30 Септември, 2024 08:57 933 47

Лена Бориславова: Грешка било, че между партньорите в сглобката не е имало ясно споразумение и срокове

  • лена бориславова-
  • пп-дб-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски

Най-важното за тези избори е да са последните за следващите няколко години

Лена Бориславова: Грешка било, че между партньорите в сглобката не е имало ясно споразумение и срокове - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което е важно за тези избори, е да бъдат последните поне за определен период от време - една, две, три години, за да може да има хоризонт, в който някакви смислени политики да могат да се реализират", каза депутатът от ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание Лена Бориславова в сутрешния блок на бТВ.

"За мен лично успех е, когато получим подкрепа за формулата за излизане от кризата, която предлагаме и тя бъде успешно реализирана. Това е подходът, който ние променяме в тази предизборна кампания", добави тя.

Според ПП-ДБ трябва министър-председателят да е надпартиен. "Когато сме на седми избори и политиците не си вярват и са абсолютно неуспешни да формират кабинет, означава, че е необходим нов подход", каза Лена Бориславова. Тя уточни, че изключения са били единствено кабинетите "Петков" и "Денков".

"Пътят на промяната ме научи, че тя е по-бавен процес с оглед на това колко години държавата е била завладявана. Те не могат за една нощ да бъдат изтрити и второто е, че идеята за този надпартиен премиер, трябва да се търси съвместно с останалите политически субекти около една обща управленска и законодателна програма", коментира още Бориславова.

Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че след изборите категорично няма да работят с ДПС на Пеевски, дори и те да поемат ангажименти за борба с корупцията.

За ДПС - Доган Бориславова постави условие - поемане на ясен ангажимент за антикорупицонни мерки. "Те в момента усетиха върху себе си ударите на това да имаш завладени институции. Въпросът към тях е дали ще се стремят към това да възвърнат контрола, който загубиха или ще разберат, че по-добре за всички, когато са атакувани без основание, да получат правна защита от институции, които работят за обществения интерес", каза Бориславова.

По думите ѝ това важи и за БСП, защото те също са опънали чадър над Антон Славчев.

Тя не отрече напълно ПП-ДБ да работи с ГЕРБ след изборите, но по думите ѝ това също не е сигурно. "Проблемът ни с ГЕРБ е, че те винаги казват на думи, но не го правят на дела", каза Бориславова.

Лена Бориславова заяви, че по време на сглобка с ГЕРБ - Бойко Борисов не подписвал нито един закон, ако няма санкцията на Делян Пеевски.

Според нея е било грешка, че между партньорите в сглобката не е имало ясно споразумение и срокове.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Лена натъкмена

    24 9 Отговор
    към парапета тръгвам аз.

    Коментиран от #4

  • 2 Бонев

    35 5 Отговор
    Самата ти, партньорът ти, бащата на детето ти и всички останали шарлатани сте една голяма грешка.
  • 3 Кирчо

    23 5 Отговор
    плаща ли издръжка?
  • 4 Истина е

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "Кака Лена натъкмена":

    Слави опростачи две поколения българи.

    Коментиран от #12

  • 5 Козяков

    22 4 Отговор
    Галя от посолството да ви разпрати на всички американски проксита по едно споразумение!
  • 6 БЕНОВСКА

    18 3 Отговор
    ЯВНО КУКЕРА ВЯРВА В ДЯДО КОЛЕДА И В ПАРАПЕТИ
  • 7 замислен

    25 5 Отговор
    На тази все някой и е виновен. Да вземе да каже какво направиха кога управляваха?
  • 8 Българин

    25 3 Отговор
    "Най-важното за тези избори е да са последните за следващите няколко години." И как ще стане това? Или просто използваме политически клишета, защото няма какво друго да кажем?
  • 9 Хейт

    20 4 Отговор
    Е, нали само ви интересуваше кой какво ще чопне? Какви срокове?
  • 10 Българин

    20 4 Отговор
    "Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че след изборите категорично няма да работят с ДПС на Пеевски, дори и те да поемат ангажименти за борба с корупцията. За ДПС - Доган Бориславова постави условие - поемане на ясен ангажимент за антикорупицонни мерки." Каква подигравка с избирателите се съдържа в тези две изречения...

    Коментиран от #23, #35

  • 11 хубаво

    16 2 Отговор
    Добре де, щом сте го отчели като грешка, възстановявайте си сглобката и това е.
    Нека е ясно още преди изборите, за да не се налага след това 2-3 месеца да си подавате аванси и да губите времето на публиката.
  • 12 Истина е

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истина е":

    Ама и г-жа Лена Бориславова му дава поводи.
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 10 Отговор
    Герберасти..
  • 14 Три години

    21 3 Отговор
    си гласувате с ДБ, СДС, ГЕРБ и ДПС, плюс олигарсите на ДПС. Унищожихте енергетика. Пратихте ни на борса ток от 2026. Ударихте таван на данък въздух. Инфлацията е СТО процента на стоки от първа необходимост и храни. Увеличихте данъчно бреме, данък сграда Терзиев я повиши за съборетини с 50%, повишаване осигуровки, цени ток и вода. Ново увеличение такса смет наредба Данков от 2024, очаква се отново да е на кубатура, а не на човек, .Кметът на Русе даде наредбата на съд. Отново вдигнахте ДДС парно от 9 на 20%. Юли и август сме плащали най-скъп ток в цяла Европа. Кой ще ви купува безомно скъп ток от фото и перки? Батерии? Зимата? Безобразие. Унищожавате базови мощности. Банкянският съсипа Белене за 16 милиарда, срещу 120 милиарда лева 2 реактора на Уестинг. Всичко на гърба на потребителите. Гаврата с Конституцията ДПС, ГЕРБ, СДС, ДБ, ПП. Взимате безумни заплати по 30 до сто хиляди. А малък и среден бизнес фалира. 80% от храните внос, некачествена храна, да пълните гушите на борсаджии, транспортни фирми и квартални спекуланти. Нелегитимници! Омразни правителства управляват територията 35 г.

    Коментиран от #40

  • 15 Перо

    19 3 Отговор
    Това беше грешка от стратегическо значение от контингента, от обкръжението на Радев, които положиха основите на тази престъпно-некадърна и анти-морална партия ПП/ДБ! Търпим само загуби, от както се пръкнаха! Крайно време е да се помисли за смяната на системата и политическия модел! Иначе е безсмислено да гласуваме!
  • 16 Роки

    27 4 Отговор
    Лена Бориславова трябва да бъде в затвора за документни престъпления по чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс на Република България. Наказанието е лишаване от свобода до осем години. Това да фалшифицираш публични документи и подписи и да даваш интервюта и акъл по телевизията е абсолютно дъно на съдебната ни система.
  • 17 Баце ви натискаше за споразумение

    18 3 Отговор
    Баце ви натискаше за коалиционно споразумение от самото начало и винаги ви го е напомнял. Трябваше ли да стигнете дотук за да приемете?
  • 18 4444

    13 3 Отговор
    Ти си едно недоразумение и грешка. Калинка такава.
  • 19 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Дъното няма Дъно е врътката ей!
  • 20 Енг

    11 4 Отговор
    Излъчваш Нечистоплътност и Отблъскваш
  • 21 Кой каквото ще да казва

    6 9 Отговор
    За мен най-приятното в кабинетите Петков и Денков е, че разкачиха българската държава от транссибирския влак и от енергийната примка на Кремъл. Да не говорим за песента на флекса над МОЧА.

    Коментиран от #24, #46

  • 22 ха ха

    10 1 Отговор
    както винаги, ще го четем на обратно! А и защо все избягва темата за овладяната от тях корупционна мрежа,т.е контрабандните канали, начело на които Асанчо постави свои хора - Банкова и Пудела?! И какво значи за тях надпартийна кандидатура - ни риба, ни рак - ро-рисково от това здраве му кажи, да се вземе никому непозната и недоказана личност и му се даде най-важният пост в държавата в такъв важен момент и да се очаква да взема самостоятелни и правилни решения? и естествено той ще се пръкне от техните среди,научени на лъжи и манипулации от доказани такива личности, щото няма откъде да се появи от нищото! Приказки под шипковия храст - само това може да означава,мижи да те лажем!най-подходящия начин да извиват ръце и да искат властта!
  • 23 да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    значи с най-големия корупционер,манипулатор, използвач и крадец,както се оказа, може да работят?! Това ли е наредил татко Петко,след консулт с господарите нагоре по веригата? И не я е срам да го каже пред цялата стана?Толкова ли е дебелоока?

    Коментиран от #38

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Марко

    7 1 Отговор
    Дали Паралена може да посочи поне едно действие на ППДБ, което да не е било смехотворна и държаворазрушителна аматьорска грешка?
    Не мисля, дори тази нагла калинка трудно би се осмелила да направи това, ще е поредният смях, който ще предизвика!
  • 27 Пак се върнахме на Теорията за

    6 1 Отговор
    Пак се върнахме на Теорията за Женския Акъл!
  • 28 АХИЛ

    6 1 Отговор
    ПРОСТО НАГЛИ НАТРАПНИЦИ, О Т В Р А Т !
  • 29 Мама и татко

    8 1 Отговор
    Не Ленче, ти беше грешка!!!
  • 30 Лена Грей

    4 1 Отговор
    Ако някой има записите от стаята с парапета да споделя!
  • 31 Странно

    1 4 Отговор
    Изумително! Как ще поправиш грешка, която не си разбрал?
    Самата "сглобка" беше грешка! След "никога, никога, никога" с ГЕРБ и ДПС като придизборна платформа, да се съюзиш с мафията и да предадеш избирателите си, е непоправима грешка! За пепейците ще гласуват само доверчивите инфантили и използвачите предатели...
    Ликвидирането на модела ГЕРБ/ДПС е жизнено важно за България!

    Коментиран от #32

  • 32 Жълтопаветен канибал

    0 4 Отговор

    До коментар #31 от "Странно":

    Трябва да се ликвидира евроатлантическия модел!
  • 33 Опс

    5 1 Отговор
    Грешка си,природна грешка парапетке....
  • 34 демократ

    2 3 Отговор
    Сглобката, изпирането на Рапона и почти цялото ви управление са Грешка, за която пак ще ви накажем с Негласуване !

    Коментиран от #43

  • 35 Научете се че вече

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    дпс-доган няма. Всичкото ДПС, барабар с местни организации, е на Дельо. Оня проскубан сокол се бори с шкембе войводата за 1% от вота, не им го давайте!
  • 36 радой ралин

    6 1 Отговор
    по татово време каза за такива като лена парапетова дето фалшифицира подписи в протоколи на НПЛО и ходи с кире на вечери с правителствен самолет ВЛАСТИТУТКА
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 дебелоока ли

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "да бе":

    тая си е запикала очите ама са виновни тези ,които я канят по телевизиите да и правят реклама и на ПП срамота!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 уйко калеко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Три години":

    Много завишаваш цифрите,Иначе горе долу си прав за някои работи.Но те питам и то сериозно.Ходиш ли да гласуваш или се числиш към онези които само псуват и плещят празни приказки без да са пуснали и една бюлетина?
  • 41 бай герги

    1 0 Отговор
    тази сутрин по тв показаха хиената/кака лена/,абе хора коитито работите в тв направете и забелжка да си мие по косата и да си бръсне мустаците,а иначе е за гр.Сливен

    Коментиран от #44

  • 42 ХИТРО

    0 0 Отговор
    пуснаха тази невинна женица с чист морал на амбразурата на политиката вместо да си гледа рожбата пък прави и политически анализи за допуснати ,,грешки ами тя не осъзнава ли че е една от най огромните грешки в съвременният политически живот на страната ни или страда от страхотна амнезия?
  • 43 уйко калеко

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "демократ":

    С негласуване не можеш да накажеш партиите и политиците,а единствено себе си и бъдещето на деца и внуци ако имаш такива.
  • 44 АМИ

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "бай герги":

    В СЛИВЕНСКИЯТ ЩЕ СЕ НАУЧИ БЪРЗО НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ХИГИЕННИ НАВИЦИ И ЩЕ СЕ БРЪСНЕ СУТРИН И ВЕЧЕР
  • 45 Да-бе-да

    0 1 Отговор
    "Според нея е било грешка, че между партньорите в сглобката не е имало ясно споразумение и срокове"

    Гледай ти, дошъл ти е акъла в главата. Друга песен запя.
  • 46 БРАВОС БЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кой каквото ще да казва":

    какви красиви и умни умозаключения на едноклетъчния киро
  • 47 Хаха

    0 0 Отговор
    За лицето на снимката наскоро направиха една песен "уморена кака лена, като хищна хиена...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове