9 Октомври, 2024 08:38 2 756 64

Делян Добрев срещу Асен Василев за дупката в бюджета и липсата на магистрали

  • бюджет-
  • финанси-
  • дебат

ГЕРБ сме твърдо против вдигане на данъци

Делян Добрев срещу Асен Василев за дупката в бюджета и липсата на магистрали  - 1
Снимка: бТВ

Дебат между кандидатите Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от ПП-ДБ, Цончо Ганев от "Възраждане" и Валери Жаблянов от "БСП - Обединена левица".

"Възраждане" поискаха отлагане на еврозоната и забрана за вноса на украинско зърно. "БСП - Обединена левица" смята, че България вече не трябва да е "данъчен рай"

Дупка в бюджета от 18 млрд. няма. Финансовият министър заяви, че ще завършим годината 3% дефицит, заяви Асен Василев.

Всички икономисти в страната, освен Асен Василев, са съгласни, че има тази голяма "дупка" в бюджета. Това, което се случва, е благодарение на финансовите решения последните три години и ни отдалечават от еврозоната, каза Делян Добрев.

През тези година дефицит нямаше, защото ПП обра джобовете на държавата и взеха заеми, коментира Добрев. Василев му отвърна, че не е вярно.

ГЕРБ сме твърдо против вдигане на данъци, заяви кандидатът на ГЕРБ.

ПП няма да вдига данъци и ставки. Трябва да има инвестиция, в хора, образование, здравеопазване - инвестиция в гражданите на България, категоричен бе Василев.

Спор възникна по време на дебата за строителството на магистралите и защо не е започнало изграждането на ключови проекти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    10 7 Отговор
    за дупката в бюджетА и липсата на магистрали

    Коментиран от #5

  • 2 лют пипер

    10 6 Отговор
    Дупката в бюджета е като дупката около Сатурн в Космоса.
  • 3 кукорча спецова

    53 16 Отговор
    на бою крадците за дупки ше ми говорят...
  • 4 Трол

    23 9 Отговор
    Карат се кой от тях по-добре копае дупки.
  • 5 Европеец

    35 7 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Няма какво да коментирам политически боклуци, както бившия главен прокурор Иван Гешев характеризира политическата класа в България....
  • 6 Софиянски

    59 12 Отговор
    Кой вярва на намагнитения гербер, лъжи и далавери само от опгерП
  • 7 Бюджетът е ок

    57 22 Отговор
    Василев е много добър, но е заобиколен от такива "колеги" като Добрев
  • 8 ШАРЛАТАНИ !!!

    43 58 Отговор
    Както обикновено , Кокорчо се държа нагло и се опита (за кой ли път) да ни убеди , че бялото е черно , а па черното е снежно бяло . Всички останали (с факти , аргументи и ДОКУМЕНТИ) показаха , че в бюджета на България е хартсала само дупката на геврека , само Кокорий (с фанатичен бласък в очите) вряскаше , че не е така . Типично за Шарлатаните .

    Коментиран от #27

  • 9 Ужас

    25 16 Отговор
    Нямам вяра ни навасилев ни на добрев един дол дренки
  • 10 Разбирач

    34 6 Отговор
    Страх ме хваща като гледам кои се канят пак да управляват!
  • 11 Госあ

    22 18 Отговор
    за да бъдат изтрити герб-дпс от лицето на България, ПП-ДБ, БСП и Възраждане трябва да съставят кабинет.
  • 12 хладнокръвно

    34 35 Отговор
    Всъщност , на това малко странно телевизинни студио , за кой ли път се продемонстрира мотото на ПП/ДБ - Не вярвайте на документи , не вярвайте на специалисти , не вярвайте на очите си , не вярвайте на ушите си , не вярвайте на джоба си - вярвайте САМО на НАС !!! Наистина , само вярващи и зомбирани сектанти могат да се "вържат" на розовите облачета , които Василев обрисуваше през цялото време . Всичко , ама наистина всичко което каза Василев беше голяма , опашата и безсрамна лъжа .

    Коментиран от #20

  • 13 Д Добрев. ЕДНА гербава Шушомига!!

    56 13 Отговор
    Прави се на Експерт по Всичко, а едно от Недоразуменията от ГЕРБ!!
  • 14 Aлфа Bълкът

    44 6 Отговор
    Делян Добрев щом започне да танцува на място, не ти трябва детектор на лъжата. И Сополчо Ганев показа, че ще са к-ва на ГЕРБ.
  • 15 развеселен

    14 25 Отговор
    Хе , хе ! Появили ли се мома Кокорка в някое материалче и ... мигновено всички Парапетени активисти започват да тракат хвалебствени щуротийки по неин адрес и да псуват опонентите и . Много е забавно .
  • 16 (Ре)публика България

    18 2 Отговор
    Има една стара българска поговорка,която е подходяща в случая:"Хвани единия та удари другия"...
    Двама се карат за пред избирателите си,а после се женят в сглобки.Народът плаща за сеира.
  • 17 Вие сте

    30 1 Отговор
    Против вдигането на данъщите,а вашия лидер който съсипа малкия и среден бизнес,от01012009г,при заплата 250лв вдигна патентния данък от 250лв на 500 лв за едноличните търговци.На какви се правите бе господа.
  • 18 дцийа

    9 10 Отговор
    И 4 та са достоини да бъдат ритани без почивка, но най калпавите се оказаха ГЕРБ и ПП и ДБ. Цели 12 г. бяха на власт крадците от ГЕПИ и освен да си пълнят чекмеджетата друго не направиха, а сега за да излъжат за пореден път сега гега я почват??? Ще правят водопроводи, магистрали и каквото се сетите, сега я почват??? Ами къде бяхте до сега бре некадърни мафиоти? Хората нямат вода за пиене заради вас, и водата откраднахте? От магистралите колкото можахте сложихте в чекмеджето, до всичко дето се допряхте всичко съсипахте, некадърници. Не искали и зкони за кражбите, искли да е без да ги разследват тях??? А ПП и ДБ педофили и те същите, верно вдигнаха доходите, ама и кредити дръпнаха дето кои ще ги плаща, пак българите. И те делят плячка с крадците от ГЕРБ и ДПС на Шишко. Слава Богу има избори и можем да ги изритаме от власта и ГЕРБ и ПП и ДБ и ДПС на Шишко и БСП некадърни милионери.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Експерт

    13 6 Отговор

    До коментар #12 от "хладнокръвно":

    С колко ти се увеличи заплатата/пенсията/ при уоравленуето на Василев, плачко?
  • 21 Просто като фасул

    27 8 Отговор
    ППДБ са доказали, че милеят за държавата и въпреки грешките, които допуснаха, защитават общественото благо. ГЕРБ са доказали многократно, че са клиентелистка и корупционна партия, която се държи на зависимости и лични и семейни интереси и не се свенят да използват всички мръсни средства, типични на мафията, за да задържат кокала.

    Коментиран от #26, #35

  • 22 Тома

    3 5 Отговор
    Бай Ставри хареса снимката и каза че едновременно ще ги плю.щи и двамата
  • 23 Има изход!

    9 3 Отговор
    Връщане на Закона за Защита на Държавата от 30-те години.
    Забрана на всички измислени партии!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нн..ццц

    9 0 Отговор
    Хора, ако тази простотия и менажерия продължава, ще трябва или да си слагаме тапи в ушите или да поискаме арест за хулиганите и простаците, дето рано сутрин ни тероризират с крещене, надприказване.Следващия път да си носят сирени и ги включват, когато събедседник, кандидат проговори.Ами БТВ, ами водещите.Били четвърта власт медиите.Не са, те са едни СЛУГИ.БТВ позволява на едни ТАЛИБАНИ, дебили, без култура да ни правят на идиоти.
  • 26 десдр

    10 12 Отговор

    До коментар #21 от "Просто като фасул":

    ПП и ДБ за коя държава милеят бре? За Украйна ли? Щото за българите нямаха пари за Великденски добавки, но взеха 80 милиона евро заем и го дадоха на бандера фашистите. И ГЕРБ и ПП и ДБ и ДПС на Шишко гласуваха и "подариха" оръжието на армията на фашистите, и сега понеже вече няма викат трябва да си купим и пак дръпнаха милиарди за въоръжение. Коя държава милеят? ПП и ДБ са педофили на повикване от Посолството и са същите като калпавите крадци от ГЕРБ, същите. А вече се събудете и вижте до куде ни докараха тези крадливи туземци.
  • 27 Майна

    11 9 Отговор

    До коментар #8 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Ококорения пандишпан разбираемо се напъва защото осребрява добре, обаче не мога да разбера, ама ВЪОБЩЕ не мога да разбера как може да има толкова много откровено тъпи хора, които да подкрепят измамната шайка на шарлатаните
  • 28 Затова

    7 5 Отговор
    съм решил да извадя МЕЧ а и да си нарежа тиква ,а до нея щи си накълцам сланина.
    Приятен апетит на изборите.

    Коментиран от #41

  • 29 На Бърньо

    11 2 Отговор
    и на шайката милиардите , които заграбиха от тежестта им пробиха джобовете ! Та вече не могат да ги носят , шкафовете им също , та ги по преместиха в чужбина ! А с махленска ехидност и тон лъжи , какво ще ми се обяснява Добревото ?
  • 30 Помашка семка недъгава

    20 3 Отговор
    Помака Делян Добрев стои зад енергийният геноцид над населението.
    След 01.01.2025 ще е вече късно !
    За тази помашка шайка трябва да се хвърлят въжетата още сега.
  • 31 Аз ще

    3 10 Отговор
    гласувам за МЕЧ. Радо им разказа и разказва играта на тия палячовци. Щом този човек като вземе думата ги докарва до треска, ако е в НС такивата като тия двамата ще припадат масово.

    Коментиран от #36

  • 32 гост

    5 2 Отговор
    Всичките тези СПЕЦИАЛИСТИ ни докараха до това положение и са за ЗАТВОР и само дрехите на гърба им , но сега ще ми носят вода от 9 кладенеца и ще ми обясняват колко добре се живее в България с най-ниските заплати в ЕС и най-високите цени на некачествени продукти.
  • 33 две пепета

    2 1 Отговор
    и двете от асково
  • 34 гласоподавател /вече бивш/

    5 8 Отговор
    Без значение е какво пишат тук тролетарите на различните партии . Гледах цирка сутринта и всички ми направиха крайно лошо впечатление - и като познания , и като възпитание и като поведение . Безспорно , Василев беше в отбранителна позиция и се държеше крайно нападателно , но за жалост твърденията му бяха неаргументирани , голословни и неподкрепени с документи . В повечето случаи вместо да отговаря конкретно , той се впускаше в нападение срещу опонента и избягване на темата , в други случаи лъжеше съвсем откровено . Не съм за никого и не смятам да гласувам , но Василев ми направи впечатление с държанието си на гузен , нахален и непочтен човек . Очевидно е , че го е страх .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 дсийа

    2 9 Отговор

    До коментар #31 от "Аз ще":

    Може за Меч, може и за Величие които имат 20 годишна програма за управление и хиляди хора на срещите, може и за други дето не са ни крали както тези сигани от ГЕРБ и ПП и ДБ педофили.
  • 37 Иван

    12 0 Отговор
    Едно магаре било вързано за дърво в двора на стопанина си. Покрай него минал дявола и го отвързал. Магарето отишло в градината на съседа и започнало да яде всичко наред.
    Жената на съседа като видяла това, взела пушка и застреляла магарето. Стопанинът на магарето чул изстрела, видял мъртвото си магаре и застрелял жената на съседа си. Съседът убил собственика на магарето. Децата на собственика на магарето изгорили къщата на съседа. Съседа ги убил за отмъщение. Попитали дявола как е успял да направи всичко това?
    "Аз само пуснах магарето на свобода!", отговорил той.

    Поука:
    "Ако искате да унищожите една държава, дайте свобода на магаретата!"
  • 38 Еее, стига..

    4 4 Отговор
    Сега е момента да кажеме защо ППДБ няма място в политиката.Може ли Делян Добрев да се държи и говори като мутра и Василев да не му го каже.Може ли Цончо да се държи като израсъл и възпитан в семейство на Хамас и Василев да не му го каже.Може ли Жаблянов да се държи и говори като социопат и да не се каже.Това е, ППДБ позволиха на престъпници, агресивни мутри и мафиоти да имат повече права от нас, да демонстрират ниска култура и простащина, а те да им се усмихват мило и ги поощряват.
  • 39 Демократ

    8 3 Отговор
    Началството и цинизма на герберастите е характерна черта. Това се случва, защото се допуска лъжците да лъжат непрекъснато и да не им се реагира. 12 години магистраладжиите властваха, а виновни за безобразието ,извършено от тях с магистралите , са виновни тези,които нямат нищо общо с тях. Този водещ мошеник от мафията герб с фалшивата диплома ще кряка, докато не бъде създадено политическо бунище,където да бъдат изхвърлени всички политически боклуци.
  • 40 Нери

    3 3 Отговор
    Хвани единия,че удари другия!Все изпечени крадци на гърба на народа!
  • 41 Бай Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Затова":

    Тоя меч само да не отиде в едно задно място ....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 хе хе

    2 3 Отговор
    Да му кажа на Асеня Василев, че инвестиции се правят в нещо което има възвръщаемост с голяма добавена стойност, а не да похарчиш готовите за пенсионерите за да ги облъчиш да гласуват за тебе. И кое не е вярно за заемите, като само преди месец служебното правителство тегли нов държавен заем от ДЕВЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА, за да посрещне разходите планирани на Асеня в бюджета? На заеми ли ще го караме цял живот? Кой ще изплаща лихвите?

    Коментиран от #56

  • 44 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И ФЛИНТСТОУН

    3 3 Отговор
    ЗА ДА ВЪВЕДАТ ДОБРАТА
    СЕВ.КОРЕЙСКА ПРАКТИКА КАК ДА
    ДОЖИВЕЕШ ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ
    САМО НА ОРИЗ И ВОДА....👍
  • 45 Хубави хора

    5 1 Отговор
    Герберския бостан кво..надуват балона с бюджетния "дефицит" да има тиквата за крадене без да се зори да дава заплати и да ни вкара в еврозоната
  • 46 ДРТ ПРЧ

    4 3 Отговор
    ДА, МАГИСТРАЛИТЕ СА ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА, КАТО ВИЗИРАМ "ТРАКИЯ", НО ВСЕ Е НЕЩО. В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ Е ТРАГЕДИЯ

    Коментиран от #47

  • 47 хе хе

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "ДРТ ПРЧ":

    Магистралите може да са под всякаква критика, но се развиват икономически само регионите около тях.
  • 48 българка

    5 2 Отговор
    Асен Василев е силна фигура в политиката и финансите и естествено плямпалото делян добрев да се опитва да хвърли цялата вина за хаоса, в който ОПГ герб ни вкараха.
  • 49 кауна беше злобен

    4 3 Отговор
    Когото Василев започнеше да говори,а той имаше какво да каже..с все сила Д.Добрев говореше през него .За да не бъде чут Василев.Пригласяше му Цончо.
    С такова говорене като на Добрев как да се направе коалиция?

    Коментиран от #51

  • 50 имам добра памет

    4 1 Отговор
    ГЕРБ са против вдигане на данъците но само ПРЕДИ изборите! Спомням си как Борисов съобщи новината, че местните данъци се вдигат, когато Фандъкова стана кмет за трети път. Дори не изчака 24 часа, за да го съобщи.😎
  • 51 плод-зеленчук

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "кауна беше злобен":

    Това само показва отчаянието на герберите...
  • 52 хе хе

    2 3 Отговор
    Ако бяхте оставили Борисов да направи тунела под Петрохан, сега Монтана щеше да е Бевърли Хилс, а Северозапада да цъфти. С тунела между София и Монтана разстоянието между двете е колкото от София до Ихтиман.

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 пфф

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "хе хе":

    Добре че не са го оставили. След ГЕРБ останаха свлачища!
  • 55 Анонимен

    1 1 Отговор
    Дай боже хасковлии да гласуват за Делян и Василев и да оправят града, откъдето са.
    Не,че не могат в София, Пловдив, но много, които са извън БГ предпочитат тишината,А Хасково е прекрасно място за живеене, чист въздух от 70 г, няма заводи, но вече няма и заплати, с които да живее човек нормално, с изключение на лекари зъболекари юристи от старото поколение, млади лекари учиха в Стара Загора хуманна и езиковата и днес младежа е на ръба,а дядо му бе ченге, другият добър и известен художник,но се предпочита от старите в НС простото неукото без висшето,за да гласуват за тях и много млади родени след 1980 си искат набира, ББ да ходи в Хасково на гробищата,преди 20 г нашите бяха първи,а сега отиват към язовира.И без кола или колело забрави,да отпуснат автобуси за гробищният парк, до там я докарахте,да се молим не за работни места,а за гробища, .

    Коментиран от #57

  • 56 пфф

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "хе хе":

    Ама служебното правителство е на ГЕРБ, какво общо има Асен Василев?

    Коментиран от #58

  • 57 като са свлачища

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    защо не караш по сигурния стар път?

    Коментиран от #60

  • 58 служебното правителство

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "пфф":

    на когото и да е, изпълнява бюджета за 2024 направен от финансовия министър Асен Василев. Не ли?

    Коментиран от #61

  • 59 Гражданин

    1 0 Отговор
    Нищо против никого,но си спомням, как г-н Борисов в Турция, пред г-н Ердоган казваше, най много се лъже по време на избори. И за мен е лошо,че при тато ни учеха на чест и достойнство, да знаем десетте божии заповеди,а вече е коренно различно различно, кой краде и лъже е в НС, на престижна служба,а и за дамите,режеха им полите,на красиво естествени младежи и коси не дълги и дънки носещи,а днес разголените моми си имат за мъже милионери,а и от НС и паралии с млади и непълнолетни момичета, идвайки отвън виждат и казват,как заби гр ателие мъже с ланци и със сервитьорки,но карай да върви,важно е джумбуш да има хаха
  • 60 пфф

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "като са свлачища":

    Не ми предлагай алтернативи! Некадърността не се лекува! Чувал ли си го?
  • 61 не се оправдавай

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "служебното правителство":

    Имаме служебно правителство заради вас. Ако не бяхте провалили ротацията, Василев щеше да изпълни бюджета както го е планирал. Очевидно служебното правителство не се справя!
  • 62 ХХХ

    0 0 Отговор
    Не одобрявам едно на г-н Борисов,но кое, че по малки села са останали малцина младежи и те без образование,ограничени, лошо няма, не са излизали от село и малки затънтени градчета и в тикток хаха снимки чабуджак и от там бате да бе се обиждаш съдя, че всичко в герб е подобие.И това не е измислица, а и красота чрез вас и си оправиха недвижимости пренебрегвайки други деца,те си знаят,дали чрез пълномощни, но това не одобрявам и така чрез измами много хора станаха заможни и си стоят по селата и малките градове,защото в големият град ще ги остави при конкуренцията. Не съм оптимист за България, оптимисти са крадците ви, но карай да върви, то Бог си знае, като ощетите брат, сестра и им возенето дано по спокойно да спите.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Истини

    0 0 Отговор
    Как да си оптимист,като те старите децата им са в Бг, и със служебни коли през работно време ги използват за частно, пренасят от село жито и сие,което им се полага от село, носят чували с тор, много неща,тухли, вар, пари за болни уж,а с парите си купуват коли,земи, без съвест са ,но и децата им са кой директор,кой айти, интереса клати феса.много ясно, че ще е обвинят безсилни те, а те са много от БКП, срещу вълци БКП как би се изправил и ако се сменят големците тяхни и веднага ще се присламчат към новите, кой умее да е лицемер нагаждат подмазвач двуличник печели в живота,а зад гърба им ги псуват. Нищо против тях, всеки човек е различен, иначе животът ни би еднообразен и биха се правили само столове или дивани и Един виц ,защо не ад дивана на стаята на секретарката на директора има отгоре картина с пиленца, ляга ако не легнеш ще изхвърчиш,като пиленце от прозореца на стаята.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове