24 Октомври, 2024 19:26 562 19

Страната ни все още не е изпратила в ЕК корекциите по проектите си в ПВУ

  • българия-
  • изпращане-
  • планове-
  • корекции-
  • план за възстановяване и устойчивост

От Брюксел насърчават София това да стане в най-кратки срокове. Така страната ни е все по-близо да загуба на средства. Вторият транш, по който очакваме да получим пари вече над една година, е в размер на 1,4 милиарда евро.

Страната ни все още не е изпратила в ЕК корекциите по проектите си в ПВУ - 1
Снимка: Нова телевизия

България не е изпратила все още корекциите по проектите си в Плана за възстановяване и устойчивост. Това отговориха от Европейската комисия на запитване на NOVA. В него се посочва, че само ние не сме изпратили своите проекти.
От Брюксел насърчават София това да стане в най-кратки срокове. Така страната ни е все по-близо да загуба на средства. Вторият транш, по който очакваме да получим пари вече над една година, е в размер на 1,4 милиарда евро. Срокът европейската комисия да получи променените проекти беше първо през септември, а последното отлагане беше за между 15 и 20 октомври. Но така и нищо не беше подадено към Брюксел. Така се очаква да бъде замразена сума от 266 млн. евро от второто плащане.

От Министерството на финансите посочиха, че причината за поредното забавяне е в това, че депутатите не се събраха, за да гласуват промените.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0001

    22 4 Отговор
    И без тия пари си можем. И да ги дадат, и да не ги дадат, народа нищо няма да види. Горе ще си ги поделят, от нас само връщането с лихвите.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 Maлтин Димитлоф

    6 6 Отговор
    Как така стана, че не ни трябват парите...
  • 3 ГЕРБЕРИ

    18 1 Отговор
    НЕ МОЖЕ ТАКА КАКВИ ПАРИ ЩЕ КРАДЕМ С ДРУГИТЕ ПАРТИИ
  • 4 Когато

    8 2 Отговор
    Няма пари от плана за устойчивост, тогава няма и проекти за батерии, няма да ги има и менторите им. Ще има нормално (т.е. посредствено) правителство.
  • 5 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Улаво крадливите и документите не са подали, за да могат да Крадът! Сметай за кви мъпети иде реч! ХАХАХАХ
  • 6 истина е

    15 2 Отговор
    Стената ни е в умряла кома ,и лев да не ни дават защото всичко ще постъпи в шкафове и гардероби.
  • 7 Охо,

    18 0 Отговор
    вие почакайте ГЕРБ и Пеевски да проведат реформите и ще получите една добре скована смрадлива кочина.
  • 8 Уйко ти

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "0001":

    Какво връщане ве г.ъ.з гл.упав тези пари по ПВУ са подарък за възстановяване на икономиката и трансформациите по зелената сделка. Възраждане и ИТН са пр.ости момчета като пречат на България да получи парите!!!

    Коментиран от #12, #18, #19

  • 9 ПП,ДБ са проклятието на България

    0 5 Отговор
    Само ГЕРБ има капацитет да подготви план, който да бъде одобрен от ЕК. Факт.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 име

    0 0 Отговор
    Странно (или по скоро е ясно) защо винаги се писка за парите по плана за възстановяване от пЛондемията, а почти никой не говори, че още по-големи пари по другите програми на ЕССр въобще не се усвояват. За парите по пву предполагам че рева е на тези, които са си подготвили схемата за усвояване чрез фиктивно закриване на държавния ТЕЦ Марица 2 и мините. Едва ли в кра,на сметка ще цъдат закрити, по-вероятно е да цъдат продадени, след което чудодейно ще започнат да работят на печалба. Като другите частни ТЕЦове.
  • 12 име

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Уйко ти":

    Как по-точно се възстановява икономиката, като се закрива държавен ТЕЦ и мини, осигуряващи енергийна независимост, нещо за което именно евроатлантиците много обичате да пискате? Как не се намери един да се замисли що се говори за закриване на държавния ТЕЦ, нима само той отделя вредни емисии, нима частните не отделят, как частните могат да са на печалба, а държавния не?
  • 13 ОП е благодат

    5 0 Отговор
    България не губи, губят определен кръг хора и фирми. За 1,4 милиарда трябва да пръснат още 4 милиарда, а ги няма. И затова се чака, защото трябва нов дълг.
  • 14 Мнение

    0 0 Отговор
    Ние директивата за киберсигурност не можем да транспортиране камили ПВУ.
  • 15 Ремонт на ремонта

    4 0 Отговор
    Герб откраднаха 35 милиарда лева дълг.
  • 16 Гост

    2 0 Отговор
    Тия пари са за грабене. Кой ще се занимава с проекти
  • 17 Боци

    5 0 Отговор
    Ало, матряла, 3 години ми пречите да крада.
  • 18 Бгг

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Уйко ти":

    Много си неумен. Нараво чупиш тъпомери. Ако мълчиш ще изглеждаш една идея по добре.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол