Last news in Fakti

30 Май, 2006 00:00 493 0

Руснаци броят € 500 хил. за парцели по морето

  • хиляди-
  • морето-
  • хиляди евро
Богати руснаци броят по 500 000 евро за празни парцели край Варна. Това съобщи Димитрина Узунова от агенцията за недвижими имоти "Адрес". Братушките търсели свободни терени за строителство на ваканционни селища, хотели и дори жилищни кооперации, чиито апартаменти продавали още на зелено. С 25-30% се увеличили цените на местата на първа линия край морето в сравнение с миналото лято. Сериозното поскъпване е заради очертаващия се дефицит - свободни места почти няма. Другата причина е очакването на собственици и продавачи, че с влизането ни в ЕС през 2007 г. ще има ново вдигане на цените, коментират брокери. В местността Старите лозя край Евсиноградската резиденция например цената е скочила от 200 на 600 евро на кв. м. На първа линия в каварненското село Топола, където още се намират празни терени, сделки се сключват при 100-110 евро на кв. м.

Руснаците изместиха традиционните британски играчи на пазара за недвижими имоти у нас по морето. Ако поданици на короната търсят скромни вили и къщи в диапазона до 80 хиляди евро, то граждани от бившите ОНД републики не се замислят да хвърлят и по 250 хиляди евро за луксозни дачи край Варна. В момента най-скъпата вила, която се предлага още от миналото лято, е за рекордните 1 млн. евро и се намира преди Златни пясъци. Тя се шири в двор от 1,5 декара и е с невероятна гледка към морето. Обзаведена е с мебели по специална поръчка и се продава заедно с картините по стените. По на север богат купувач се търси и за вила, която струва 800 хиляди евро, разположена в красива градина от 3 декара площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА