Last news in Fakti

16 Март, 2006 00:00 565 0

Британци дават под наем къщите си, за да купят в България

  • българия-
  • много-
  • цените-
  • independent-
  • живеят-
  • ниски-
  • the independent-
  • 000 британски лири
Все по-честа практика сред британските купувачи става да отдават жилищата си на Острова под наем и да се преселват да живеят в България. С рентата от апартамент с две спални в родината си, те могат да купят имот и да живеят тук като царе. Тази констатация прави Полин Скрейс от дружеството за недвижими имоти Bulgarian Horizons, цитирана в публикация на британския The Independent.

,Голяма част от хората, които купуват имот в България, идват от северната част на Англия и съответно разполагат с по-ниски доходи. Затова те предпочитат да отидат да живеят на място, където животът е по-евтин и се насочват към малките селца в провинцията, посочва Полин Скрейс. Това обяснява и констатацията, че къщите в провинцията все повече привличат интереса на британците за сметка на скъпите апартаменти по морето.

Слънчев бряг и изобщо Черноморието вече се оказват прекалено експлоатирани от купувачите и белезите на инвестициите личат навсякъде по брега. Но само няколко километра навътре в страната можете да откриете коренно различна България, където цените на имотите все още са ниски, отбелязва The Independent. Според негово проучване цените на имотите по Черноморието са се покачвали с по 25% годишно, а в някои от по-големите курорти поскъпването е дори със 100%.По средата между София и морето е Велико Търново - старата българска столица. Цените тук са по-ниски и обикновено започват от около 10 000 британски лири. Още може да се намерят по-евтини домове, но ремонтът им струва над 15 000 лири, отбелязва изданието. Много британци купуват в този регион, както и в околните села - Къпиново, Миндя, Пчелище, Ресен, Хотница. На запад села като Гостилица и Керека предлагат на инвеститорите традиционните къщи от камък и дърво за по-малко от 20 000 британски лири.

Според The Independent се очаква с присъединяването на България към ЕС през 2007 г. броят на британците, които се установяват у нас, да нарасне. В България има висока безработица, а заплатите са едни от най-ниските в Европа - около 200 евро месечно, което привлича много компании да се установят тук. Това е свързано и с преселването на много британци, посочва британският вестник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА