20 Септември, 2024 20:03 1 509 22

Стоян Тончев: Бойко Борисов прилага много добра стратегия и тактика при реденето на листите на ГЕРБ

  • герб-
  • бойко борисов-
  • стоян тончев-
  • листи-
  • избори-
  • парламент

Има няколко хипотези, като всяка една от тях е обективна и отговаря на истината. А ножът е винаги с две остриета

Стоян Тончев: Бойко Борисов прилага много добра стратегия и тактика при реденето на листите на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов прилага много добра стратегия и тактика при реденето на листите с кандидат-депутати на ГЕРБ, като смята там да сложи кметове. Разбира се, това могат да го направят и ДПС-Пеевски, и АПС-Доган, както и ПП-ДБ и т.н.

Но е интересно защо и как го е решил Бойко Борисов.

Има няколко хипотези, като всяка една от тях е обективна и отговаря на истината. А ножът е винаги с две остриета.

Това коментира във "Фейсбук" Стоян Тончев.

Първо, кметовете са най-близо до хората. Но, именно поради това някои от тях могат да бъдат харесвани, а други - силно неприятни и нежелани за болшинството от съгражданите си. Убеден съм, че това Борисов го е отчел.

Второ, по този начин той ги активира да акумулират гласове и, ако резултатът им е слаб, срамът ще е за тях, като това ще му даде основание да ги изтегли към София, за да са пред очите му и да ги контролира.

Трето, ще види реалната им електорална сила и тежест и ще преброи реалните гласове за ГЕРБ, защото на местните избори много от кметовете на ГЕРБ са избрани с помощта на ДПС и са смятани не само за зависими, но и за лоялни на Пеевски.

Четвърто, а според мен е и най-важното - слага ги в кандидат-депутатските листи, защото има дълбоки съмнения, че, ако не са в тях, е възможно да работят на предстоящите избори за “ДПС-Ново начало”.

Ключовото словосъчетание е: страх от предателства.

Все пак листите не са официално обявени, така че винаги може да има изненади, а някои кметове спокойни да отдъхнат.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    25 10 Отговор
    Всички които гласуват за Тиквата Прасето и Киру трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност за съучастие в престъпленията на Тиквата Прасето и Киру срещу държавата

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А стратегията

    26 2 Отговор
    за редене на пачки и кюлчета дали му е добра?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Козлодуй

    21 3 Отговор
    мутра престъпник
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Откак го обезобразиха туй момче герберите нещо много омекна. Чак съзирам наченки на обръщане на палачинката.
  • 8 Сатана Z

    14 0 Отговор
    Реденето на листи от Боеко е правопропорционално на имотното състояние на ГЕРБавия кандидат за имунитет.
    Всепак баце Борисов е национално отговорен политик ама и “сиренето е с пари” както казват в Банкя
  • 9 Мда

    11 1 Отговор
    Герб кметовете-феодали май ще се сменят, затова Боко ги реди по листите.
  • 10 Наме

    9 0 Отговор
    Много умно, няма що. Ще ги изтегли от местната власт и ще ги подреди директно в НС да гласуват каквото им каже ДП. ДП може и да има депутати, но може и да не му стигат. Е, банка с депутати ще ползва от ГЕРБ.
    Ум умува...
  • 11 Сигурен съм

    9 0 Отговор
    , че всички са бъркали в кацата със мед на мафиата от Банкя и по този начин ги държи ,иначе е невъзможно да си депутат от престъпната организация герб.
  • 12 Имитация

    9 0 Отговор
    Безспорно , много добър стратег реди листи и имитира чувства.Всички учителки, чиновнички и журналистки гласуват за него.
  • 13 киро

    7 1 Отговор
    Тоя сикаджия и дебелия приватизатор на булгар табак ако ги пратят при трактора България ще се оправи

    Коментиран от #20

  • 14 тикван

    5 1 Отговор
    прилага много добра стратегия и тактика при реденето на чекмеджетата на ГЕРБ
  • 15 Зайчарник

    5 1 Отговор
    Реди ги чудесно, роднина, милиционер, роднина, милиционер.
  • 16 Тодов Славков - Циганин Яшарски

    3 1 Отговор
    Тиквата го махнаха от власт щото щяха да го линчуват...
  • 17 нн..ццц

    4 1 Отговор
    Гербаджии са курназ.Купили са си Копейката,Кметовете им си навъдиха клиентелисти електорат с парите от ЕС, наркотрафика и престъпността и ползват ЕНП за храстче.Поставили са си по един пазвантин до машината да респектира клиентелистите.
  • 18 Сдружение Хза Г

    3 1 Отговор
    Всичко е право разчетено в статията и може само да се добави ,че станалите за 10 години милионери феодали с фирми на деца и подставени лица е време да му се поставят под директен контрол заедно с благосъстоянието си натрупано от "кметски " заплати. Молим Царство Ти - изтегли си крадците милионери феодали най-вече от малките населени места и общини. Много шкафове ще натрупаш , а малкото останал народ може да започне малко да диша. не ,че друго ,но ще продължи още малко агонията. Нещо като раково болен . Ще живее ама до и ти определят максимума. А тази грозна агония ни е необходима за да изпратим подрастващите в чужбина ,далеч от алчната политическа мафия в територията.
  • 19 дфаок

    5 0 Отговор
    В сегашния парламент, тоя простия ГЕРБ негодник, беше вкарал от Русе един пикльо на 24 г. закони да гласува. Без един ден трудов стаж, без да знае къде се намира. Така "управлява"тоя простия "стратег. Половината му група е само от гугутки дето освен да натискат копчета за друго не стават. Да не говорим за Герги и сина на съдията, дето не са работили нищо. Пърдят вече 20 г. в парламента и са на издръжка от всички българи. За магарето Плювню дето му дърпа ушите и му би чимбери дори не си струва да споменаваме. Та така с тоя простия лъжлив и крадлив сиганин.Всичката му е такава, ами прости са тези дето му се радват.
  • 20 Тъй тъй

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "киро":

    И Киро Ентелегентното с тех.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нищо

    1 0 Отговор
    От това обаче не променя голямата картина за полуколониалното състояние на България. Ски беше някакво футболно първенство щеше да има значение за запалянковците и противниците на ГЕРБ. В случая обаче тематиката е доста скучновата доколкото не води до положително изменение на статуквото. А то е, че няма никакво значение за обикновения българин кой точно ще бъде главния прислужник на ЕС в София.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове