Last news in Fakti

5 Юли, 2006 00:00 508 0

"Уинслоу дивелъпмънтс" обяви конкурс за жилищен комплекс

  • компанията-
  • уинслоу
"Уинслоу дивелъпмънтс" обяви архитектурен конкурс за жилищен комплекс в София, съобщиха от компанията. Комплексът ще се строи в местността Манастирски ливади - изток, върху терен с площ от 22.2 дка. Новият жилищен комплекс ще се казва "Уинслоу таун".

Поръчката е за избор на градоустройствено и обемно-устройствено решение във връзка с проектирането на комплекса. За участие в конкурса се допускат всички български и чуждестранни физически и юридически лица, квалифицирани в областта на архитектурното и инженерното проектиране. Целта е да се избере най-подходящият вариант за промяна на действащия застроително-регулационен план с оглед постигане на очакваните резултати, посочват от компанията. Получените предложения ще се оценяват от комисия, в която освен представители на възложителя ще има и на камарата и на съюза на архитектите. Журито може да присъди три парични премии за първа награда - 8000 лв., за втора - 6000 лв., и за трета - 4000 лв. Възложителят може да вземе решение да откупи две разработки по 1500 лева, се казва в съобщението.

Според регистъра БУЛСТАТ "Уинслоу дивелъпмънтс" е собственост на Иван и Яник Мекушини и на британския гражданин Майкъл Уелингс. Основната дейност на дружеството е свързана с покупката на земи за застрояване предимно в София и планинските райони. Инвестициите им са насочени в изграждането на търговски обекти и жилищни сгради. В момента компанията строи шест ваканционни жилищни комплекса в Банско, като цената на апартаментите е около 1100 евро/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА