Last news in Fakti

18 Юли, 2006 00:00 623 0

"Бенчмарк фонд имоти" ще строи комплекс в Кюстендил

  • компанията-
  • проекта-
  • разгъната-
  • строеж-
  • имоти-
  • фондът-
  • бенчмарк-
  • разгъната площ-
  • фонд имоти-
  • бенчмарк фонд-
  • бенчмарк фонд имоти-
  • обща разгъната площ
"Бенчмарк фонд имоти" АДСИЦ планира да построи жилищен и хотелски комплекс в Кюстендил. Фондът е спечелил на търг с тайно наддаване правото за строеж върху общинската земя за 891 хил. лв., съобщиха от компанията.

Предстои да бъде подписан окончателният договор за покупката на правото за строеж между компанията и общината, след като в края на миналата седмица изтече крайният срок за обжалване на търговата процедура. След това ще бъдат одобрени архитектурните планове на проекта, поясняват от компанията. Комплексът ще включва хотелски части четири и три звезди, развлекателен и конферентен център и открит развлекателен комплекс. Общата му разгъната площ ще бъде 29.6 хил. кв.м, като все още не е ясна точната инвестиция в него. Не се предвижда ново набиране на средства, поясниха от компанията. Последното увеличение на капитала на фонда беше в началото на 2006 г., когато бяха издадени 15 млн. акции и капиталът достига до 23.3 млн. лв.

Това ще стане четвъртият проект на "Бенчмарк фонд имоти" с подписването на договора с община Кюстендил. До момента фондът е завършил окончателно проекта си в Пловдив. Там компанията изгради търговски център на парцел от 17 хил. кв.м, площите в който вече изцяло са отдадени под наем на компании, представящи марките Neoset, Felyx Toys, JYSK, Carpet Max, "Зора" и "Техномаркет Европа".

Другите два проекта на компанията все още са в процес на реализация. Единият от тях включва изграждането на търговско-административна сграда на бул. "Цариградско шосе" в София срещу METRO Cash&Carry и между Best Western Hotel Expo и шоурум Toyota на обща разгъната площ от 34 хил. кв.м. Планираната инвестиция в него е около 14 млн. евро. Компанията очаква да получи разрешение за строеж, за да започнат строителните работи по проекта, който трябва да бъде завършен до края на 2007 г.

"Бенчмарк фонд имоти" иска да изгради и апартаментен хотел в Боровец. За целта компанията вече е закупила 9 хил. кв.м земя и предстои одобряването на окончателния архитектурен проект. Хотелът ще е с обща разгъната площ от 12 хил. кв.м и също трябва да бъде завършен до края на 2007 г. Фондът планира да го продаде, като очаква доходност от 80%, която да разпредели на акционерите си като дивидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА