Last news in Fakti

6 Юли, 2006 00:00 622 0

Удобен като ръкавица

  • имоти-
  • недвижими-
  • янева-
  • консулт-
  • хелан-
  • наталия-
  • точно-
  • клиентите-
  • клиента-
  • недвижими имоти-
  • хелан консулт-
  • наталия янева
Превърнах бизнеса с недвижими имоти в свое хоби, повиших квалификацията си, за да се чувствам уверена и в свои води. Няма скука, всеки ден се срещаме с различни хора, явяват се нови и нови казуси за разрешаване, коментира Наталия Янева, управител на Хелан консулт.


Началото

В този бизнес Наталия Янева влиза през 1993 г. Завършила курс за брокер и започнала работа в агенция за недвижими имоти. След близо година решила да започне самостоятелна дейност. Запалила се по недвижимите имоти, затова и издигнала компетентността в свое правило номер 1. Инженер по образование, сега тя завършва и второ висше в Университета по архитектура, градоустройство и строителство - специалност Управление на земи и имоти.


Компетентност

Много са агенциите за недвижими имоти, но специалистите с необходимите познания в тази сфера не са чак толкова много, уверява Янева. Бизнесът с недвижими имоти е сравнително нова сфера на дейност в България, която възникна след промените пред 1989 г. Изискват се правни и инженерни познания, компютърни умения, комуникативност, етика към клиентите. Такова знание на брокерите би предпазило клиентите от грешки при избора. Юридическата компетентност е от съществено значение, за да се избегнат евентуални спорове и тежести при покупко-продажба, посочва Янева.


Отговорност

Не се е случвало Хелан консулт да подведе свой клиент да купи имот с тежест или неизяснена собственост, което да породи проблеми след придобиването. Проверка се прави от брокера, от Наталия Янева, от адвокат на Хелан консулт, от адвокат на клиента, последно и нотариусът прави проверка. Рисковете са сведени до минимум.


Принципи

С точно око към всяка сделка
- Наталия Янева има точно око за всеки имот. Била е проектант, а сега е и оценител на недвижими имоти. Завършила е Техническия университет. Има следдипломна квалификация по мениджмънт. Стреми се да е в крак с всички новости в сферата недвижими имоти и с променящото се законодателство.
- Ние сме като лекарите, трябва да разберем психиката на клиента, неговите намерения и настроения, за да знаем какво точно ще му хареса. Имотът е като ръкавицата, трябва да е удобна и по мярка.
- Нашата работа не е просто да продадем един имот и да получим комисиона. Целта ни е да спечелим доверието на клиентите, така че те да се връщат при нас и да ни пращат и други клиенти.
- Придържаме се към честност и лоялност към клиента. Казваме му всичко, за да няма изненади след това, уверяват от Хелан консулт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА