Last news in Fakti

23 Декември, 2005 00:00 459 0

Влагат 100 млн. лв. за нов жилищен комплекс край Варна

  • комплекс
На мястото на бившето военно поделение в кв. "Галата" на Варна ще започне изграждането на жилищен комплекс за 3000 души. Теренът на бившата армейска база е бил купен преди две години от "Панорама сити" ЕООД, които ще вложат в проекта над 100 млн. лева.

Комплексът е от типа затворени жилищни комплекси, с детски градини, магазини, гаражи и всичко необходимо за живеене. Той ще бъде обособен в три зони според височината на сградите. Предвижда се те са бъдат стъпаловидни с ниска, средна и голяма височина. От мястото, където ще се строи бъдещият комплекс, се открива прекрасна гледка към целия Варненското езеро, към Аспаруховия мост и морето, а морската столица се вижда като на длан. Плътността на застрояване на терена е 50 процента, а коефициентът на интензивност до 2,5. В бъдещия комплекс ще има много зеленина, а за растителност е отделена 40 на сто от площта.

Общинският съвет на Варна одобри изменение на общия устройствен план. Това се налага заради специалния статут на тези военни терени в съществуващия общ устройствен план. Заради многото свлачища в квартала е направено подробно инженерно-геоложко проучване на терена, в което се посочва и какви технологии да се използват при строителството. Инвеститорите ще изградят пътя до терера и подземната ВиК-инфраструктура, гласи решението на варненския общински съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА