Last news in Fakti

6 Юли, 2006 00:00 516 0

Спекулация със складове

  • складове-
  • според
Според Иван Брешков от Български пощи ЕАД за търговците на дребно е по-изгодно да разполагат с много и по-добре свързани складове, отколкото с един, но неуреден. Основните товари сега минават през София, като се използва автомобилен транспорт, а не е достатъчно развит контейнерният превоз, добави той.
,

Местна власт

В големите общини местната власт е склонна да дава терени за складови площи, ако получи спонсорство за други нейни проекти. В малките общини има по-голямо разбиране заради голямата безработица, твърди Симеон Митев, собственик на агенция за недвижими имоти Шанс 96. На пазара вече са се появили спекуланти на терени за складове, които предлагат уедрени парцели, без тежести по собствеността, но на по-високи цени.

Според него чуждестранните инвеститори се оплакват от недобросъвестно попълване на кадастралните планове. Има случаи, когато клиент купува имот, който според документите е регулиран, а всъщност не е.

Реституция

Друг проблем е нерегламентираната реституция и последващи съдебни искове от наследници на бивши собственици, добави той. Цената на земята и липсата на инфраструктура са сред основните проблеми пред инвеститорите в този бранш. У нас няма готови модерни складове, които да бъдат дадени под наем, и затова често търговците сами си ги строят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА