Last news in Fakti

5 Юни, 2006 00:00 492 0

MacAnthony Realty продава наши имоти на изложение в Лондон

  • българия-
  • където-
  • банско-
  • хил евро-
  • macanthony realty international
MacAnthony Realty International организира в Лондон най-голямото във Великобритания изложение за продажба на имоти Bulgarian property expo. Над 800 лондончани са посетили от 2 до 4 юни изложението, което се проведе в конферентния и изложбен център “Олимпия 2”. Повечето от тях са били потенциални купувачи, казаха организаторите.

“Предлагаме основно два района в България - между Слънчев бряг и Бургас, както и на юг от него, където са едни от най-атрактивните градове по Южното Черноморие и около Банско, където са едни от най-добрите ски курорти в Източна Европа с голф игрища от световна класа”, обясни Ричард Ластигман, регионален мениджър на MacAnthony Realty International за България.

Интересът на купувачите е бил насочен както към планината, така и към морето. Лек превес в продажбите отчитат имотите в Банско и Разлог пред тези в Слънчев бряг, сочи справката от проведения форум.

Фирмата ще организира за купувачите неколкодневни турове за запознаване на място с предлаганите възможности. Цените започват от 40 хил. евро за гарсониера и 90 хил. евро за двустаен, обясни още Ластигман. Най-евтините гарсониери в Банско са за 42 хил. евро, а най-скъпите имоти са в Katarino Resort - Разлог, където цените за еднофамилна къща започват от 176 хил. евро нагоре.

Край морето се предлагат и търсят предимно гарсониери - в "Несебър форт клуб" до аквапарка, където цената на гарсониера е 30 хил. евро, едностаен апартамент в "Панорама бийч" - Несебър, се предлага за 56 хил. евро. Атрактивният комплекс "Нестинарка" край Царево предлага малки площи от 38 кв.м за 34 хил. евро.

На този етап специалистите изтъкват изключително засилен интерес към България в сравнение с останалите страни, които разработват. В Испания например се предлагат предимно двустайни и тристайни жилища, но с цени до два и половина пъти по-високи от тези в България.

“Колебая се дали да закупя имот в България, защото там никой не говори английски”, сподели французойката Шантал Пти, която от дълги години живее в Лондон. За Кийт Едуардс и семейството му колебанието беше свързано с информациите за презастрояване и липсата на подходяща инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА