9 Октомври, 2024 11:56 1 214 55

И Румен Радев е разтревожен за купения вот и иска да върне гражданите към урните ВИДЕО

  • румен радев-
  • купен вот-
  • купени избори

По резултатите от тази борба, ние ще съдим за цялостната работа на правителството

И Румен Радев е разтревожен за купения вот и иска да върне гражданите към урните ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Най-важното в момента е да се осигури честност на вота, така че гражданите да получат увереност и да се върнат към урните.

В навечерието на изборите обществото ни е свидетел на множество сигнали и публикации за купен и корпоративен вот. Дори се появиха вече конкретни имена. Именно затова днес каня на среща представителите и ръководителите на отговорните институции, както и ЦИК и главния прокурор. Темата ще бъде готовността на тези институции за провеждане на изборите и най-вече гарантирането на честността на вота.“

Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

„Още от първия ден на сегашния кабинет аз ясно заявих, че първостепенен приоритет следва да бъде борбата с купения вот.

По резултатите от тази борба, ние ще съдим за цялостната работа на правителството. За мен, като държавен глава, е важно обществото ни да разбере дали институциите осъзнават своята отговорност пред него и дали ще демонстрират така желаната ефективност, така че най-сетне това порочно явление купен вот да бъде силно ограничено.

За да не се изкривява повече гласът на българите, и съответно да вкарва представители в парламента, които са продукт на такъв купен вот“, добави президентът.

По думите му на срещата днес ще се прегледат докладите и отчетите на държавните институции, за да се „разбере какво изобщо вършат“.

„Винаги има опасност службите и разследващите органи да станат част от изборната надпревара, но нещото, което е важно за едно общество, за да покаже, че наистина е демократично – това е справедливостта. Справедливостта преди всичко означава еднакъв подход от правоохранителните органи към всички, престъпили закона, а не само към избрани“, заяви той.

„Квотата наистина е важна – ще получите информация в определения от Закона срок“, в заключение каза Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алъж вериж

    23 0 Отговор
    Хич не им пука за купената демокрация на политиците, нали те я подхранват ... Всеки по места ги знае кои купуват и кои гласуват срещу пари и нищо ... И списък излезе от няколко места и реакция няма...
  • 2 ТаУмВзе

    12 9 Отговор
    Друг освен Купено Реден вот на територията не е имало, няма и няма да има бре! За да има Избори, не трябва да сме Краварска колония със затихващи функции, което нема как да ни се получи де. Оставям, че са Пак същите Крадливо Улави! ХАХАХХАХ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Николай Бареков с нов пост преди 20 м.

    10 5 Отговор
    От името на Лисицата в Козлодуй и околностите дерибействат многобтойните братя от прочутататя ромска фамилия Мишките.

    МВР, Прокуратурата, КПК и мутрите действат като един железен юмрук. За първи път купеният вот в България ще надхвърли 10% и ще отиде само в една “партия” или по-точно в една мутренска бригада. Шиши прави “кампания на терен”, докато държи пленените от него медии БТВ, Нова, БНТ в будна кома.

    Николай Бареков Буден Журналист, водач на листата на АПС в 6-и МИР Враца
  • 5 Българските турци

    11 1 Отговор
    Всички понятия като , патриотизъм, национална принадлежност със съответните национални интереси,хуманизъм , човешки права , ценности и критерии на демокрацията , модерна развита цивилизация , идеологиите и религиите... са материал от гримьорната на експлоатацията ! С тях се замазват очите и се размътва мозъкът на обикновените хора на нашата планета , за да живеят 1% паразити, на гърба на 99 % наивници !!!.. ДПС е злокачественна онкологична метастаза в политическия живот на съвременна България която трябва незабавно да се изкорени !?... Вредата му върху българите е огромна !..Но е унищожителна върху етническите малцинства и върху етническия мир в страната !!!...Абсолютно всичко важи за целия настоящ политически елит на България !...Корупционната мутренскомафиотска метастаза , която се е развила и овладяла българската демокрация е възможно да се изкорени само със спешното активизиране и интервенцията на "лъчетерапията , химиотерапията и хирургическата" кадърност на приспаните и злощастно облъчените и натровени с "гъби" БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛИ ! БЪЛГАРИ ... СЪБУДЕТЕ СЕ НАЙ СЕТНЕ ОТ ТОЗИ КОШМАР !!!
  • 6 Стойко

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Николай Бареков с нов пост преди 20 м.":

    Моя приятел Козлодуй още преди 5-6 години предвиди че ромския клан "мишките" и Квитц ще бият жестоко форумеца Мартин Стефанов - бай Курти. Ето че се случи с помоща на Делян Пеевски който изпълни желанието на моя приятел Козлодуй. Делян им е техен началник и който посочи го пребиват или убиват. Браво на Пеевски че погна крадците и Догановите дерибеи
  • 7 Хан Ауспух

    11 11 Отговор
    импийчмънт, затвор и екзекуция за Мунчо!
  • 8 Някои коментари под поста на Бареков

    10 5 Отговор
    Николай бареков партията на доган няма да влезне във парламента и това няма да е по вина на Делян Пеевски а на самият Ахмет доган колкото години доган беше начело на дпс той лъжеше и употребяваше бедните райони пълни със турско население за собствени облаги и забогатяване хората и до ден днешен са бедни и изнемогващи благодарение на крадеца държавен агент сокола който живя и забогатя благодарение на найвноста и бедноста на българските турци доган сокола дори не е истински тyрчин а тaтaрски циигaанин Николай бареков за пари предаде държавата си народа си ще дойде видов ден и ти ще се найграееш
  • 9 50-100 лева от бюджета

    15 2 Отговор
    да се плати на всеки гласувал на територията на България или да му бъдат приспаднати от годишната данъчна декларация. Само така ще има висока избирателна активност и представителност на парламент и правителство. Трудно ли е за разбиране а?

    Коментиран от #14, #18, #24, #25, #50

  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 13 Отговор
    НАЛИ ТИ "МИСТЪР КЕШ" ....,....... ПРАВЕШЕ "АЛА БАЛА" С ШАРЛАТАНИТЕ ............... ФАКТ !
  • 11 Някои коментари под поста на Бареков

    6 5 Отговор
    Не можеш да спиш,не можеш да ядеш,заслабнал си.Само за шиши мислиш.Колкото повече пишеш за него,толкова повече реклама му правиш.Той ще стане депутат,Ти НЕ.
  • 12 Слави

    3 5 Отговор
    Тревожете се за контролирания и лисата на вот първо! Това е протест от народа - аз няма да гласувам на поредните избори които пълнят джоба на схемаджиите, които ни управляват!
  • 13 Ъхъъъъъ......

    13 2 Отговор
    50-100 лева от бюджета
    да се плати на всеки гласувал ! Мишки крадливи. И да няма никакви субсидии за партии и мушенгии
  • 14 Да ама

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "50-100 лева от бюджета":

    политическите гниди не искат висока избирателна активност
  • 15 Пророка

    7 10 Отговор
    Румба! Направи партия! За тия айдуци, няма кой нормален да гласува.
  • 16 Историк

    7 9 Отговор
    Партиите които купуват вот са същите партии, които подпомагат опита на Радев да установи авторитарен проруски режим в България.
  • 17 Много се е заблудил Радев

    7 4 Отговор
    първостепенен приоритет НЕ следва да бъде борбата с купения вот, а да има масов вот. И впрочем такива репресии каквито полицията провежда по гетата в света няма никъде. Отделно е нарушено правото на частна собственост и никакво право няма полицията да тараши домовете на хората без прокурорска заповед и всички съпътстващи атрибути. Аман от нацизъм и терор
  • 18 Без пари - няма глас

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "50-100 лева от бюджета":

    Времето на хората струва пари. Точка
  • 19 българка

    2 3 Отговор
    Донякъде може да се очаква приблизителна честност на вота, ако се отстранят /не намеквам нищо/ три личности, знаем КОИ и за МВР министър е някой двойник на г-н Бойко Рашков! Другото е ала-бала!
  • 20 Хаха

    4 1 Отговор
    И Румен Радев е разтревожен
    Хаха
    Ама наистина ли?
    На мен не ми дреме за изборите, няма да участвам щото съм на другия край на света на отпуска до декември 🤣
  • 21 Празни приказки

    6 5 Отговор
    От празен човек......бла-бла....иначе помощите за украинските нацисти си вървят
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 6 Отговор
    РАZTPEB0ЖЕН Е МИСТЪР КЕШ , ЧЕ ................ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПРАВИ ................. "АЛА БАЛА" С ХАРВАРСКИТЕ ШАРЛАТАНИ .................... ФАКТ !
  • 23 Всички до един

    7 2 Отговор
    представители в парламента са продукт на купен и фалшифициран вот ....Кво се прави че днес сутринта е открил топлата вода.
  • 24 нннн

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "50-100 лева от бюджета":

    Ами да! Имаме ,,светлия" пример на ОПГ-та. Държавата да купи с по 100 лева всеки, който гласува и избирателната активност ще мине 90%. Президентът и правителството да не преливат от пусто в празно, а да развържат кесията.

    Коментиран от #30

  • 25 Никакъв проблем няма

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "50-100 лева от бюджета":

    50-100 лева от бюджета
    да се платят на всеки гласувал на територията на България или да му бъдат приспаднати от годишната данъчна декларация. И всичко ще си дойде по местата моментално. Така е

    Коментиран от #45

  • 26 Усмихнат

    10 0 Отговор
    Единственият начин да накараш хората да гласуват и да убиеш купения вот е държавата да плаща( примерно 50 лв) на всеки гласуващ. Така ще загуби около 250 милиона, ще има легитимно правителство за 4години и няма да губи около мулиард за избори по два пъти в годината.

    Коментиран от #33

  • 27 Излезе ужасен факт

    3 3 Отговор
    Пеевски и Борисов в завера...

  • 28 Пенев

    6 1 Отговор
    Купения вот се контролира чрез преференциите. Махат се преференциите и броенето и очитането на резултатите става по-лесно, протоколите по лесни за попълване и грешките по-малко. А Радев да не забравя, че и за него купуваха гласове.
  • 29 Иван Асен

    3 2 Отговор
    Ами то само ти можеш да върнеш една значителна част към урните! За момента друга сериозна алтернатива няма, макар и във Величие и конкретно в Ивелин да се усещат добрите намерения и човешкия образ на нормалността в българската политика.
  • 30 Ами той самият Радев

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "нннн":

    с неговите безумни инициативи по фонд Триморие и Б-9 реално е подарил на незнайни фондове повече пари от това на всеки гласувал да се плати по 50-100 лева... На Украйна подариха повече даже
  • 31 хххх

    3 3 Отговор
    Крадев, а ти какво направи на този пост за всички тези години? Назначи отново Гламчев, а сега го питаш защо службите не си вършели работата..
  • 32 Изповед на един глупак

    5 0 Отговор
    Отивам нз ресторант и си поръчвам ядене, което се оказва вкиснало, но си плащам! На другия ден отивам в същия ресторант - ситуацията се повтаря, и пак си плащам!
    И така 35 г., ден след ден продължавам да настъпвам мотиката!
    Защо се случва това? Много просто - защото съм тъп!
  • 33 Точно така

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Усмихнат":

    е колега ! Но от къде мозък и морал в политическите боклуци че да го направят?
  • 34 Нехис

    4 1 Отговор
    Мунчо ще прави ли пак ала-бала с Кирчо и Кокорчо?
  • 35 ИЗМАМНИКА ПРЕЗИДЕНТ ЗАБРАВИ ЛИ

    5 2 Отговор
    КАК СТАНА ПРЕЗИДЕНТ С ГЕНЕРАЛ РЕШЕТНИКОВ, И СЕГА СЕ СЕТИЛ ЗА КУПЕНИЯ ВОТ, СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #40

  • 36 Разочарован

    1 2 Отговор
    За ТОЯ де гласувах един единствен път....първият...втори път ...НЕ ПОВТОРИХ!
    Ами ТОЙ докара тази политическа криза,така,както ДОКАРА КИРЧО ЛЪЖЕЦА и ОНЯ КОКОРЧО-ДАЛАВЕРАДЖИЯТА от зад Океана...
    ЕДИН ПРАЗНОСЛОВЕЦ Е ТОЯ УШКО....зодия ,,Близнак"...."Фурнаджийска лопата"...
    Не ни върви на Президенти и те това е!

    Коментиран от #42

  • 37 Курдо Коленков

    2 2 Отговор
    Ами фигуранта да излиза пак на площада и да си размаха чукана. И хората ще хукнат към урните.
  • 38 Абсурдистан

    3 3 Отговор
    Фигурантът говори от името на "обществото". Това е изключително гнусно, защото самият той е избран от по-малко от 1/3 от обществото, а и нагло не признава мнението на останалите 2/3.

    Коментиран от #39

  • 39 Мдаа

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Абсурдистан":

    Ако руския чорап се яви на избори лично с партия, ще бъде размазан от избирателите.

    Затова се гъне и драпа нещо да промени в Конституцията, за да премахне ограничението от 2 мандата.
  • 40 СЕТИЛ се ЗА КУПЕНИЯ ВОТ,

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "ИЗМАМНИКА ПРЕЗИДЕНТ ЗАБРАВИ ЛИ":

    Ама не се е сетил за фалшифицираният вот и никога не е подкрепял публично второ ръчно броене нали. ИНАЧЕ МНОГО МУ ЗНАЕ СЕГА ПЛЮВАЛНИКА И СРЕЩИ С ПРОКУРОРА ЩЯЛ ДА ПРАВИ ....А КОГАТО ПРАЗНИ ПРОТОКОЛИ ЗА ДВА РАЙОНА НА София имаше мълча като мишка
  • 41 Късно е либе за китка

    1 2 Отговор
    Радко да помисли до какво доведе вдигнатото му юмруче на Дондуков . Резделение в българите . Сега сетила се Мара да се побара
  • 42 ДС зайци

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Разочарован":

    Не ги е докарал от "зад океана".

    ДС им направи такова алиби, че били западни, а се оказаха добре свързани с руската ДС мафия в България.

    ЗАТОВА ги извади от цилиндъра със зайците Радев - те си имаха роля да играят.
  • 43 Кво се прави на интересен ?

    2 1 Отговор
    субсидиите за партиите нали са точно за това реално като се замислите. За купуване на гласове по един или друг начин.

    Коментиран от #52

  • 44 Оги

    3 1 Отговор
    Последният път, когато се върнахме към урните, беше, когато гласувахме за Румен Радев. Следващият път ще е пак по този повод. Само това може да ме върне към урната.
  • 45 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Никакъв проблем няма":

    До 25 ком - другар аз гласувам безплатно - ти недей гласува чакай за пари - гласуването не е задължително - колкото по малко гласуват моята партия повече гласове печели

    Коментиран от #48

  • 46 Твърдо съм решил

    4 2 Отговор
    без пари няма да гласувам. Дори в Нигерия на всеки гласувал му се дават 10 кг хранителни продукти а в САЩ само на предизборен митинг да отидеш и автоматично получаваш чантичка с "използваеми партийни сувенири" за около 100$... Иначе там (САЩ) се купуват на куп цели райони и населени места през здравните и ипотеките.....и всич да не се правят в България че не го знаят

    Коментиран от #55

  • 47 Избирателите

    2 1 Отговор
    Нещеме ний богатство, нещеме ний пари
    гласуваме наказателно с 12 за достойни
    старини !
  • 48 Твоя работа бре мозък

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "стоян":

    Ако ще и "твоята партия" и с 5 гласа да влезе е все тая когато представителност няма..... после шутове ще има и рев най вероятно. Няма ли представителност парламента и кабинета пиши го едно нищо
  • 49 Безнадеждно

    2 0 Отговор
    Справедливост в общество, разделено от дълбоко икономическо неравенство, няма.
    Онова, което е справедливо за капитала, е несправедливо за масата ограбени.
    Как ще бъдат равни пред закона, като всичко се купува?
    Как ще накарат парите да се откажат от властта?
    Илюзия е, че изборите могат да променят нещо. От 2020 обществото се гърчи в негодувание, а народните избраници го мамят...Национално безотговорни типове се грижат, без мярка и баланс, само за собствените си интереси.
    Най-страшното ще бъде да ни вкарат в чуждата война и да ни разорят с инфлация и коствени данъци и такси.
    Мафията си има държава и призивът на президента е лицемерно безпомощен.
  • 50 Редно е

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "50-100 лева от бюджета":

    50-100 лева от бюджета да се платят на всеки гласувал на територията на България. Гражданска Субсидия
  • 51 Гост

    1 2 Отговор
    Няма да стане връщане към урните и една от причините е самия той. Хората са разочаровани и отвратени от него и действията му- ПП ДБ и шуробаджанащината на неговите съветници в държавните предприятия и фирми и институции.
  • 52 Със субсидиите за партиите

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Кво се прави на интересен ?":

    същите тея после плащат с нашите пари заплати на регионалните партийни търтеи което си е вид купуване на гласове. И това е най малкото.
  • 53 Пеевски

    2 0 Отговор
    Юмручето и "мутро вън"! Импийчман! Два пъти те направих президент с гласовете на
    електората на доносника на ДС Доган.Време е заедно с руските си шпиони да се махнете
    завинаги от България.
  • 54 Иван

    0 0 Отговор
    Няма да се върна да гласувам за сулю и пюлу все лъжа и празни обещания от парламента
  • 55 Реално

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Твърдо съм решил":

    Мислене на магистрална пpocти.тyтka !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове