Last news in Fakti

2 Ноември, 2005 00:00 1 000 0

Хотел „Империал” – специално място за специални моменти

  • хотела-
  • виена-
  • “империал”-
  • хотел
,Едва ли има човек, който да е бил в града на Йохан Щраус, и да не е отправил възхитен поглед към разположения на Рингщрасе, една от най-хубавите улици в Европа, хотел “Империал” – перлата на стара Виена. Историята на хотела започва в далечната 1863 г. Проектираната в неоренесансов стил сграда е предназначена за виенска резиденция на дука на Wurttemberg. Той обаче решава да си построи по-скромно жилище и на 28 април 1873 г., по повод Световния панаир, бившият дворец, по това време собственост на Horace Ritter von Landau, е превърнат в хотел, отворил вратите си за гости от близо и далеч.

Днес хотел “Империал” се управлява от Imperial Hotels Austria AG и Starwood Hotels & Resorts. Сградата е разширена и обновена, като общата площ на новите помещения за гостите се равнява на 4200 кв.м, а инвестициите възлизат на 10 млн. eвро. Фасадата също е реновирана. Неоновото осветление придава модернистично звучене на класическата визия на хотела, превръщайки го в истинска атракция на нощна Виена. През 2005 г. е обновено и фоайето и заедно с това е открита и луксозна баня за гости с физически увреждания. Хотелът разполага със 76 стаи, 62 апартамента, 7 просторни конферентни зали, изискан ресторант, бар, кръстен на името на Мария Тереза, виенско кафене, където в началото на XX в. се събирал елитът на Виена, фитнес зала и сауна. Цената на нощувка в двойна стая е 1750 евро, в това число и закуска на шведска маса, включваща всевъзможни деликатеси – от черен хайвер до ягоди с шампанско. Като рецепта за сладки сънища всяка вечер персоналът ви поднася приятна изненада - вкусен шоколадов бонбон, опакован като подаръче специално за вас, който всяка вечер намирате до възглавницата си. Това е един от малкото хотели в света и единственият в австрийската столица, който ви предоставя възможност да се възползвате и от услугите на личен камериер. Без да е необходимо допълнително заплащане, гостите в двойните стаи и в апартаментите могат да се почувстват като истински аристократи, чиито желания се изпълняват на мига. От закуска в леглото и донасяне на сутрешната преса до лъскане на обувките и разходка из града – всичко това е лично за вас!
picture:3,20051102_71.jpg,Интериорът на хотела е решен с много вкус и внимание към всеки детайл. Докато стъпките ви безшумно потъват в дебелите червени килими, кристални полилеи сякаш посипват с хиляди звезди свода, където прецизни гипсови декорации носят духа на Виена от XIX в. Освен красиви статуи, погледа ви галят живописни портрети на известни аристократи, част от историята на хотела. Луксозните мебели, свидетелство за изисканост и класа, са истинско блаженство за духа и тялото. Чувствате се като истинска знаменитост и повярвайте ми, лесно се свиква с това!Стаите, отличаващи се със собствена индивидуалност и чар, са просторни и елегантни, снабдени с всичко необходимо за вашия комфорт, в това число с електронна заключваща система, индивидуален климатик, модерна аудио и TV система, факс, минибар, сейф. Стените, покрити с фини тапети от коприна, огромният букет бели рози , който ви посреща на масата заедно с кутия от прословутата торта “Империал”, чиято рецепта векове наред се пази в тайна, огромното легло и луксозната мраморна баня превръщат престоя ви в неповторимо изживяване. Неслучайно вече повече от 125 години хотелът е средище за знаменитости от цял свят. Сред тях се открояват имената на принц Франц Йозеф, чийто портрет и до днес стои на видно място в хотела, Ричард Вагнер, Томас Ман, Юри Гагарин, английската кралица Елизабет II, Индира Ганди, императорът на Китай, Брус Спрингстийн, Майкъл Джексън, „Ролинг Стоунс” и... Георги Първанов. Едно е ясно - всички пътища вече водят към „Империал”!

Текст: Гергана Лабова
Снимки: Камен Ехранов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА