9 Октомври, 2024 18:19 816 22

Георги Тахов обяви: Утре изплащаме на земеделските производители 200 млн. лв. по "украинската помощ"

  • министър георги тахов-
  • земеделски производители-
  • украинска помощ-
  • 200 млн лв

Земеделският министър допълни, че във връзка с неблагоприятните метеорологични явления, оказали негативно влияние върху земеделското производство, по искане на България е активиран кризисният резерв на ЕС и за първи път засегнатите земеделски стопани у нас ще имат възможността да се възползват от този механизъм. 

Георги Тахов обяви: Утре изплащаме на земеделските производители 200 млн. лв. по "украинската помощ" - 1
Снимка: МЗХ

В рамките на утрешния ден земеделските производители ще получат средствата в размер на 200 млн. лв. по „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на среща с представители на земеделския бранш в МЗХ, съобщават от пресцентъра на ведомството. Той подчерта, че има решение на УС на Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) за изплащане на сумата и е изпратена нотификация до ЕК за цялата сума в размер на 325 млн. лв.
Земеделският министър информира, че утре, заедно с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова ще се срещнат с представители на заинтересованите страни. Той допълни, че във връзка с неблагоприятните метеорологични явления, оказали негативно влияние върху земеделското производство, по искане на България е активиран кризисният резерв на ЕС и за първи път засегнатите земеделски стопани у нас ще имат възможността да се възползват от този механизъм.
По време на срещата беше обсъден и напредъкът по редица законодателни предложения от бранша, както и целевото разпределяне на ресурса по държавната помощ “де минимис”.
Участие в срещата участие взеха: заместник-министрите на земеделието и храните Деян Стратев, Иван Капитанов и Янислав Янчев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зърнар

    15 0 Отговор
    Полудявам!!! Тази нощ ще конфигурирам 5 ферарита, 3 майбаха и две бентлита.
  • 2 И ТИЯ ,,ЗЕМЕДЕЛЦИ,, СА ПРОДАДОХА

    12 0 Отговор
    ЕСТЕСТВЕННО ЗА ПАРИ.НИИИИЩО НАЦИОНАЛНО И ПАТРИОТИЧНО НЯМА В ТЯХ.СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И НА БАЙ ХИТЛЮ ЩЯХА ЗА ПАРИ ДА СА ПРОДАДАТ ТЕ И МАЙКИТЕ СИ
    ПОРЕДНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ.
  • 3 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Нагледно ПАК, после защо сме Приключили Вчера! Иначе си рупаме окраинско зърно със тежки метали, щото нашето са го Шитнали на запад отдавна, съответна са гушнали и субсидиите де.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Молотов

    11 0 Отговор
    Незабавно изплатете помощ на видния зърнар и медийна звезда Св. Илчовски, на който тази нощ е изгоряло Поршето макар МВР да подозира, че сам си го е запалил под въздействието на коктейл Молотов-алкохол+к.... За повече инфо виж бlits

    Коментиран от #7

  • 5 бачо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    не знам дали ядем украинско,ама от доста години нашето зърно се изнася, а се внася зърно с лошо качество и с малко подобрители и после във фурната.хубаво беше брашното някъде до 2000г.,след това се почнаха тези схеми

    Коментиран от #8

  • 6 Земеделска мутра

    12 0 Отговор
    Еей най накрая ще сменя Бентлито, писна ми от него, цяла година го карам, скука
  • 7 Пенев

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Молотов":

    Застрахователна измама? Нищо чудно. Тези винаги са ненаяли се.

    Коментиран от #11

  • 8 ТаУмВзе

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "бачо":

    То за всичко дето си рупаме не е ясно точно кво ГМО и химия е. После що хората се разболяват от рак и така натам.
  • 9 Бай ром

    3 0 Отговор
    Леле бате дай некой лев бе!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само Парите Няма Да свършат Работа!

    5 1 Отговор
    Само Парите Няма Да свършат Работа!

    Това е Процес! Започващ от Обработката на Земито до реализацията на продукцията на Пазара!

    НИКОЙ ПИКЛЬО ЛИ НЕ РАЗБРА ТОВА!
  • 13 Тия

    7 0 Отговор
    грабят хищно и безчинстват като за последно.
  • 14 оня с коня

    8 0 Отговор
    Ще има ЯКА Добруджанска РЕНТА другия Месеца Безимотните дето си продадоха Земята на Безценица с думите "Отървах се" комбинирана с блажена усмивка,ще го духат:)
  • 15 дядо поп

    6 1 Отговор
    Сега ще платят на зърнарите , после на софиянци парното , на украинците помощи , на ресторантьорите по малко ДДС и всичко това на гърбината на обикновения и трудов човечец.

    Коментиран от #20

  • 16 БАРЕ

    5 1 Отговор
    Страхът тресе властта и тя набързо намира пари за да тушира протести - така стана навик на земеделци и полицаи. За народа остават данъците. Какво произвеждат земеделците ? то всичко ни е внос - зеленчуци, плодове, меса, млеко, не стигат субсидиите ами и измислена украйнска помощ- За мен н-р пенсионера защо нема украйнска помощ? Намалиха ДДС на ресторантьорите, а лекарствата пак останаха скъпи. Нема събираемост на приходите. Що за държава све?
  • 17 Георги Тахов

    3 0 Отговор
    е влах от Пещера
  • 18 К.К.

    4 0 Отговор
    Вие луди ли сте? И от утре ще купуваме хляб по 10 лв. за килограм.Погрижете де за нормалните хора, за децата. Срам!

    Коментиран от #22

  • 19 Име

    3 0 Отговор
    С какви пари?
  • 20 Възрожденец

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "дядо поп":

    Тива е така Дядо Попе, защото народа заблуден, ходи за гъби по време на избори. Гол и бос да ходи, пак няма да му дойде акъла. Насила хубост не става.
  • 21 Браво

    0 0 Отговор
    Сега обаче трябва регресно държавата от Украйна да си ги вземе.
  • 22 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "К.К.":

    Не съм видял в БГ да има хляб по 10лв,но щом си си надвил на Масрафа и си поръчваш Специален хляб от другия край на Света - лошо няма.Ако пък се опасяваш че у нас цената на хляба ще стане 10лв. .ами мисля че по-изгодно ще ти е да ядеш Пасти както е казала една Французойка.Колкото до Апела ти към Правителството да се погрижи за Децата на "нормалните" като тебе...Ние НЕнормалните сме се погрижили Децата ни да имат всичко от което се нуждаят,а Твоите деца са си твоя ЛИЧНА грижа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол