28 Февруари, 2006 00:00 399 0

Вдигат комплекс с 67 апартамента в “Св. Св. Константин и Елена”

  • комплекса-
  • бъдат-
  • инвеститор-
  • фирмата-
  • сплендид-
  • константин-
  • жилища-
  • фирмата инвеститор
До юли трябва да завърши строежът на луксозен комплекс с ваканционни жилища "Сплендид Св.Константин" в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна, съобщиха от фирмата инвеститор "Планекс холдинг". Изграждането му е започнало преди година - през март 2005 г. Парцелът, върху който се гради комплексът е с площ 5 575 кв. м.

"Сплендид Св.Константин" ще се състои от 4 свързани жилищни тела и хотел на пет етажа, като един от тях е терасовиден. Застроената площ на комплекса е 2 500 кв.м, а разгърната застроена площ 14 000 кв.м. Сградата е Г-образна с едно подземно и пет надземни нива. Подземният гараж е с площ от близо 1,5 дка и заема 12 процента от площта на комплекса.

6 десети от застрояването (над 7100 квадрата) на "Сплендид Св.Константин" се пада на апартаментната част. Хотелската част е доста по-малка - около 3300 кв. м. В комплекса ще има 67 апартамента с площ от 75 до 210 кв.м. с 1, 2 или 3 спални. Няма преобладаващи типове на жилищата, разпределението е равномерно, твърдят от фирмата инвеститор. Има и няколко мезонета. Всички жилища ще са оборудвани всички системи на сигурност и противопожарна защита, централна климатизация и централно снабдяване с топла вода. Според информация в сайта на фирмата инвеститор, обзаведените апартаменти се оферират на цени над 1580 евро за квадрат. Има и оферти за жилища на цена 2380 евро за кв. м.

В строителството ще бъдат вложени висококачествени материали. Апартаментите ще бъдат завършени с висока степен на лукса. Настилките са от китайски гранит за стълбищните клетки и гранит и керамика за фоайетата. Входните и вътрешните врати ще бъдат MDF, а настилките и облицовките в баните от италиански и испански теракот. Стените на стаите ще бъдат с копринени тапети, с горен масивен корниз и широк перваз, а настилката трислоен паркет. Дограмата от PVC ще е със зелено оцветяване на стъклопакета.

Комплексът е ситуиран сред уникален естествен парк с редки дървесни видове. Богатата растителност го изолира от шума. Сградата съчетава характерното за неокласическата архитектура внимание към детайла със съвременното разбиране за лукс и най-високите европейски стандарти в строителството. В комплекса ще има SPA-център с минерална вода, вътрешен и външен басейн, ресторант с открита тераса и зала за гости, подземен гараж, фитнес център. В комплекса ще има високоскоростен интернет и кабелна телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА