4 Октомври, 2024 08:52 1 023 37

Тома Биков предлага коалиция от ярки политици и точна програма за управление, а не сглобка

  • тома биков-
  • герб-
  • правителство-
  • коалиция

ПП пак предлагат временно правителство, смята депутатът

Тома Биков предлага коалиция от ярки политици и точна програма за управление, а не сглобка - 1
Снимка: БГНЕС

„Трябва в тази ситуация да се поеме много ясна политическа отговорност, партиите, които участват в управлението да носят тази отговорност чрез свои знакови лица, и да е ясно кой за какво отговаря. Разбира се, да има коалиционно споразумение. Разбира се, да бъдат направени компромиси от всички, които участват в управлението.“

„За мен най-политическото нещо винаги е било лидерът на първата политическа сила да заеме премиерския пост. Нашият лидер няколко пъти е показал през последните години, че е склонен да даде крачка назад от това политическо правило в името на постигането на някаква стабилност. "

Това коментира в ефира на bTV Radio Тома Биков. Той е кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, четвърти в листата в 23-ти многомандатен избирателен район в София, и народен представител в няколко парламента.

По отношение на предложението на Продължаваме промяната за равно отдалечен премиер, Биков отговори:

„Тяхното предложение за мен – аз го разчитам като предложение за съставяне на временно правителство. Ние считаме, че временното правителство не е решение за политическата криза. Ние имахме временен вариант в лицето на правителство Денков-Габриел, което не успя да осъществи своята ротация, и поради това, че ГЕРБ не беше включен пълноценно в него, то не се ползваше с онази обществена подкрепа, която едно правителство със сигурност трябва да има. То разполагаше с две трети мнозинство в Народното събрание, а рейтингът му беше по-нисък от рейтинга на правителството на Пламен Орешарски. Това няма как да доведе до някаква стабилизация и виждате, че след като не успя да се осъществи тази ротация, ние отиваме вече на втори предсрочни парламентарни избори, в които напрежението е още по-голямо."

За съжаление, той няма как и ние няма как като коалиция с колегите от СДС сами да решим този проблем. Ние сме готови да направим компромис, ние бяхме готови да платим една много тежка политическа цена и го направихме, ние загубихме 150 000 гласа заради участие в сглобката, но за съжаление няма достатъчно други партии, които са готови да платят тази цена. Според мен след тези избори е последният шанс на партиите в България да платят цената, която се очаква да платят и да служат на обществото, а не на техните тясно партийни интереси. Ако те не го направят, ще станем излишни всички, предупреди депутатът от ГЕРБ.

"Но колегите са в правото си да предложат своята формула за управление, така, както ние сме в правото си да предложим нашата. Оттук нататък българските граждани могат да вземат своето решение, и е съвсем логично от политическа гледна точка този, който спечели по-голямо доверие, и който е на първо място, независимо кой е той, да зададе формулата на управление, а тези, които ще участват, да поставят своите условия по отношение на политики, на персонален състав, на структура и състав на кабинет. Но за мен експертните правителства са възможност да играят ролята на параван, зад който да се осъществяват истинските решения, но тези решения да не се виждат от българските граждани, което в никакъв случай няма да доведе до увеличаване на доверието в институциите и в политическата система, която и без това се ползва с достатъчно ниско доверие вече.“, смята Тома Биков.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    28 3 Отговор
    Какво е гласуването в България ? Това е да отидеш и да легитимираш с твоя глас крадците , които са решени да те унищожат !!! Е... наивните все още мислят , че имат значение !!!
  • 2 Банцко

    36 0 Отговор
    Повече от ярки- Баце Шиши Меди Доганов егати и правителството
  • 3 Бикофф

    35 0 Отговор
    Като е временно, няма как да крАднем постоянно !!!
  • 4 Ндааа

    37 0 Отговор
    Бичето пак надигна главица за власт. Толкова "кадърен" политик не бях виждал. Журналистчето от Зарата е голям наглец.
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 1 Отговор
    И разбира се тоя се има за ярък политик....
    Ярки политици в България няма, има крадливи, по-красиви и най-крадливи.....освен крадливи са и слуги на чужди посолства!
    ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
  • 6 Дедо

    26 1 Отговор
    Значи коалиция "Али Баба и 40-те разбойника".
  • 7 Мазна

    29 0 Отговор
    Гана , селски артист и всякакъв за пари , престараваш се да се мазни на Банкянския субект , който с целия си акъл го направи съветник на другарката Бъчварова , а нея министър на МВР ? Кой ще иска да управлява с лъжци , мошеници и крадци , бе ? Кой иска да потъне с криминалната шайка ? НИКОЙ !
  • 8 хбтфг

    29 0 Отговор
    Тоя ГЕРН негодник е специалист по НИЩО. Един посредствен куклен артист дето е известен с това че не е известен, влиза вече 15 г. в парламента и почва да гласува закони??? Някои досеща ли се защо сме под дъното в Европа? Само дето пърди в парламента тази карикатура, само от заплати е милионер. Всеки българин от данъците е хранил и това калпаво и посредствено ГЕРБ го ве до. За мъдрец го имат този запъртък дето един пирон не е забил през живота си. А в ГЕРБ има и по големи гайди от тоя. Има и такива дето от 18 годишни са в парламента, такива дето не могат и да се обръснат дори. И тези калинки закони гласуват и на акъл ни учат в студията. Та така. На изборите Слава Богу има шанс българите да изгонят тези посредствени крадци и лъжци, мИрси.
  • 9 МВР служител

    30 0 Отговор
    Аз предлагам на Тома Биков сам да отиде в кпкомпи и да остави ключовете от апартамента му, получен от Мартин Божанов нотариуса, защото някоя нощ ще дойдат качулки, ще открият кокаина и ще го изхвърлят със шутове пред детето му
  • 10 И Киев е Руски

    22 0 Отговор
    И де ги тия ярки и знакови лица.В бг.има само знакови г...е
  • 11 нннн

    20 0 Отговор
    Ми те, ярките политици, които са управлявали, вече се доказаха като некадърни, продажни, дори престъпни. Място за тях в управлението няма.
  • 12 един

    17 0 Отговор
    Tо щото преди нямаше програма за управление,програма има ами на вас не ви стиска да правите реформи щото ви е страх от пандиза!
  • 13 Какво е това Отговорност?

    24 0 Отговор
    Какво е това Отговорност?

    Яде ли се ? Пие ли се ?

    Такова Животно Нема!

    До сега не съм видял Някой да е понесъл Отговорност!

    Дори и за Откраднатото ! Или Унищоженото! Дори и Персонолна!

    Та Хайде Скрийте т.Този Мошеник!
  • 14 Артилерист

    21 0 Отговор
    Биков ако има предвид себе си и другите "ярки" гербаджии и Сглабкаджии, ЖАЛНА НИ МАЙКА...
  • 15 Ехааа

    15 0 Отговор
    Къде са тия ярки политици бре биченце? Толкова си ярък, че чак светиш.
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    тоА Фкара ли вече Цветанов и Борисов в затвора❓❗
    Мали за това обрща да работи до края на кариерата си‼️

    Коментиран от #17

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нали за това обеща...
  • 18 Никога повече

    15 2 Отговор
    герб във властта!!! Гласувайте масово!!!
  • 19 Националист

    10 1 Отговор
    Всеки, който гласува, подкрепя съществуващото статукво! Всеки глас на изборите е глас за запазване на системата, глас за матрицата! Не знам колко трябва да сме тъпи, за да продължаваме да гласуваме за предварително одобрени прислужници на нашите и световните бандити.
  • 20 явно се е подготвил но все пак

    5 0 Отговор
    бивш комунис и партиец преминал на другия тротоар . едва ли неговото бъдещо сдружаване ще намери подръжка и подкрепа . сега и на запад има промени на вота . а за купения вот как ли вижда нещата . явно много са сгрешили от дпс . а електората е корумпиран . дава глас срещу нещо . 1 месец ще правят последни агитации , а електората чака да вземе по нещо . Странно . но не се преследват законово партиите с техните организатори . също са малки присъдите . предния път 481 слуаи хванаха . не били свързани с партии . поне партия глоба не е отнесла . в юса и тръмпи и бадън все ги преследва прокурор . даже сина на бадън .
  • 21 Чекмеджан

    10 0 Отговор
    Гербаджия му кажи и повече не го обиждай.
  • 22 Тома

    9 0 Отговор
    За мен ярки политици са тези които могат освен с ръцете си да крадат и с г.за си
  • 23 германеца

    9 0 Отговор
    Биков предлага още от същото , т.е.Борисов премиер . Колко пъти ? Колко пъти трябва да доведе България до хаос , за да спре да се самопредлага ?
  • 24 Махайте ги

    7 0 Отговор
    МВР изпълняват поръчкови убийства за Бойко Борисов,тези са по зле от Сталин и СС на Хитлер! МВР убиват обикновени граждани!
  • 25 той петров може освен сглобка и рамо

    1 0 Отговор
    дал и пари и подкрепи . няма да разберем . след 3-4 атентата сега оня с колелото е изчезанл . в мексико е така за кметските избори . ходят на митинги и ядат гаспачо и пият текила .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иван Грозни

    7 0 Отговор
    Нашата позиция е да има постоянно правителство под ръководството на герб за да лапаме цели 4 години. Тъй заръча вожда.
  • 29 Тома Биков?? Кои са, Ярките Политици, из

    7 1 Отговор
    брой 10! Борисов Пеевски Доган, Томислав, Фидосова, Влади, Хр Иванов Атанасов, Кирчо и Кокорчо, Коцето, Гергов, К Добрев, На Цара, крадливите Юпита? Тея, са все Ярко Крадливи!
  • 30 ООООО,

    5 0 Отговор
    С. К. О. П. Е. Н. И. Я ... БИК .... ДЕКА ТЕ КРИХА БЕ?! ТОМИ С. К. О.П. Е. Н. И.Я КОЗЕЛ?! МА ВИЕ ОТ ГРОБ ПРИТЕЖАВАТЕ ЦЯЛА ФЛОРА И ФАУНА ОТ ОТРЕПКИ🙈
  • 31 Наглостта

    6 0 Отговор
    на някои хора е безгранична.
  • 32 Софийски

    7 0 Отговор
    И кой е ярък политик от герП!?
    Кражби и далавери воглаве с пееевски!
  • 33 инж. Ганчо Илков

    4 0 Отговор
    Биков, Обществото иска Социално Икономически Реформи. Иска да чуе Реални Срочни Действия, Дебати, конкретни Мерки за Контрол срещу Действащия Олигархичен Модел, Конкурентно Способност, Качествени Услуги. С една Дума, Изграждане Среда за Устойчиво Развитие на Българската Пазарна Икономика. Не с Думи, а с Дела.
  • 34 Анонимен

    3 0 Отговор
    Долно ГРОБАМИЙСКО ГОВЕДО. Отново пробутвате на ОВЦЕТЕ вашите тарикатлъци и далаверки!
  • 35 Жалки продажни герберасти

    0 0 Отговор
    ГЕРБ предлагат пеевски за премиер, това е истината !
    Бойко е васал на Пеевски !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тия нямат спирачка

    1 0 Отговор
    И тоя си говори сам - къде вижда политици?! Има дамо далавераджии и крадци! Сикаджията му е казал какво да плещи, за да види как е хавата и да се завърти в нужната посока! Биков и мисъл?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове