30 Май, 2014 13:05 1 757 6

Хората на Бареков внасят нов вот на недоверие - за здравеопазването

  • николай бареков-
  • "българия без цензура"-
  • вмро-
  • вот на недоверие-
  • росен плевнелиев-
  • референдум-
  • подписи-
  • плевнелиев

Лидерът на ББЦ нарече гьонсурат днешното поведение на БСП и ДПС в парламента

Хората на Бареков внасят нов вот на недоверие - за здравеопазването - 1
Снимка: БТА

„България без цензура“ внася вот на недоверие към кабинета „Орешарски“ за здравеопазването. Това обяви лидерът Николай Бареков в Бургас малко след като мнозинството в парламента отхвърли четвъртия пореден вот на недоверие на ГЕРБ срещу правителството. Новината е съобщена и в блога на Бареков. „Ние изпълнихме обещанието си – нашите независими депутати гласуваха срещу кабинета“, заяви лидерът на ББЦ. След неуспеха на този вот той ще инициира подписка за нов, но този път темата ще бъде здравеопазването, в което са се провалили ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще искам подкрепа от младите хора в БСП за вота, обясни Бареков.

„Ще инициирам подписка в парламента за нов вот на недоверие, а темата ще бъде здравеопазването. С този цинизъм в политиката трябва да се спре. Защо  ГЕРБ, ДПС и БСП се провалиха в българското здравеопазване?“, попита пред журналисти Бареков.

„Искам да чуя мнението на Георги  Кадиев и Страхил Ангелов, който ме подкрепя за казармата. Какво правим със здравеопазването? Обръщам се и към почтените хора от ГЕРБ, които не трябва да забравят, че по времето на г-н Борисов като министър-председател 500 % се двигнаха цените на лекарствата в страната. Лекарите стачкуват по време на изборите, стачкува и софийската бърза помощ“, каза още лидерът на ББЦ, цитиран от Gramofona.com.

По думите му, в София има 14 линейки и 150 лимузини в Народното събрание. Бареков е убеден, че линейки има, но проблемът е, че няма лекари. Той недоумява защо в парламента не е приет Законът, който да даде възможност на висшите учебни заведения да обучават фелдшери.

„Този парламент трябва да бъде спрян, а начинът това да се случи е вот до дупка“, категоричен бе Бареков.

Лидерът на ББЦ заяви още, че няма да работи с ГЕРБ, докато Цветан Цветанов е в партията. „Той има присъда, макар и на първа инстанция. Той е един доказан престъпник“, допълни Бареков.

Той нарече гьонсурат поведението на БСП и ДПС днес в парламента. „Ти го плюеш, то е толкова нагло, че си мисли, че го вали дъжд“, каза лидерът на ББЦ. Той е категоричен, че с този гьонсуратлък двете партии са решили, че могат да изкарат още известно време във властта и отсече „Ще имат огромен проблем тези хорица“.

„Проблемът е, че има за харчене едни 4 млрд. лева този месец. 700 млн. са за самолети втора употреба, което е тотално ограбване на бюджета за национална сигурност“, разкри той. Според анализ на генералите в ББЦ, който ще излезе официално другата седмица, само след година-две тези самолети ще излязат от употреба и ще трябва да се дават нови пари за ремонт. Защо втора употреба? – защото комисионната там сигурно е по-голяма, каза Бареков. Лидерът на ББЦ определи като предизборна кражба подготвеното наливане на 300 млн. лева в малки общини по нова програма. ДПС ще ги даде на турските и ромските общини с предизборна цел, да се хвалят с някоя и друга градинка пред хората, с парите управляващите ще си направят предизборния рейд, категоричен е Бареков. Той отсече, че с този цинизъм трябва да се спре. Това са парите за безплатно здравеопазване на майките, децата и възрастните за цяла година, изчисли председателят на „България без цензура“.

"Вече е време за национално съгласие, но смятам, че разговорът трябва да се пренесе при президента, а не в парламента. Ние искаме дебатът да е при държавният глава – искаме Консултативен съвет за национална сигурност, на който да влязат парламентарно представените български партии и тези, които са в европарламента, и заедно да изработим стратегия за излизане от тази криза. За мен този парламент не е способен да проведе такъв дебат. Ако иска президентът най-сетне да направи нещо националноотговорно, време е да ни събере", заключи Бареков.

Според него тезата предсрочните парламентарни избори да се проведат догодина с редовните местни може да бъде обсъдена. Но така, според него, се губи много ценно време. Това означава сегашното правителство да управлява още година и половина в този хаос. "Местните избори са октомври догодина - това е агония, ще се харчат едни диви пари за неща, за които ние няма да знаем", мотивира се лидерът на ББЦ.

ххх

ВМРО, кито са партньори на ББЦ за евроизборите, пък обявиха своята официална позиция по повод изказването на президента, в която се казва, че държавният глава вижда подписите само на "умните и красивите".

Българският президент Росен Плевнелиев напомня, че гласът на 600 хиляди избиратели бил сложен в чекмеджето. Има предвид подписите за промяна в изборните правила. Интересно защо обаче Плевнелиев не си спомня за гласа на 500 хиляди, които поискаха запазване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”. Не си спомня и за повече от 300 хиляди, които поискаха референдум за надвисналото турско членство в ЕС, казва се в документа.

ВМРО протестира срещу двойния стандарт на президента. Не може гласът на едни българи да тежи повече от гласа на други. Явно той отново започна да дели българите на умни и красиви и не толкова умни и красиви. Плевнелиев може би забрави, че именно това му изяде главата преди една година и го направи президента с най-нисък рейтинг в новата ни история.

ВМРО е за въвеждане на форми на електронно гласуване и за задължително гласуване – това може да стане и без референдум. В същото време обаче има далеч по-важни теми, по които българите следва да бъдат питани, смятат от националистическата формация. 

Затова ВМРО повтаря предложението си президентът и основни партии да изработят заедно надеждни въпроси за референдум – за изборна реформа, но и за членството на Турция в ЕС, за съдбата на монополите и т.н.

Позицията на ВМРО – Българско национално движение, не е променена – партията е за провеждането на референдуми с всички избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stenly

    4 0 Отговор
  • 2 Адриана Николова

    3 0 Отговор
    БСП и ДПС винаги са били гьонсурат и сегашното им поведение не прави изключение.

    Коментиран от #6

  • 3 Владимир Аполонски

    3 0 Отговор
    Гьонсурат, но това тях дали ги бърка? Не мисля.
  • 4 Janet Georgieva

    3 0 Отговор
    Интересно само при обсъждането на тоя вот какво ще кажат от различните политически сили, защото с дружните им усулия през годините здравеопазването е на тоя хал.
  • 5 Иракли Иракли

    2 0 Отговор
  • 6 emil ivanov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адриана Николова":

    Е те Бареков и Сидеров не са сигурно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове