27 Септември, 2024 05:46 611 14

Кольо Колев: Броят на гласувалите може да слезе под 2 милиона

  • кольо колев-
  • максим бехар-
  • избори

Бариерата за НС е възможно да падне под 80 хил. гласа, смята социологът

Кольо Колев: Броят на гласувалите може да слезе под 2 милиона - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Партиите успяха да продължат своите безумни спорове. Продължават да копаят още разграничителни линии. Не можем да кажем, че има нещо, с което този парламент да бъде запомнен. Основното, което беше и ще бъде в следващите няколко месеца, е разцеплението в ДПС. Един парламент, който до голяма степен най-важната му характеристика е, че се занимаваше предимно със себе си, а не с проблемите на обществото".

Това заяви социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Според Максим Бехар кризата е в икономиката и тя е защото България не се движи напред.

"Партийното разделение, всички тези крамоли в ДПС, това няма нищо общо с парламента. Това са вътрешнопартийни движения, които рано или късно щяха да настъпят. Парламентът не свърши нищо. В крайна сметка работата на един парламент е да се създадат добри условия за работа и да направи икономиката още по-добра. Не мога да си помисля, че през останалите 30 дни ще има сблъсък на икономически концепции. Година и половина инфлацията беше много силна и всичко това направи пазара ни съвсем различен", допълни PR експертът за Bulgaria ON AIR.

Можем да очакваме изборна активност по-ниска от 2 млн. души, което прави изборната бариера по-малко от 80 000 гласа, категоричен е Колев.

"След доста избори и партиите, и техните анализатори, пропагандатори са свършили думите. Не само думите, а и идеите. Партиите не намират думите, идеите, с които да се обърнат към хората и по някакъв начин да ги накарат да гласуват за тях. Всичко е казано и от тук нататък остават само едни агитки, които евентуално да гласуват за "нашите". Каквото и ново да измислят политическите формации, те не могат дори да го лансират. Изборите ще бъдат не на базата на някакъв здрав разум, а на чиста емоция", коментира гостът.

По думите на Бехар икономическата битка ще е много решаваща.

"Ако избирателната активност е големият проблем при България, това означава, че хората, които искат да се занимават с политика, трябва да имат много ясни послания и програма как те да бъдат контролирани. Къса се огромната връзка между обещания и отчетност, това демотивира. Трябва да бъде забранено със закон, че депутат, който се кандидатира, може да се откаже и това го правят всички политически сили. И откъде накъде ще се кандидатират на две места? Това е такава безпардонна манипулация", поясни той.

Колев е на мнение, че обществото вече е свикнало с политическата ситуация у нас.

"Скоро очаквам и ансамбъл по художествена гимнастика да бъде лансиран, но те са разумни момичета и няма да заменят работата си с тази. Ясно се изкарват хора, които изначално е ясно, че няма да заемат тези места. Разумът отказва да работи. За да привлечеш нови избиратели, ти трябва оферта. Властта е инструмент, с който искаш да направиш нещо. Но какво ще направиш - хората очакват да чуят това", посочи социологът.

България на европейския пазар е постижима мечта, каза PR експертът.

"Има възможност за оферти през този един месец. Трябва да има ясни икономически цели. Ако едно семейство свърши парите, всеки ще мисли как да изкара пари. Същото е в момента и в България. Трябва да има разумни мениджъри, които да се прикрият зад фасадата на политиците и да изкарат България на европейския пазар по един достоен начин. Това е Българска мечта, която е постижима", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирателите

    4 4 Отговор
    Напред с 12 !
  • 2 Лумпен

    11 5 Отговор
    Всички са маскари!
    Будалите свършиха!
    Да си гласуват и да си се управляват..!
    Колкото пъти съм гласувал съм съжалявал ..!
    Край !
  • 3 Тоя никога не е познал!

    9 1 Отговор
    Значи- броят на гласувалите може да слезе под 1 милион...
  • 4 Данчо

    11 2 Отговор
    Всичко е казано и от тук нататък остават само едни агитки, които евентуално да гласуват за "нашите".
    Има ли смисъл от избори слез избори.?
  • 5 Перо

    13 2 Отговор
    Ще гласуват при тази система, както винаги зависимите по една или друга линия: платен и корпоративен вот, роднини, етническия глас, общо до 30% и ефекта ще е силно изкривен, но системата налага едни и същи мутри от десетилетия и това е отвратително! Ще ни “променят” хора с 15 поредни мандати! Нормалните и независими хора няма да гласуват за порочната и корумпирана система!
  • 6 Боже Боже

    10 2 Отговор
    На какво ли още се надяват тези 2 милиона, явно не виждат, че корабът отдавна е потънал
  • 7 летателен ден

    10 0 Отговор
    Мизерници !
  • 8 ...

    9 0 Отговор
    Може и под 1 милион да слезе...
  • 9 зарзаватчия

    7 0 Отговор
    Ама аз пък не мога да разбера , защо се чудят разните му "аналлизатори" за спада на мераклиите да гласуват ?! Ми , като отидеш в Плод-зеленчука и видиш , че цялата стока (независимо от вида и) е изгнила - не купуваш нищо , нали ?!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гласоподаватели

    5 0 Отговор
    може да няма,но "електорат" и кандидати за власт винаги ще има!
  • 12 Гост

    5 0 Отговор
    Не, може, а ще паднат, на народа му писна, некъдърници да ни управляват
  • 13 докато са тези

    5 0 Отговор
    партии в парламата няма управия и никой не гласува те всички искат да крадът даже не искат да делят 🤑🤑🤑
  • 14 Безпристрастен

    0 0 Отговор
    Масова манипулация от всички социостъкмистки агенции.От сега ни посочват кой къде ще е в класирането,кой ще отпадне - в проценти.Когато това се случи,ще надуват бузи,колко са точни в прогнозите.Хем лапкат за ала бала,хем се изкарват експерти.Никой не може да ме убеди,че ако попитам хиляда случайно попаднали " респонденти( влюбени са тази дума.Звучи тежко,професионално) ще дам формула,как минимум два милиона,от различни социални слоеве,ще гласуват- с точност до десета от процента.Гласувайте масово,и то така,че да нямат възможност с тази опорка да ни омайват.Гласувай масово,но за несистемни партии.Иначе ще получим поредна сглобка от орел,рак и щука.Нека влязат поне още две формации,и то със сериозен резултат.Ще им се види нанагорно на останалите,за Алабалистики и схемата ..Ти на мен,аз на теб!Ще им бъркат в очите на всяка крачка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове