26 Септември, 2024 11:08 1 396 30

Борисов: Албания върви напред - прие българското малцинство, а в РСМ да понесат това, което са си сътворили

  • бойко борисов-
  • албания-
  • българско малцинство-
  • северна македония

Тактиката на нашите колеги от Северна Македония е ние да бъдем виновни. Ние имаме Договор за добросъседство, вписан в Плана за разширяване, и никой не може да мръдне от него, коментира още лидерът на ГЕРБ

Борисов: Албания върви напред - прие българското малцинство, а в РСМ да понесат това, което са си сътворили - 1
Снимка: БГНЕС

Днес предстои Външна комисия и ще се обсъди темата за РСМ. Винаги съм казвал, че опитът, който имам на Западните Балкани по разширяването, Берлинския процес, знам как работят нашите партньори - и в Европа, и в Америка, където са ни геостратегическите партньори. От нас се иска търпение, всички институции реагираха. Не трябва да изглеждаме агресивни ние. Тактиката на нашите колеги от Северна Македония е ние да бъдем виновни. Ние имаме Договор за добросъседство, вписан в Плана за разширяване, и никой не може да мръдне от него. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента за решението Албания и Република Северна Македония да бъдат разделени по пътя им за членство в ЕС, съобщават от novini.bg.
"С нищо не нарушихме добрия тон. Казахме за оставка, което е нормално. Искам да уверя българския народ, че всичко, което сме направили в Европейската народна партия, в Европейския съвет, в Европейската комисия - много добре сме чути. Така действат европейските институти. Те не заплашват, те не обиждат."
"Резултатът е, че Албания върви напред - тя прие българското малцинство, а нашите колеги в Северна Македония да понесат това, което са си сътворили", коментира той.

Нека българските държавници да се придържат към добрия тон независимо от провокациите, призова лидера на ГЕРБ.

"За да си вдигнат 1-2 процента на изборите, партиите вътре в зала коментират теми, които нямат никакво значение. Много важни са двете точки в енергетиката днес. Нашите колеги от ПП-ДБ казват, че можем да загубим едни пари. Подписах се пред българските миньори и в този план нито ще се съкращават, нито ще се затварят мините, нито ще се затварят централи. Особено при войната в Украйна дефицитът на ток може да стане огромен и тези централи ще са важни дори и за Европа", обясни лидерът на ГЕРБ.
"Ако знаем кой ще предложим, кой ще е първи, кой втори, защо ще ходим на избори? Да похарчим едни 100 млн. лв.? Какво ще предложим, зависи от резултатите на изборите."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    15 7 Отговор
    Тоя трябва да бъде ваксиниран и пратен като "пушечно месо" в Украйна.
  • 2 честен ционист

    10 20 Отговор
    В Албания има още по-малко българи и от тези в Македония (посланика, секретарката му и Давкова).

    Коментиран от #7, #13

  • 3 ТаУмВзе

    12 8 Отговор
    Интересни са Бесните Халюцинации на Чекмеджан! Съществото трябва да се Изучава според мен. Да Крадеш и Безчинстваш цЕл Бивш Народец е Уникално. Проучванията ще ги базиране у Бацелона със Евро Фондове, които ще се Гепят!
  • 4 ДОГАН ОТПАДНА

    17 7 Отговор
    ДА СЕ МАХНЕ И ТОЯ ЗА ДА ТРЪГНЕ ДЪРЖАВАТА НИ НАПРЕД.ДАВА АКЪЛ ДЕТО САМ ГО НЯМА
  • 5 дом

    20 3 Отговор
    Дано скоро се разделим и с теб, тумор нелечим.
  • 6 Гербер

    19 1 Отговор
    И "Северен Рашистан"-РСМ си страдат от политиците и годините промиване на мозъци, че българите са най-голямото зло на света !
  • 7 Фашкия от СДС

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    30.03.2022 НОВИНИ
    Едва 3504 души са се определили като българи в Република Северна Македония
    .

    Коментиран от #9

  • 8 зевзек

    12 3 Отговор
    тоя сега се промотира, като пръв борец срещу РСМ, а той беше инициатор да се свали ветото, и да се започнат и завършат онези договаряния от френското предложение, и протоколите към него, в които отпаднаха всички наши предишни искания, тоест, всичко беше в полза на РСМ, скрий се някъде дебелак, ти си национален предател
  • 9 честен ционист

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Фашкия от СДС":

    Бе те у САЩ на последните 7 избори я се съберат 1000 гласоподаватели, я не главно от Чикаго. За какви малцинства говори Баце, като вече България се води мултинационална държава след точно неговия геноцид.
  • 10 Съсипалият

    14 1 Отговор
    цяла една държава и един народ , изцедил ги като лимон , се закахърил да не излезе виновен за Македония ! Зер "светец" !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Костас

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Северна скопияне. Няма македонци при вас. Македонците са в Гърция. Вие сте каквито си искате, но македонци не сте.

    Коментиран от #29

  • 14 Истини

    1 0 Отговор
    Арнаутито християни бойе са малцинство в Албания,а на запада им трябват не чиновници ,а албанци трудолюбиви. Историята е по действителен случай,ако бе жив Димитров архивите би ви помогнал. Християни арнаути са избягали по време на война двадесет годишните младежи в Гърция, след това б в тукашните земи прокудени от гърците,а днес децата на децата ги изгонихте от тези земи именно вие, АБВ и ГЕРБ. Българина е предател. Тук сте само местните от хиляди векове на тези земи без значение на етноси или кой бутне ,я пендар ,я нещо друго го оставихте и така ще е в балканските народи. Даваш получаваш я фуста я пари. Те преди сто години,ние сме Арнаудов,но не позволяваха тая фамилия минавайки от Албания Гърция България и сега на запад.чергаджия няма как да бъде заможен,но важно е,че с парите пендарите на тракийци си живеете ок,1947 при смяна на парите много тракийци изгоряха с парите.
  • 15 Хаха

    5 10 Отговор
    Когато лицето на снимката управляваше държавата се развивахме и вървяхме напред. От както властта е в Радев и шарлатаните тръгнахме надолу.
  • 16 Малцинства

    1 9 Отговор
    има само в Албания и Северна Македония. Нещо за България - има или няма малцинства? Или в Европейска България това не подлежи на коментар?

    Коментиран от #22

  • 17 Демократ

    5 8 Отговор
    А този наглец да млъкне, защото неговото вето през 2019 г. влоши отношенията, които въпреки Кремъл и Белград вървяха в положителна посока. Този кучешки донор на Путин му построи и руския поток за 3 млд. без до е питал българския народ дали иска да го подари на терориста и да му помогне да нападне Украйна. Мястото на този бандит е в затвора, а не на първо място в изборите. Чакаме Сретан Йосич да спаси България май само тази надежда ни остана.
  • 18 Албански реотан

    6 4 Отговор
    Макетата не могат да приемат де имат нещо общо със страна, управлявана от такава проста тиква, дори това да им коства членство в ЕС.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сега

    1 5 Отговор
    Албанските шиптъри ли ще ни налазят?
    Да е а простите кратуни!
  • 21 Маймун

    4 2 Отговор
    Новина от 22 юни 2022 г.: "Албанският премиер нарече България "позор". Външното министерство осъди думите му". За колегата ти Еди Рама иде реч.
    Тези ли пpимати са ти приятелите, бacтун крадлив?
  • 22 А те

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Малцинства":

    Малцинствата в България искат ли да ги вписват някъде изобщо?
  • 23 ХХХ

    4 2 Отговор
    Там са живяли,т е. В Албания - турци, помаци, българи, но дали има помаци или те се назоваваха с други наименования,Г-н Борисов,щом е умен,нека да каже. Преди векове,или някой юрист еродит да му шушне на ушенцето на бате Б,дето уби интелигенцията на България,за да върви напред, те в пожарната Симеоново не изучават история,а математика,а тя е суха материя.
  • 24 Анонимен

    2 1 Отговор
    Малцинство са българите християни в България. Лошо няма, щом онези са пчелички, всеки трябва да се замисли,при пазарната икономика не е нужно да си умен,а да си със занаят. Навън им трябват бачкатори,но бою се му трябва за народа,нали той и внуците му са ок в БГ
  • 25 Абе бидон

    1 1 Отговор
    От къде на къде, ти ще взимаш отношение по такива важни въпроси, свързани с друга държава!? Ако се надпреварвате с Пеевски кой ще има повече предизбони прояви, ще ви кажа: това е мълчанието на Радев! Ще изфъскате и двамата, като срязвна гума!
    Тия неуки свинари, те ще ми определят бъдещето!
  • 26 Анонимен

    2 0 Отговор
    Дедите ни са от Албания, Гърция и преди 100 години изселени на тия земи. Вземаме отношение,защото много повече сме пред вас млади и историци и ако знаехме,че историята ще се повтори щяхме да изслушваме градската баба вдовица. Корените срнауд ни са от там,а Радев Борисов Пеевски са стари българи и мразещи хора били то македонци, тракийци ,Архивите в София говорят,но на вас бе ви изнася с имена Герги и Бойко ,дялян нямаме имаме Димо,а не делиЯН хаха да живеят селяните ви обожават ги защото чувалите са у тях хаха
  • 27 Грацданин

    1 0 Отговор
    Интересно ни е Бойко. Има ли в Албания помаци и колко милиона са. За българите знаем,малцина са,може би едно две села. Кажи бре Бойко делиЯне,нали сте компетентни тукашните местни.като отидат от тези краища на доктор и вие не сте от нашите,не сме делиЯнчо Бойко,нашите са Кирчо Киров,дошли от Гърция. Арнаутите и песен пее едно красиво момче от ромски произход. Делиян да каже,нали втората му съпруга е фолкпевичка. Анкетата са българи от мен.
  • 28 Анонимен

    1 1 Отговор
    По мои изчисления българите от Албания са принудени някъде през 1850,1860 г и са се заселвали в Македония, Гърция и западни държави ,ако станат от гроба и камъни по Бойко ще има,защото много злини стори с тук живеещите християни. По цял ден си говореха плачейки за Гърция баби вдовици . Тукашните местни хора кво знаят,само за тях всичко да има
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    ....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в РCМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи там.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в РCМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo с разните му договорки за авиолинии .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол