Last news in Fakti

27 Декември, 2005 00:00 432 0

България е трета в британските класации за покупка на имот

  • българия
България се класира на трето място, непосредствено след Испания и Франция, според класациите на британците за местата, където биха си купили недвижим имот, предаде шотландският вестник The Herald.

Изданието се позовава на класация на консултантската компания HIFX, която нарежда страната ни на трета позиция по интерес на британските купувачи. Зад нея остават Флорида, Португалия и Дубай. Според последните проучвания атрактивността на Флорида намалява след година, в която доларът отново набра сили срещу паунда и наду цените в слънчевия щат, посочва The Herald.

В същото време България се сочи като най-доброто място за покупка на недвижим имот с ниски цени и тенденция към нарастване, запазени порядки на живот, почти 300 слънчеви дни в годината по българското Черноморие и евтин живот. Добро ядене за двама струва по-малко от 8 лири, посочват авторите на статията. Те припомнят, че България бе посочена като предпочитаната дестинация за почивка в проучване на туроператора "Фърст чойс" и Асоциацията на британските туристически агенти, а тази година се очаква броят на британците, посетили страната ни, да достигне 200 000. Въпреки това България е критикувана за организираната престъпност, като наскоро британец бе отвлечен с искане за откуп от 44 000 британски лири, припомня шотландският вестник случая с 59-годишния Крис Фанос у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА