Last news in Fakti

28 Юни, 2006 00:00 409 0

KD Group ще влага 100 млн. EUR в имоти

  • group-
  • румъния-
  • дружество-
  • българия
Словенската KD Group планира създаването на фонд, който да инвестира в имоти на Балканския полуостров.

Предвижда се капиталът на фонда да бъде 100 млн. EUR, като вложенията ще са главно в България, Румъния и страните от бивша Югославия.

В България KD Group е представена чрез инвестиционното дружество от отворен тип КД Пеликан и договорните фондове КД Акции и КД Облигации. Освен това тя е собственик и на инвестиционния посредник КД Секюритиз. Преди няколко месеца в Комисията за финансов надзор бяха подадени документи за лиценз за застрахователно дружество КД Живот, но надзорът отхвърли искането. От КД Group възнамеряват отново да кандидатстват за лиценз.

В Румъния КD Group има животозастрахова- телно дружество. С такова разполага и в Словения - Slovenica Zivljenje. Финансовата група се занимава с инвестиции на небанковия сектор. Дъщерните дружества на KD Group са в няколко страни - Румъния, Словакия, Люксембург, Хърватия, Сърбия, Черна гора, както и в Босна и Херцеговина.

Очакванията на много инвеститори са, че след влизането на България и Румъния в Европейския съюз цените на имотите ще се повишат значително, затова и вложенията в тях са перспективни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА