Last news in Fakti

27 Март, 2006 00:00 509 0

Отчуждават 30 дка заради пътя за Банско

  • бъдат-
  • разлог-
  • симитли-
  • декара-
  • обезщетение-
  • отчуждени-
  • бъдат отчуждени
Около 30 декара земи ще бъдат отчуждени между Симитли и Разлог за предстоящата реконструкция на пътя през Предела за Банско. Апетитните терени са на 135 собственици, но още няма яснота какво обезщетение ще получат.

Най-много площи - около 20 декара, ще бъдат отчуждени в село Градево, община Симитли, а в община Разлог - 9,5 декара. Според кмета на Разлог Любен Татарски земята е доста апетитна и цената й не пада под 20 евро/кв. м. Най-малко ще бъдат засегнати собствениците на земи в Симитли, където ще бъдат отчуждени само 3 декара.

Стопаните ще бъдат компенсирани авансово, като парите, които ще получат, не са същинското обезщетение, обясниха от Агенция "Пътища". Стойността на това обезщетение ще уточнят лицензирани оценители.

Процедурите по оценяване все още не са започнали, но според представителите на агенцията процесът ще върви успоредно със самото строителство.Настояхме максимално да се ускори изграждането на пътя Симитли-Разлог и да не се бави завършването на обекта. Това трябва да стане през април 2007 г., уточни кметът на Благоевград Владимир Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА