Last news in Fakti

22 Август, 2008 00:00 306 0

Ваканционно селище за €150 млн. вдигат до Разлог

  • хиляди
Проект за изграждане на ваканционно селище се обсъжда в Разлог. "Разлог вилидж" е един от най-амбициозните проекти за изграждане на ваканционно селище не само в региона, но и в България. В изграждането на комплекса ще бъде приложен израелски опит за екологично използване на природните ресурси - отопление на газ или слънчева енергия, използване на пречистена вода за поливане на зелени площи. Инвеститор е „Тидар България". От компанията са провели среща с кмета Любен Татарски и са обсъдили технически въпроси.

Комплексът ще бъде разположен на 150 хиляди кв.м земя, а разгънатата застроена площ ще бъде 220 хиляди кв. метра. Инвестицията е за 150 милиона евро, съобщи телевизия "Око". Комплексът се състои от две части - градчета, които са свързани с търговска улица във възрожденски стил. В едната част ще бъдат изградени семейни къщи. Другата част ще бъде по-луксозна - петзвезден хотел, конгресен център за 750 души, казино и спа зона за най-богатите клиенти. Капацитетът на комплекса е от 5 до 8 хиляди души. Инвеститорите се надяват на сътрудничество с другите хотелски комплекси и фирми, предлагащи алтернативен туризъм, за да се предложат на туристите всички възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА