Last news in Fakti

18 Юли, 2014 13:09 2 463 0

Сърбия: по-ниски цени, по-малко строителство

  • сърбия-
  • цени-
  • жилища

С 8.1% са се понижили цените на жилищата в Сърбия през миналата година, сочат данните на Globar Property Guide. От консултантската компания отчитат спад и в строителството в рамките на 7.6%. През 2013 г. са издадени с 22% по-малко разрешителни за строеж в Белград в сравнение с година по-рано.

Една от главните причини е високата безработица в западната ни съседка. Към момента тя е 21%. Корупцията, ниския стандарт на живот и на практика липсата на икономически ръст обезценката на недвижими имоти ще продължи и през настоящата година, отчитат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА