15 Октомври, 2024 13:20 2 536 21

Нова глоба за шофьорите?

  • стоянки-
  • такси-
  • глоба

Глобата трябва да бъде въведена в Закона за движението по пътищата, като, ако се приеме, ще се изравни с тази за паркиране на място за хора с увеждания

Нова глоба за шофьорите? - 1
Снимка: shutterstock

200 лв. да е глобата за паркиране на такси стоянка. За това настояват от бранша на таксиметровите превози, пише "Телеграф".

Глобата трябва да бъде въведена в Закона за движението по пътищата, като, ако се приеме, ще се изравни с тази за паркиране на място за хора с увеждания.

Идеи

Поправката бе представена на първата среща на работната група за такси стоянките в София през изминалата седмица. Присъстващите на нея се разбраха за насоки как стоянките в София да бъдат възстановени като визия и брой. Те ще имат знак за начало и край, както и такъв за забрана за спиране и паркиране.

Стоянките ще бъдат маркирани и с хоризонтална начупена линия на асфалта и надпис TАХI.

Недостиг

Въпросът с такси стоянките в София е сериозен, тъй като от 2016 г. насам броят им е намалял с 45%, докато такситата запазват броя си. В момента те стигат за около 11% от такситата в града.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    26 3 Отговор
    А такси стоянките да не бъде на територията на града или на частен паркинг.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    56 1 Отговор
    А глоба за такси паркирало на паркомясто в зона ще има ли ❓
  • 3 ....

    15 1 Отговор
    "ще се изравни с тази за паркиране на място за хора с увеждания."

    Да казвам ли какво ми дойде на ум? :)))))

    Коментиран от #20

  • 4 А КОЛКО ЩЕ Е ГЛОБАТА НА КОПЪРКАТА

    42 1 Отговор
    КАТО СЕ Е КАЧИЛ НА ТРОТОАРА ТОЧНО ПРЕД СПИРКАТА
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    33 2 Отговор
    Тогава и такситата трябва да бъдат глобявани когато спират на нормални паркоместа също с толкова.
  • 6 Така се управлява заспал народ!

    20 1 Отговор
    Държавната и общинска администрация, администрацията в МВР и всички други на хранилка, също е все по голяма и трябва да се издържа!
  • 7 Боби

    10 1 Отговор
    Няма да е възможно да се спре никаде,Има на много места цели пътищата от 2платна превърнати в 1платно ,Закона казва че пътищата са за движение на превозни средства,Никаде няма път превърнат в паркинг освен у нашата криворазбрана демокрация,Всичко що не ни харесва го обяваваме за диктатура от изхвърлянето на отпадъци и за всичко останало.Наи успешният кмет ще е този които купи паяци и направи общински наказателен паркинг тогава общината ще стане по богата от Американците и ще и завидят дори Японците.
  • 8 Пешо от панелката

    17 1 Отговор
    Пред гаража ми постоянно спират разни олигофрени. Ако приемат закон, който ми дава право вместо да се оплаквам да грабна бухалката
  • 9 факуса

    17 1 Отговор
    ама много привилегии за тез бакшиши,специални стоянки,БЕЗ КОЛАНИ,живота ли не им е важен,защо са им стоянки,кат ги викаме по телефон и идват на место
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нощен

    6 0 Отговор
    корупцията ще върви с пълна пара
  • 12 Тинтири минтири

    7 1 Отговор
    В държава в която няма редовно правителство всеки получава каквото пожелае остана само и тази простотия да се приеме в ЗДП пък нищо чудно следващия министър председател да е таксиджия без това те разбират от всичко.
  • 13 да питам

    6 0 Отговор
    Не е ли крайно време местата за паркиране в зоните да са отбелязани със синя или зелена черта, за да не обикалят хората да търсят какво пише на знаците? Или защо ли питам в държава в която хоризонталната маркировка се прави с фасадна боя и издържа преко сили цели 2 седмици.

    Коментиран от #14

  • 14 Нощен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "да питам":

    плащат си
  • 15 Георги

    5 0 Отговор
    А колко ще са глобите за нерегламентираните стоянки. Пълно е с такива.
  • 16 бакшишите най-опасно каращите шофЬОри

    4 0 Отговор
    Такситата спират навсякъде къде им падне.200лв и за тях за спиране на неустановено за тях места и 400лв за паркиране на такова.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 дядото

    4 0 Отговор
    добре,но да има глоби и за таксите паркирали извън стоянките си.
  • 19 Змей Горянин

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Физиотерапевт":

    Те и обикновените шофьори карат на две двойни непрекъснати линии, ако се сещаш какво имам предвид.
  • 20 👍👍👍

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "....":

    И на мен същото 😁😁😁
  • 21 А за такси

    0 0 Отговор
    паркирало на автобусна спирка-1000 лева глоба!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове