28 Октомври, 2024 21:56 785 25

Иван Таков: На тези избори показахме, че една друга БСП е възможна

  • иван таков-
  • избори-
  • бсп-
  • различна

Ръстът на обединеното ляво в София на вота в неделя е 33% в сравнение с изборите на 9 юни, но сме наясно, че БСП е голям длъжник на българското общество през последните години, призна лидерът на столичните социалисти

Иван Таков: На тези избори показахме, че една друга БСП е възможна - 1
Снимка: БСП-София

На тези избори показахме, че една друга БСП е възможна. Това каза Иван Таков, председател на БСП - София, след като столичните социалисти регистрираха с 33% по-добър резултат на предсрочните парламентарни избори вчера в сравнение с тези на 9-ти юни. В трите МИР-а в София БСП има общо 32 082 гласа, което е с 8152 гласа повече в сравнение с миналия предсрочен парламентарен вот. В столицата БСП регистрира най-голям ръст като брой гласували от всички партии, участвали в изборите в неделя.

"В София свършихме много добра работа и резултатът не закъсня. Доказахме, че обединени можем да постигаме целите, които си поставяме, коментира Иван Таков. - Благодаря сърдечно на всички, които се включиха в кампанията - от водачите на листите и кандидатите за народни представители до доброволците. В тази кампания имахме мотивация, емоция и желание да работим за партията. Вярвам, че този резултат ще ни даде още повече сили да се борим, за да върнем БСП на мястото, което заслужава, а именно първа политическа сила".

Иван Таков отбеляза, че кампанията на социалистите е била силна, позитивна и обединяваща. "Това са основните фактори, които доведоха до вдигане на резултата ни в София с една трета. Видя се, че онова, което направихме миналата година на местните избори и сега надградихме в този предсрочен парламентарен вот, работи, заяви той. - Обновихме листите, направихме хубава кампания долу, при хората, разговаряхме с гражданите... върнахме позагубения тонус на нашата организация".

Председателят на БСП - София обаче е напълно наясно, че тежката работа по превръщането на партията в силен политически фактор тепърва предстои. "Разбира се, доволни сме, че постигнахме целта си на тези избори - да спрем пропадането. Обърнахме тенденцията и за първи път от 7 години не само, че не регистрираме спад, но и имаме ръст в изборния резултат. Да, малък, но все пак е ръст. Това е първата стъпка във вярната посока. Не очаквахме чудеса на тези избори, предвид състоянието, в което се намираше БСП преди началото на кампанията. Не си правим илюзии, тепърва ни предстои много сериозна работа - и в БСП, и по консолидация на лявото, и по формулирането на политическите цели, които задължително трябва да касаят всекидневието на мнозинството българи. Защото БСП, като лява партия, е голям длъжник на българското общество през последните години. Имаме огромна потенциална социална база, която ние трябва да достигнем и чиито интереси трябва да започнем да защитаваме. И едва тогава да търсим нейната подкрепа и доверието ѝ. Трябва да се върнем към изконните си социалистически корени. Да работим за промяна на данъчната система с цел да намалим неравенствата и да осигурим справедливо споделяне на отговорността за пълненето на хазната. Да достигнем поне 50% преразпределение от БВП, за да имаме работещи обществени системи. Да реформираме образователната и здравната система така, че да сложим край на пазарния принцип "парите следват ученика и пациента". И да направим така, че да има повече държава в икономиката, за да гарантираме обществения интерес, а не само частната печалба. Тогава БСП ще бъде истински силна партия, която ще може да се бори за първа политическа сила на изборите. Аз твърдо вярвам, че една друга БСП е възможна".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеко Таков

    12 1 Отговор
    Един живот, една съдба - БКП

    Коментиран от #16

  • 2 Нищо лично

    14 0 Отговор
    Дайте бройката гласували за вас нагоре или надолу от предните избори. Това е истината.
  • 3 Просто човек

    15 3 Отговор
    Внучетата на убийците-комунисти...
  • 4 20 депутата със зор.

    10 0 Отговор
    Показахте. Е това ли ви е ръстът? За ръст трябва конгрес с решение за популяризиране на социалистическата идея в сред народа. Предложения за изграждане на икономика с високи заплати. За евтини и истински храна и лекарства.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Духовито

    10 0 Отговор
    Вие кои бяхте точно?
  • 7 набор 19хх

    3 1 Отговор
    Иване, Иване, да благодариш на моите набори, ама къде са твоите набори, а златната младеж!? Я елате на себе си и се поправете, па покажете можете ли да оправите държавата, че както е тръгнало ще я загубим, а друга нямаме, ако не можете, трайте си на тия проценти и отчитайте "успехи".
  • 8 Мале мале

    10 1 Отговор
    Какво сте показали шушумиги такива. Заради вас се срути държавата, с вашите потомствени милионери и алчни внуци, които пръснахте по всички партии. Колкото по-бързо излезете от НС толкова по-добре.
  • 9 Приземен

    8 1 Отговор
    Еми да, така е! Показахте, че може да има бандитско-мафиотска БСП.
  • 10 Да,бе

    7 0 Отговор
    Друга БСП само в отвъдното...При първата.Милионери се "борят"за социални права,това даже не е перверзия...
  • 11 хмм

    9 0 Отговор
    Къде са онези 1 000 000 избиратели, които уж щяхте да си върнете?
  • 12 Хохо Бохо

    7 0 Отговор
    Доказахте, че и без БСП може...
  • 13 Ха,ха,ха

    4 1 Отговор
    Винаги съм знаел ,че БСП не е никакъв наследник на БКП, те бяха далеч по- умни .
  • 14 Роби на комунизъма

    5 0 Отговор
    Здравейте роби на комунизъма
  • 15 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Няма в мире по пропаднало, продажно и подло от блатара и продажната копейка!
  • 16 ТаУмВзе

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеко Таков":

    А Янчо, баща му на тоя рублобоклук през комунизма лежа в затвора да продажба на турски кожуси, копейката винаги е подла и вечно гладна!
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор
    Днеска копейките са наказани нощна без ненги да бачкат!
  • 18 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 19 Руди

    6 0 Отговор
    И коя е тая друга БСП? Тази на Кире Добрев ли, на Гуцата от Панамските досиета, на малкия Шиши с 600х. евра заловен на границата ли? А мерси, показвайте си се , ама няма кой да ви гледа. Просто жалки отрепки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 какво

    1 0 Отговор
    е това крадливо и мързеливо хомо на снимката???
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 3.14К

    1 0 Отговор
    БСП-Ново начало за първи път от 7 години работеха в парламентарни избори за партията си, под зоркия поглед на Борисов и Пеевски!
  • 24 Неразбирам за какво се радват

    4 0 Отговор
    Левите сили губят гласове при покачена активност на глссуване. Това означава че потъват още.през Юни те имаха общо 198 000 гласа за трите леви коалиции на БСП, Левицата и Солидсрна България. През Октомври те имат 184 000, т.е. С 14000 по-малко и то при увеличена избирателна активност. Изводът е че това е трайно нефоверие за левите сили в България. Те не да ударили дъното но продължават да потъват и при това като добавим че са обединени над 30 партии положението е направо катастрофално.
  • 25 БСП в Бунището

    3 0 Отговор
    Другарите и другарките един по един заминават в Отвъдното..Така че пътя ви е към Бунището на Историята !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол