Last news in Fakti

10 Април, 2014 09:04 12 313 9

Второкласник тормози учители и ученици

  • второкласник-
  • тормози-
  • учители-
  • ученици-
  • пловдив

Властите нямат решение втора година

Второкласник тормози учители и ученици - 1
Снимка: bTV

Родители на деца от Арменското училище в Пловдив се изправиха на бунт срещу второкласник, който биел и тормозел децата им, съобщава bTV.

Те обвиняват училищното ръководство, че не се справя с проблема, който съществува вече втора година. Подали са жалби в Районния инспекторат по образование, до полицията и до кмета на града. Tе се опасяват, че ако не се вземат спешни мерки може да се стигне и до тежки инциденти.

Проблемите за децата от втори "А" клас на арменското училище започват още в първи клас. Родителите научават от децата си, че техен съученик проявява агресивно поведение и често ги бие.

„Имаме още в първи клас бутане по стълби, имаме нанасяне на побой, който мога да кажа, че е жесток побой върху дете. Друг инцидент, който има още е със самите учители - детето още в първи клас става и удря учителката”, разказа Стоян Мишинков, който е родител на второкласник.

„Синът ми е бил повален на земята и ритан в бъбреците. Моли го да спре, но той не спира. На родителската среща повдигнах въпроса, ходихме при директора - никакво внимание, повдигнах въпроса, но и майка му нищо не ми отговори”, разказва Марина Лозанова.

„Той е видял как детето е увило шал около врата на негов съученик и започва да го блъска”, допълва друга майка на ученик в същото училище - Йорданка Лесова.

Близо две години родителите дават шанс на детето да се поправи, но без резултат. Сега дават гласност на случая, защото се притесняват да не се случи нещо фатално.

„Аз също толерирах това дете, признавам го честно и искрено, но бях свидетел на една случка. Въпросът не е, че детето се сби с друго дете, въпросът беше яростта, която аз видях в очите му, един необуздан гняв, просто бях потресена”, разказа Гинка Петрова.

„Децата ни започват да се променят, да се свиват, те се затварят и не споделят вкъщи, започват да приемат насилието като нещо нормално”, обясни майката Теодора Димитрова.

Екипът на телевизията се е опитал да говори с майката на второкласника, обвинен че бие децата, но жената отказала да говори пред камера. Заявила е, че синът й не е виновен.

Родителите, от своя страна, винят ръководството на училището, че знае за проблема от самото начало и не предприема мерки. Класната ръководителка на момчето, както и помощник-възпитателката признали, че ги е страх да работят с момчето.

„Определено, с това дете имаше трудности и в момента има трудности, но те са значително по-малко отколкото са били в началото. Оплаквали са се, че едната учителка е била ударена с вратата, когато тя е била зад нея”, обясни директорът на Арменското училище Симон Тютелян.

От инспектората по образованието в града заявиха, че имат сигнал за инциденти от началото на годината. За справяне с напрежението с момчето е назначен педагогически съветник в училището.

„Наблюдаван е от педагогически съветник в училището, отделно имаме информация, че се работи с него допълнително, родителите са ангажирали двама външни психолози, които работят с детето”, разказа началникът на образователния инспекторат Антоанета Пакова.

За консултация в училището е викан и външен психолог. Неговото мнение е, че вина носят възрастните - учители и родители.

Две години след първите сигнали за агресия има и порицани. Директорът е наказал със забележка учителката и помощник-възпитателя на класа, самото дете също е получило забележка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Evgeni Popov

    14 1 Отговор
    Няма ли кой да му обърше два шамара на тоя хлапак?
  • 2 Пламен Пепелов

    10 1 Отговор
    а "родителите"- големите л..на на малкото л..но, къде са в цялата тая схема, такива, като тоя ги биехме, като бях ученик, един задружен тупаник и после да видим дали ще е толкова чок, пък и тея деца по-големи братя или сестри в тва даскало не може да нямат, но сигурно и те са същите шматки, нищо трудно няма в тва да му изкривят кухата глава пък после да ходи да се оплаква
  • 3 Дошo

    9 1 Отговор
    Ми да се съберат другите хлапета и в продължение на няколко дни да го спукват от бой.

    Коментиран от #8

  • 4 Николай Николов

    6 1 Отговор
    Ами за това хлапе само бой.Както казва един мой приятел
    "Боя но оправя но възпитава"
  • 5 Бате Цецо

    7 0 Отговор
    Когато аз бях във втори клас учителката имаше голяма пръчка и изобщо не се колебаеше дали да я използва или не. Ако и това не помогне имаше и други мерки като изключване от училище и ТВУ.
  • 6 Milen

    3 0 Отговор
    Демокрация... кой както може така да се спасява
  • 7 васил димчев

    8 0 Отговор
    Докато не почнат да съдят родителите на изродите с наказания, каквито трябва да се налагат за тормоз над нормалните, свестни и жертви на изрода деца - така ще е. ,,Отдела за закрила на детето,, закриля всички изроди и дискриминира свестните деца и семейства.
  • 8 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дошo":

    Само така ще се оправи този келеш...дървен господ да играе и това е
  • 9 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Толкова ли няма кой да го укроти това бабаитче ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове