв език шпрехят? Дали на същият, на който е шпрехял Александър Велики?
  • 14 Гост

    43 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ясемин А.Чатлъ":

    Александър и Филип Македонски са нямали нищо, ама абсолютно нищо общо с днешните макета. Онази раса е била претопена. Сегашната раса е отцепена от рода български.

    Коментиран от #23

  • 15 Димитрий

    12 31 Отговор
    Комплексар си е славчо. И държи да го покаже.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 (Ре)публика България

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "Чавдар войвода":

    Македонците нямат вина,че циониста Симеон Борисович Бернщайн заедно с хамериканското разузнаване са им променили историята и езика.Обаче не само техните.Нашият език също е променен.Отворете някоя стара книга и ще видите.Историята също леко.А сега си предстаевте как тези от "елита" се забавляват точно като във филма "Игра на калмари" и залагат дали ще има война както е станало с Украйна и Русия докато се друсат и отпиват от шампанското...Ако има после ще ни продават оръжия.

    Коментиран от #35

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЬзнанието

    5 20 Отговор
    Вярно е, че сме мизерници, що да се лъжем. Дори всяка африканска държава ни мина. Може и статистика да добавя, 100 гр агнешко на българи се консумира, или 10 процента консумират средно един килограм, а останалите нула. НСИ: Свинско месо 12 кг обрезки, на човек годишно. Китай на китаец се пада 50 кг свинско, годишно. Всяко село и жп гара, всичко е рухнало, всичко е от преди 60 години. Три пъти по статистика пада животновъдството, така с индустрия, храни и селско стопанство. Деца от село на 15 г. не са виждали овца, прасе, крава, коза, кокошка, .. И е вярно за всички от работническата и селска класа преди комунизмът и преди 1960те, че не се къпят често, нямат вода и канализация, дърва и ток, баня. Ето защо имало градски бани, вероятно и селски. Писателят на постановката на Малкович може да има предвид признанията на велосипедист околосветски пътешественик, американски протестант, че българите са диви, мизерни и много мръсни. Протестантите ходят чисти и спретнати на църква. Но вероятно има предвид - че висшата класа не се къпе.

    Коментиран от #52

  • 20 Никога повече няма да спечелите Слави!

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Ако беше казал: "И българите в Северен МакДоналдс не са слуги, а слуга си ти - на американците." щеше да е изцяло прав! Сега лае заедно с господарите си срещу Сърбия , която винаги им е пречела с това ,че спазва принципа "и така ми е добре - и така ми е добре".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рон Джереми

    33 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ясемин А.Чатлъ":

    Александър Македонски, и Филип Македонски са били древногърци, т.е. нищо общо със съвременните гърци и още по-малко общо с днешните македонци.
    Днешните македонци искат да се родеят с Александър Македонски, но като ги попитат "Вие гърци ли сте, бе?" и скачат като попарени. Жалка картина на хора, които искат да се самоопределят, но нямат никакви опорни точки, нито от гледна точка на науката, нито от гледна точка на историята, нито от гледна точка на археологията.
    Аз уважавам това, че те искат да са отделна нация, да определят бъдещето си, но щеше да е много по-лесно да кажат "Просто ни оставете на мира, ние сме си ние", а те градят някаква фалшива история къде за наша сметка, къде за сметка на гърците и дразнят всички.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Перо

    28 5 Отговор
    Много е прав Слави Трифонов, но и това обръщение е за вътрешна консумация! Позитивен резултат щеше да има с отзоваването на посланика на РСМ и информирането на ЕС за грубите и обидни думи на чугунените глави, непознаващи дипломатическия протокол, които нямат никакви намерения за влизане в ЕС и търсят начин да се оправдаят, чрез БГ! За това беше и провокацията която ще се използва от Мицкоски при посещението му в ЕС на 19.09. и да представи РСМ като жертва на измислен БГ “хегемонизъм”, пречещ на РСМ за европейското бъдеще на измислената държава!

    Коментиран от #47

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Асан МанафлъТ0 от маала ТокайтУ

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "голем дебил":

    Сестрата на президентката на макетата и мъжа й (най-големият бизнесмен в Струмица) имат български паспорти , вероятно и тя има дори. Иначе не са българи!!!
  • 28 Ясемин А.Чатлъ

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Рон Джереми":

    То пък едни гърци. По време на Османската Империя в северната част на държавата са били заселени черкези и кавказки албанци. Кавказка Албания си е област в Русия. Държава Албания ни е съседна западно. И тя ли е от Коминтерна🤔

    Коментиран от #33

  • 29 !!!?

    15 0 Отговор
    Българският и македонският народи са свидетели на истерия на самозабравили се персони, които се обвиняват взаимо, наричайки се един друг "мизерници" !
    !!!?

  • 30 Лъжеш, жендарче!

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "припомням на забравилите":

    Слави обяви правителство на малцинството в 12:00 на следващия ден, понеделник. Между другото, ваща сглобка също беше правителство на малцинството, но сглобено от посолствоТО
  • 31 Ясемин А.Чатлъ

    3 8 Отговор
    На 17.06.2018 подписано споразумение с Гърция за смяна на името Северна Македония, посредник американец М Нимиц. 25.01.2019 подпечатано. Една от версиите за covid-19 гласи, че гръцки лекар, роден в САЩ предупреждава Д. Тръмп, че това не е вирус опасен за здравето на хората. Ваксини, максини. Военен конфликт Русия-Украйна. После Илон Мъск блесна на екрана, и т.н. Тема за сериозен размисъл!
  • 32 Чавдар войвода

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ясемин А.Чатлъ":

    Истината боли, нали душицо безродна?!? 🤣

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай араб

    10 7 Отговор
    Слави Трифонов - слуга на Кремъл
  • 35 фен на журналиститутките

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "(Ре)публика България":

    Искал си вероятно да кажеш проф. Самуил /не Симеон/ Борисович Бернщайн , преподавателят-учител на майката на Сергей Станишев , която "случайно" изповядва неговите виждания по въпроса.
  • 36 Бай араб

    7 7 Отговор
    Мика Зайкова от ИТН вече не я показват по телевизията, жива ли е? Скоро и множествения склеротик няма да го показват никъде.
  • 37 Стършел

    4 5 Отговор
    Просто този конфликт е политическа дъвка, не че в Македония няма хора които са настроени отрицателно, и то млади хора на по 15-20 години, старото поколение знае че сме един народ, жал ми е за младите македонци, те ще са още по враждебно настроени. По принцип дългия тук е прав, но все пак не трябва с рогата напред, заради няколко бройки електорат 🐏🐂🐃
  • 38 Таралеж в гащите

    13 1 Отговор
    Абе какво ги е заканил Радев Като я дошла СеверноМакедонката на опера да си я гледа и обратно да си хваща пътя
  • 39 Евала

    11 3 Отговор
    Щом не си знаят корените и не искат да проумеят истинста, нямат място в ЕС, достатъчно много Бтлгария направи за тях, време е да се оставят да изтрезнеят
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Темата е

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "Аре у кенефо":

    за обида на българите, а не за лъжите на майкопродавците! Майкопродавците и не българите нямат място да драскат лъжите на мафията и национални предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, които предадоха бъгарският национален интерес на България, като отмениха ветото за Македония, по нареждане на чуждо посолство!!!
  • 45 Ливия Друзила

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Чавдар войвода":

    Вие ли сте безроден? Коя истина? Моята си я зная. С македонците общо нямам!!!
  • 46 Космонавта дето им обеща

    2 1 Отговор
    Ако след една дата, започваща с числото 11 , едни хора не превърнаха държавата в територия . Станаха слуги на мутри , и външни посолства и служби . Никой сега нямаше да ни нарича "мизерници" . Македонците сами щяха да си счупят краката да идват при нас . Славчо , знаеш ли колко деца има в едно македонско семейство , и как изглеждат македонските села оттатък границата ?
  • 47 Мнение

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Аз съм много съгласен , и дори ти сложих + . Но все пак , когато извън дипломатическият протокол , изскочат едни български фотографи . И правят общи снимки на двамата държавни глави . Този който е пуснал фотографите на това неформално посещение , да беше сложил , и едно македонско знаме до българското . Знаем за не дотам добрите ни отношения , и защо трябваше да ги влошаваме още.
  • 48 Благодарение на Слави

    2 3 Отговор
    научихме имената на Шнорхела, Петър Илиев а от неговия труд името на Киселова.
    и най вече на влиятелния икономист Зайка Микова с която се съветва и Кирил петков
  • 49 Продължават

    3 1 Отговор
    С югославската доктрина, това им е държавна политика, финансирана от сърбия, унгария и подкрепена от русия, а и китай се вкл. Европа кога ще прогледне и вземе мерки
  • 50 Само дето

    1 3 Отговор
    ..Слави лъже
  • 51 8643

    2 0 Отговор
    КЪДЕ СЕ НАМИРА ДЪРЖАВАТА ТИ БЕ И В АФРИКА НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е
  • 52 Кънчев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЬзнанието":

    Това е истината и на тази база добави милионите с загубени хора за 35 години. Ако някой иска да ги съсипе като народ ,то трябва само да ги пусне в Европейски съюз или друг някакъв било то и по мечтите на велико Унгарските мераци . АвстроУнгария се е разпаднала отдавна , СръбскоУнгария пак не става за сега ама се борят за това политиците им под шапката на Русия. Искат по Сръбски маниер и Македонската територия ,ама и Турския мюсюлмански апетит през Албания е ненаситен към цяла Европа. В Германия искаха да се отцепват с територия и самоуправление вече. Кашата е пълна , но факт е ,че ще ще останат в Македония една шепа защото ще си загубят народа като работници на западните богати страни . Ще станат арбайтери също като нашите и само парите ще са им в главите. Слугинаж и заграбени пазари чрез налагане на изисквания , а Еврото за шепата политици. Не виждат ли какво става у нас или си мислят ,че са наистина специални и много важни за капиталистите в развитите държави.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове