26 Септември, 2024 19:21 4 210 60

Дикме: Когато ние правехме структурите, Доган си пиеше уискито в София

  • мехмед дикме-
  • листи-
  • дпс-
  • избори

Дикме обясни, че съгласно устава ДПС е това, „което е признал съда и ЦИК, а това са хората около Делян Пеевски – това е партията“

Дикме: Когато ние правехме структурите, Доган си пиеше уискито в София - 1

„Когато ние правехме структурите, Доган си пиеше уискито в София. ДПС не е на Пеевски, на Аталай или Доган.“ Това коментира Мехмед Дикме, бивш член на ДПС и министър на земеделието в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Той добави, че има два фактора, от които зависи дали двете фракции ще влязат в парламента.

„Едното е избирателната активност, другото е нагласата в Турция. Но искам да отбележа, че Доган не може без ДПС, той е нищо без ДПС. А ДПС може без него. Остана кръг от хора кариеристи, ще ги видите в листите. Ако Доган 30 години не е успял да помогне на обществото - как сега ще го направи. Колко хора са учредявали ДПС, сега ги няма“, каза още Дикме.

Според него Ахмед Доган е олицетворението на ДПС, но реформирането на „движението за права и свободи“ е важно в сегашния момент.

„Кой е по-малкото зло за нашия етнос, като че ли Пеевски е необходимото зло за ДПС, защото е единствения който може да реформира ДПС“, каза още той.

На изборите на 27 октомври крилото на Доган ще се яви под името „Алианс за права и свободи“ , а абревиатурата ДПС остана, според решение на съда, в това на Делян Пеевски „ДПС - Ново начало“.

Дикме обясни, че съгласно устава ДПС е това, „което е признал съда и ЦИК, а това са хората около Делян Пеевски – това е партията“, добави той.

„Самият Доган излезе и каза: нашата партия се е превърнала в клиентелистка. А когато взимаш пари примерно за някого да го направиш народен представител или да го направиш кмет на община - тогава не беше ли клиентелистка партия, или сега когато примерно нямаш позиции? Партията не може да бъде на една личност и на един човек. Партията е на етноса, на обществото в момента. Това, което е признала Централната избирателна комисия и това, което е признал българския съд. Това са хората около Делян Пеевски“, каза Дикме.

През последните месеци в редиците на ДПС настъпи разцепление по оста Делян Пеевски - Ахмед Доган. Част от парламентарната група подкрепи председателя на партията, а другата - почетния председател.

След което резиденциите, които Ахмед Доган ползваше дълго време - така наречените сараи в парка „Росенец“ и в „Бояна“, му бяха отнети, а той изчезна от публичното пространство. Последваха и проблеми при регистрацията на двете крила на ДПС за изборите в ЦИК.

В крайна сметка крилото, подкрепящо почетния председател, ще се яви на вота с коалицията „Алианс за права и свободи“, а групата около Пеевски ще ползва името „Движение за права и свободи - ново начало“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ами да

    42 4 Отговор
    Щом говори за нашия етнос.............без думи

    Коментиран от #7, #21

  • 3 мафиоти

    52 2 Отговор
    Доган и пеевски са едната и другата страна на монетата !!

    Коментиран от #6, #31

  • 4 Българин

    51 5 Отговор
    Ахмед Доган е единственият алкохолик, когото смятат за философ. Цялото простолюдие в България се е разгорещило от спора му с Пеевски, а не се сеща, че напролет най-вероятно пак ще ходи да гласува. Единственото интересно в тази свада е кой ще спечели по-голям процент гласове.

    Коментиран от #8, #28

  • 5 Не знам

    58 1 Отговор
    какво сте правили , но се направихте милиардери ! Не знам как десетки години не се сети , а баш сега , ортако на ДС и техните мутри ?

    Коментиран от #58

  • 6 Българин

    35 10 Отговор

    До коментар #3 от "мафиоти":

    Чудесен коментар. Но безсрамният Доган във видеото говореше, че само Пеевски е заплаха за демокрацията и държавността. Престорено пое и вина за своето творение. За фъфленето няма да отваряме дума, защото е срамно да се впускаме в тълкувания на думите на един оглупял старец.
  • 7 Бай Оня Дедовия

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    Алкохола не е ли Харам в Исляма?
    Аз мислех че тези са мюсюлмани

    Коментиран от #34

  • 8 Да,да

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    С оНойзи стават двама!

    Коментиран от #37

  • 9 Замълчете

    46 5 Отговор
    Замълчете сега,както сте мълчали досега.Досега защо не дрънкахте с охота ,както сега?Голям кеф е паразити бивши от ДПС да изпълзяват сега и да са словоохотливи,за да не загазят случайно от служебни далавери и т.н.Кой не знае как ДПС сече горите,злоупотребява със субсидии в МЗ.Ти какво работиш сега,колко натрупа като министър в МЗ.Не е етично ,когато си целувал ръка на някой и благодарение на него си станал министър,сега да го плюеш.Отвращавате с Тахир.Ама вие сълзите сега вече сте се продали явно на кого.Аман от келепирджии.Срамувам се от такива.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ама

    47 3 Отговор
    Този го изритаха от ДПС, защото крадеше като изоглавен от замеделието.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Почетния

    25 4 Отговор
    Почетния
    Той е философ
    Разбира от язовири
    В енергетиката инвестира
    Всъщност не е турчин
    Всъщност е джагал
    Има една песен на Братя ММангасарян
  • 14 Истина

    39 4 Отговор
    Дикме, говори истини, а не лъжи. Забрави ли като кмет, караше всички общински фирми и кметството да пазаруват само от една книжарница. Знаеш защо. И защо те изгониха от ДПС?
  • 15 Колко

    46 2 Отговор
    Е лесно да се излагаш,когато си БОГАТ ДЕРИБеЙ.Ами защо не си председател на ДПС ,като си го структурирал?Парите правят тия боклуци жалки.Много лесно е да риташ някой паднал.Дикме много си долен ,бе.Като махленски клюкарки тръгнали по студиа да ръсят глупости.Кажи,ти какво направи като министър в Мин.на Земеделието?Спряли корупцията?Какъв си ти ?Скрити корумпирани лимонки.Мислех,че този етнос има страх от техния бог,но боклуците навсякъде са еднакви.
  • 16 Анонимен

    47 3 Отговор
    Г-н Дикме, а какво направихте Вие за страната освен, че забогатяхте рязко, Доган Ви беше гласувал доверие и станахте министър от квотата на ДПС. Бяхте изгонен, по средата на мандата Ви като министър не се хвалехте какво сте свършили, а се хвалехте колко милиони сте направили.
  • 17 БРЕЙ

    48 6 Отговор
    То турците били същите неблагодарници като българите. Ей Мехмед ти кога щеше да станеш министър ако го нямаше Доган?
  • 18 Така е

    18 2 Отговор
    Вие пиете лимонада !
  • 19 Защо

    33 4 Отговор
    Не виждаш слпооки,че Шишо е опасен за държавата и може да взриви хората.Това животно си търси оловото.Държавата не може да налапа.Но болния му мозък дразни цялото общество и омразата към него е 100%.
  • 20 Конфискация

    25 0 Отговор
    на всичко , както и на ортаците му , от мошеник нагоре ! Грабители на България и народа !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Парата

    12 1 Отговор
    Където е далаверата и компроматите от пееффски нам е и дикмето.
  • 24 Ник

    18 2 Отговор
    "Партията не може да бъде на една личност и на един човек. Партията е на етноса, на обществото в момента."
    ЕТО САМИЯ ДИКМЕ казва, че ДПС са една етническа партия сформирана на етнически принцип, а това доколкото е известно, е забранено от Конституцията на България. Не трябва ли именно сега да бъде обявена за противоконституционна тази партия?????
  • 25 Аз от нашето Село

    17 2 Отговор
    Другарю Дикме, разбирам, че и ти си на хранилка около Ненаситния вредител на всичко, с което се е захванал! Да, изборите ще покажат кой колко струва! Не, че подкрепям Доган, но този зад когото си застанал е най голямото ЗЛО за държавата! И, чувам, че на Коледа ставали чудеса! А, дали пък до тогава няма да има НЕЩО?
  • 26 Механик

    12 1 Отговор
    Да, винаги търси най-големите предатели сред най-близките и доверени хора. Нищо не се мени. Мъдрецът някога е казал "Само от добър приятел става качествен предател/"
    О лично на мен ми е баш по барабана за ДПС-то и в чстност за Доган. Мен ако питате, тая отровна и противоконституцеионна партия трябваше отдавна да е забранена, а членовете и да са в Белене. Но в случая съм прав за Доган и за Дикменцето, дето благодарение на чадъра на Доган беше министър и успя да прелапа 1/3 от Южна Бъглария.
  • 27 Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години

    2 8 Отговор
    Моя приятел Николай Бареков личния приятел на Ахмед Доган повежда листата на АПС във Враца! Обръщението му към Вас -
    Приятели, днес станах водач на листата на д-р Ахмед Доган и на АПС (ДПС) в 6-и МИР - Враца!
    Влизам в тази битка на правилната страна на Историята и на страната на България с един мотив! Бъдещето на Отечеството ни е САМО БЕЗ ПЕЕВСКИ, а само ние с вас можем да отрежем пъпната ХРАНИТЕЛНА връв на чудовищния модел КОЙ с държавата. Всички други партии искат да смучат от нея и да ограбват злощастния ни народ заедно с Пеевски! Ние сме обречени да събудим цяла България и да я спасим‼️🇧🇬

    Коментиран от #29, #32

  • 28 Механик

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Не си прав. Има и друг, още по-прославен и по-изтъкнат алкохолик, дето е обявен за мъдрец. Това е Чърчил. И той не само е бил алкохолик, ами е обичал да се занимава с момченца.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бойко

    15 1 Отговор
    Когато Д. правеше партията и си пиеше уискито, ти работеше като сервитьор и му лижеше подметките , забрави ли?
  • 31 К.О.Т.арАК 🐱

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мафиоти":

    БРАВО за коментара-в краткостта е красотата
  • 32 Страшно е

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години":

    Всички да излизаме и неутрализираме турските и циганските гласове за агент Сава и дудука които ще ни довършат. Да гласуваме да вдигнем избирателната активност и да ги изхвърлим. От ЕПИЦЕНТЪР преди час -
    Николай Бареков оглавява листата на ДПС-Доган във Враца. Това става в "12 без 5", тъй като днес изтече срокът, в който партиите и коалициите могат да правят промени в регистрирани вече кандидат-депутатски листи. Първоначално във Враца листата на "Алианс за права и свободи" се оглавяваше от Ялизан Яхова. Но в последния момент дошло предложение за корекция, пише "Сега". Ализан Яхова отпада от листата, но остава водач на АПС в Русе.
  • 33 Кой по голям

    6 0 Отговор
    Чудя се кой е по-голям десар , Доган или Пеевски?

    Коментиран от #36

  • 34 А ма ти

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Оня Дедовия":

    Нали знаеш и руснаците са мюсюлмани целуват корана ама пият като за последно
  • 35 Много

    5 0 Отговор
    Посредствена аргументация. Според ВАС НН е ДПС, защото са подали електронна молба в 0 :05 ч., а не защото са автентичното ДПС. При това не отчитат факта, че регистрацията в ЦИК се смята за завършена в маса, в който се подадат всички останали документи. Доган изобщо не ми е приятел, просто истината ми е по-скъпа.
  • 36 Ясемин А.Чатлъ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кой по голям":

    Шефът/шефката им! Този/тази, който/която е и за двете фракции. Обяснете на избирателите, че ДПС е едно цяло с един Председател и не ги обърквайте повече.
  • 37 Хихихи

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да,да":

    С Дайнов ...четирима
  • 38 Кой и Защо Стана Слуга на

    1 0 Отговор
    Кой и Защо Стана Слуга на Тази Подметка?
  • 39 Турците да един сте извън закона!

    5 1 Отговор
    Г- Певски, питам ви като юрист и искам мнение на екипа, който хрантутите! Та: въпросът ми е лично към Вас: как е възможно , биш депутат / към момента/ от ДПС визирам Ариф Сами Агуш си е купил решение от съда, с което по някакъв « странен начин» е придобил решение, с което Българският съд го признава за РЕПРЕСИРАН , касещи събития ЧЕТИРИ ГОДИНИ преди да се е родил.
    Г- н Пеевски, този същият предаде ДПС, които 8 години си чешаше майсъла в НС и взе всичко, което поиска, а после се изниза към Реформаторския блок и поведе листата в Смолян!
    Всички сте отпадъци.
  • 40 Дурхан

    5 4 Отговор
    Истината е че ако не беше Доган досега ДПС щеше да се изчезне ..Турците трябва да благодарят на Доган за комбинативността му на играч на покер

    Коментиран от #43, #48

  • 41 Нокой още помним думите

    5 4 Отговор
    На един от най големите и велики турски лидедери за всички времена Торгут Юзал и президент на Турция
    който през 1989 по повод на възродителен процес в България заяви публично "В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА ".

    Коментиран от #42

  • 42 Забелязъл

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Нокой още помним думите":

    Явно тия сегашните "турци" дето са в България са някакви безродни и неблагодарни мелези.

    Коментиран от #52

  • 43 Нееее

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Дурхан":

    Щеше да има истинска партия за права и свободи а не ДПС създадена от дс

    Коментиран от #46

  • 44 Дурхан

    4 1 Отговор
    Тоя си направи парите при Доган ..се прави ни лук ял ни лук мирисал ...напомня ми за Тодор Живков и Петър Младенов ...как изпързаляха Живков и цялата вина стовариха върху него

    Коментиран от #47

  • 45 към факти

    2 1 Отговор
    защо няма новината
    че Дудука е станал юзбашия във антигаргинград
  • 46 Дурхан

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Нееее":

    Доган е Макявелист ..за да останеш в играта 35 г трябва да си такъв
  • 47 Морски

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Дурхан":

    Напълно си прав а сега е на хранилка при Пееф
  • 48 Бивша мутра

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Дурхан":

    Ахмед Доган е голяма работа през 1997 лично имах честа да бъда на съседна маса до него даже и няколко пъти дигахме наздравица, беше поканен от шефа на една групировка към коато бяхме в наше заведение Доган имаше в обкръжението си 4 момиченца на 15- 16 год които му бяха подвижния харем......

    Коментиран от #50

  • 49 ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ ...........

    2 0 Отговор
    БЕГАЙ НА ИСТОК / АРКАДАШ / ТУК НЕМА ЖИВОТ
  • 50 Дурхан

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Бивша мутра":

    Личния или интимния му живот не ме интересува ...всеки си има слабости ...сирак ,израснал на село ,черен и грозен едва ли си е изживял тийнейджърските години ..студент в София ..гладен и беден коя ще му пусне??..
  • 51 Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години

    0 2 Отговор
    Враца където моя приятел Николай Бареков води листата на АПС на Ахмед Доган е бастион на ГЕРБ и Доган. На последните избори ГЕРБ във Враца имаше 38 процента а ДПС 16...Бареков е сложен от Доган в регион на ДПС и влиза в парламента. Народен представител а вие бачка тори на заплата за битови разходи.АПС (ДПС) Доган Победа
  • 52 Епа нема

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Забелязъл":

    Къзълбаши, татари, кумани и джипси пийпъл приели турския език като роден.

    А на Торгут му гледах една статуя на морската алея в Сиде, щях да умра от смях. Много ниско човече бе.
  • 53 Ддд

    3 0 Отговор
    Дикме, г-н Пеефски съсипа Булгартабак и остави без прехрана хиляди от избирателите на ДПС. Много ми е интересно как ще отидат да гласуват за него.... Ама защо не се коментират гадориите на този индивид. Разцепил бил ДПС "ура". Голям герой. А това, че до каквото се е докоснал го е унищожил, а Магнитски, а манипулациите му чрез съд, прокуратура.... Що за народ сме, ако позволим това същество, да продължи да се изживява като фактор в държавата ни.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 1245че2

    1 0 Отговор
    С 52 коментара голям страх от теьи ДПС
  • 56 !!!!

    1 1 Отговор
    След изборите пак си на килимчето за прошка
    НО ПРОШКА НЯМА
    Бог прощава но стария НЕ
  • 57 др Ахмед Доган Доносник

    0 0 Отговор
    Прав си бе кривчо
  • 58 100+

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не знам":

    Бих ти написал.... Трябва всичко откраднато и заграбено да го върнат и то с лихвите.... Лустрация,съд и затвор....
  • 59 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пий и ти. Дикме бил феодал в Пампорово. Той си е герб, помаците са от Борисов,извади ги от селото и оставиха българите гладни,заеха навсякъде те работните места и Пловдив е все помаци. Слязоха от Балкана с чувалите. И сега ще ги видим помаците,за герб или Пеевски,да я видим бабата на Бойко Илийца къде ще я запрати Бойко,пак обратно от Пловдив в Делиормана , всички са навързани,като свински черва,
    Когато повече Мартинов и попаднат в НС,тогава народа еродиран би гласувал,от игри на волята,вижте на Мартин 25 г визитката му,силен,интелигентен, умен, завършил в Лондон ай ти Това е моят идеал,а не разни без образования да са в НС при бате гойко.
  • 60 Анонимен

    0 0 Отговор
    Мартин 25 г от игри на волята,анадънму шиши
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове