6 Октомври, 2024 15:43 437 10

Владимир Маринов: Да се запази механизмът минималната заплата да е 50% от средната

  • владимир маринов-
  • бсп-
  • избори-
  • аплати

Плоският данък е с изтекла давност и трябва да се мисли за въвеждането на прогресивно данъчно облагане

Владимир Маринов: Да се запази механизмът минималната заплата да е 50% от средната - 1
Снимка: Нова телевизия

Трябва да се запази механизмът, по който минималната работна заплата е определяна като 50% от средната. Това заяви водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Хасково Владимир Маринов пред NOVA.

Според него плоският данък е с изтекла давност и трябва да се мисли за въвеждането на прогресивно данъчно облагане, съчетано с необлагаем минимум. „Несправедливо е човек с 1000 лв. доход да бъде облаган с 10%, което за него са 100 лв., но те са чувствително важни за бюджета му – и гражданин с 10000 лв. заплата също да бъде облаган с 10%“, смята Маринов. За него основен е въпросът и за разпределението на средствата от бюджета бюджета, след като бъдат събрани данъците.

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ подкрепя влизането на България в еврозоната, но тогава, когато има пълна готовност за това. „Не чух и не видях нито една гаранция от изпълнителната власт по отношение на това какво ще се случи с инфлацията, как ще се отрази това на доходите и на каква база ще бъде приравнен лева към еврото. Бързането обикновено никой доникъде не е довело“, каза още Владимир Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    2 1 Отговор
    А средната е различна в различните градове и сфери как определят колко е средната за да определят минималната 🤷🏿‍♂️
  • 2 Дигайте заплатите

    0 4 Отговор
    Дигайте цените.
    Няма страшно . Пари ще има в изобилие.
  • 3 Общи приказки

    2 1 Отговор
    На БСП предстой конгрес. Там ще се разбере кой остава , кой не остава , депутат на на следващите избори.
  • 4 ⚒⚒⚒

    3 1 Отговор
    Досега БГ привличаше инвеститори като страна с 10% корпоративен данък и ниски в сравнение със Запада заплати, сега няма да има и кой да ви дава минималната като само вдигате всички бягат в Индия.
  • 5 Българка

    3 2 Отговор
    Определено подкрепям да има пропорционално подоходно облагане. Справедливо е богатите да имат по-голям принос към хазната и плащат по-висок процент данък. Така е във всички работещи икономики. Плоският данък е в полза на богатите , на чантаджиите с бели якички, които опоскаха България

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Нещо за икономиката , да кажете.

    3 0 Отговор
    Или да си седи в Инвалидната количка и да се самоиздържа и ви хрантути.
  • 7 Адам Смит

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Плоският десетпроцентов данък е вид пропорционално подоходно облагане, пропорцията е 1/10. Имате предвид прогресивно подоходно облагане.
  • 8 хаха

    0 0 Отговор
    Т.е. вдигаме данъците и правим чрез тях и механизма за МРЗ в един момент всички освен политиците и спонсорите им да са равно бедни- до 2-3 пъти МРЗ? Ех, ще настане един рай... През 80те живяхме вече в това.
    Трябват ни наистина нормални десни политици, а не псевдо социалисти и псевдо еколози. Да, те отдавна само говорят, че правят нещо в името на хората или вяра в леви идеи. Всичко е за парлама, докато реалността е, че политиката обслужва олигархията- всички да са зависими, да работят за нея и да нямат грам опция да съберат капитал да създават бизнеси и да им стават конкуренция. Празните приказки са за минаване на регулации, данъци и всякакви други спънки, които измислят.
  • 9 хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Напротив, прогресивният данък е в тяхна полза. Виж, хора като тях- Пеевски, Доган и т.н., нямат на свое име нищо, дето може да се обложи, освен примерно една депутатска заплата. Всичко останало е на навързани фирми, дето накрая печалбите отиват при нулеви или много ниски данъци в офшорки. Къщи, коли и т.н. са разход на фирмите и съвсем е през просото- плащат данък имот, ама не плащат корпоративен данък. Да си чул Бил Гейтс, наши политици и т.н. да плащат данъци на десетки милиони или милиарди приходи? Никога няма и да чуеш.
    Високи данъци са да попречат на всеки друг да се издигне и да застраши влиянието и монополите им. Представи си, че работиш за Х и той няма друга опция за човек с твоите умения освен да дава висока заплата. Няма да иска от 10000лв да ти останат след издръжката 5000лв и след година с 60000лв капитал да му избягаш и да направиш фирма да му е конкуренция. От там са регулации, дето оскъпяват началото на бизнес, зелени данъци и т.н., както и данъци на дохода- ще ти оставят примерно 6000, ще изцоцат с цена на тока завишена и т.н. и капитал нанайци. Това е цялата схема със зелена сделка, прави краставици, свободни кокошки, прогресивен данък, МРЗ близка до среден доход. Убиват средната класа и правят всички равно бедни и зависими.
    Елитът в цял свят иска да живее като вождовете в соц блока преди- недосегаеми и извън слугите им никой да не може да надигне глава срещу тях за нищо. Както казват хората с бизнес от 90те- "20-30 години съм градил биз
  • 10 Плосък ти е мозъка

    1 0 Отговор
    Абе, робовладелец, от средна заплата се интересуват само държавните чиновници! Ако не е бсп да ти дава грешни пари за заплата, си за боклука, за нищо не те бива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове