15 Октомври, 2024 16:57 422 21

Избори на хоризонта: Общо 53-ма експерти ще проверяват машините за вота

  • избори-
  • машини-
  • експерти-
  • проверка

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина

Избори на хоризонта: Общо 53-ма експерти ще проверяват машините за вота  - 1
Снимка: МС

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина.

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес започва поетапното транспортиране на устройствата, като се спазва предварително определения график. В рамките на срещата министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов и министърът на външните работи Иван Кондов докладваха, че всички дейности по подготовката на изборите съответно в страната и в чужбина се изпълняват в срок, информират от правителствената пресслужба.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    2 2 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!

    Коментиран от #12

  • 2 Данко Харсъзина

    4 0 Отговор
    Ще правят ала бала с машините. Това си го знаем.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Сиела са мошеници.
  • 5 оня с коня

    5 0 Отговор
    ЛИЧНО АЗ ако ще и 1053 експерти да проверяват,до машина няма да се докосна щото не знам Кой ги е поръчал тия Експерти,т.е. ЗА КОГО работят.НО...Те ще си вземат полагаемия хонорар,Комисиите - също,Обслужването и транспорта на Машините в Чужбина - Башка.Ама доста Дебили тука се провикват Войнствено "Избори до дупка",демек докато не спечели хилавата им Партия.Няма проблем - толко им е Акъла,но е дразнещо след като после питат ядосано що няма Пари за Пенсии,Заплати,Здравно,Социал и т.н.И им обясни бат Бойко че само за тия последни Седем Избора Масрафа е МИЛИАРД,ама увира ли им Дебилския Булгур?!

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Наказателен вот - ще гласувам за онзи, който ви бърка в далаверките.
  • 7 Град Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    ДА ВИ попитам нормално ли е ТРОЛЪТ Гробар да пише едни и същи обиди без да се замисли тои как ще Стигне

    Коментиран от #10

  • 8 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Данко Харсъзина":

    много Хора го знаят това нещо
  • 9 Гост

    2 0 Отговор
    И р0татиФките по ка3ината се поддържат от експерти.
  • 10 оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Град Козлодуй":

    Ами нормално е,ненормалното е че ГИ ЧЕТЕШ.

    Коментиран от #11

  • 11 Град Козлодуй

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    просто да не им обръщам внимание то и Вас Ви обиждат Хората

    а и никои Нормален не обижда
  • 12 Град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гробар":

    ВИЕ НЕ СТЕ Човек а Нарцис
  • 13 Веселяка

    2 0 Отговор
    Тъпанари, аз мисля този път да гласувам за Пеевски 🤪 ей така само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 14 МАШИНИТЕ С ИЗТЕКЪЛ СРОК СА НЕГОДНИ

    2 0 Отговор
    МАШИНИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА 51 ПАРЛАМЕНТ СА МЕНТЕ, ТЕ СА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ! СТОКА, особено хранителни продукти с изтекъл срок на годоност се изхвърлят като негодни, преработват се за котешки или кучечки храни. ТАКА ЧЕ ДРАГИ ИЗБИРАТЕЛИ РЕШИЛИ ДА УПРАЖНИТЕ ВОТА СИ С МАШИНА, ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ТЕ СА НЕГОДНИ! ТЕ ВЕЧЕ СА ЗА БОКЛУКА. ГЛАСУВАЙТЕ С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА!

    Коментиран от #17

  • 15 ЩЕ ГЛАСУВАМ С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА!

    2 0 Отговор
    КУПУВА ЛИ НЯКОЙ СТОКА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ? НЕ! Тогава защо ни проутват машини с изтекъл срок на годност? МОШЕНИЦИ! ГЛАСУВАМ С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА! СИЕЛА и ЦИК СА МОШЕНИЦИ!
  • 16 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    Спорид ЦИК, на предстоящите избори,
    1172 партийни олигарси са кандидати в два района.
    Разбира се колоната от тарикатите, кандидати за депутати
    в няколко избирателни района,
    се предвожда от:

    Бойко Борисов,
    делян Пеевски,
    Ахмед Доган,
    Костадин Костадинов,
    Кирил Петков,
    Асен Василев,
    Корнелия Нинова,
    Борислав Гуцанов във Варна и Шумен .
    Атанас Зафиров,
    Слави Трифонов,
    Тошко Йорданов
    и т.н., и т.н....

    С незаконното привилегироване на водачите на листи,
    според ал.2 на чл.6 от Конституцията на Република България,
    партийната олигархия бетонира изборът си!

    "Изборът" за депутати на партийните олигарси не зависи
    от преферефциите на симпатизантите на партиите!
    А вие се дърлете помежду си, като футболни запалянковци!

    Ето, за това,
    гласуващите нормални българи
    ще стават все по-малко?
    Докато останат само няколко %-та
    партийни запалянковци,
    безмозъчни ултраси!

    Образовай се!
    Прочети ал.2 на чл.6 от Конституцията на Република България!
  • 17 да попитам

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "МАШИНИТЕ С ИЗТЕКЪЛ СРОК СА НЕГОДНИ":

    И как им изтича "срока на годност"?
  • 18 проверяват машините....

    1 0 Отговор
    А батериите ще проверяват ли за бомби? Че са бая големи
  • 19 Всич не ме успокоява

    1 0 Отговор
    Че батериите са изтекла гаранция. Да ги отварят и да покажат че в тях бомби няма.
  • 20 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    На хоризонта избори , а под хоризонта просяци и роби без право на гласуване . Две седмици преди гласуването да не разрешават на жителите по настоящ адрес да подадат заявление за участие в гласуването в Република България ! Кореняк софиянец по бащина линия в прибавка четвърто поколение който е гонен от политическата върхушка и репресиран , регистриран по настоящ адрес в столицата ни да му бъде отказано заявление за участие в изборите две седмици преди това . За каква демокрация някой може и да си помисли в такива случаи ? ! Да не споменавам , че се отнася за българин от български произход .
  • 21 Юрген

    0 0 Отговор
    МЕУ продължава да действа като заклет почитател на брауновото движение. Може да е хаос, но пък организиран. Правели проверка на ТУМГ. Проверка за какво? На базата на кой нормативен документ? Това не е ли задължение на Сиела? Нали е приключил процесът на удостоверяване за съответствие на ТУМГ по Изборния кодекс, официализирано с Решение с Рег. номер МЕУ-17258/11.10.2024 г.(нищо, че по Прил.4 от Методиката удостоверяват, ТУМГ за сигурност на информацията, без да са компетентни затова и без да се изисква по чл. 213, Ал. от Избирателния кодекс).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол