Last news in Fakti

21 Юли, 2014 09:30 9 351 10

Предлагането на лукс апартаменти намалява

  • imot.bg-
  • лукс-
  • жилища

Дали собствениците на луксозни имоти решиха да запазят активите си или купувачите решиха да инвестират в имот, след като видяха какво се случва в банковата сфера, е все още трудно да се каже. Факт е, обаче че през последните месеци луксозни апартаменти, които седяха с месеци на пазара, намериха своите нови собственици, а агенциите за недвижими имоти отчетоха ръст в сегмента. Ако допреди няколко месеца имаше сравнително богато предложение на имоти в ценовия диапазон над 600 000 EUR за София и от части за Варна и над 200 000 EUR за градове като Пловдив и Стара Загора, то днес подобни предложения са единични.

Ето и 5-те най-интересни предложения от сайт №1 за имоти - imot.bg и от сайта за безплатни обяви - Bazar.BG:

1. Иван Вазов (София) – 885 000 EUR (виж повече)

Мезонетът е на три нива и е с разгъната застроена площ от 420 кв.м. Декоративната пластична керамика на Ставри Калинов допринася за неповторимата атмосфера и идентичност на имота. Родителска спалня с баня и тоалетна, гардеробно помещение, две отделни спални всяка с баня и тоалетна са разположени на първото ниво. На второто ниво са разположени вградена кухня, всекидневна, кабинет и две големи тераси. Просто тераса с отлична панорама има и на трето ниво.

2. Изток (София) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент с разгъната застроена площ от 360 кв.м и се намира в сграда, построена през 2010 г. Имотът се намира на метри от Борисовата градина. На разположение на бъдещия собственик ще е имот, който се разполага с денонощна охрана, вътрешен паркинг за гости. Холът е с големина 82 кв.м и с френски прозорци. Самостоятелна кухня с трапезария от 17 кв.м. и кабинет – 19 кв.м. Състои се още от три спални, всяка съответно с големина от 30, 25 и 19 кв.м.

3. Център (Пловдив) – 250 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент се намира на втория етаж в сграда построена през 1985 г. в близост до Кукления театър на града. Стените са с камък травертин, вградена френска камина, италианска кухня с вградени уреди. Имотът е със собствен вход. Подовете са на ламинат, а прозорците с най-висок клас PVC дограма.

4. Център (Бургас) – 875 000 EUR (виж повече)

Мезонет на две нива с площ 250 кв.м. Намира се в тухлена сграда в близост до пешеходната зона на Бургас. Подовите настилки в дневната, коридора и стълбите са от италиански полиран естествен камък. Имотът е с вътрешна и външна изолация.

5. Морска градина (Варна) – 695 000 EUR (виж повече)

Мезонет на две нива с площ 382 кв.м. На първото ниво е разположена дневната, чиято площ е 70 кв.м. с напълно оборудван кухненски кът, просторна спалня за гости, луксозна баня с душ кабина. На второто ниво също има две големи спални и гардеброна. Към всяка спалня има и тераса. Има допълнително трето ниво с естествено озеленена панорамна тераса от 100 кв.м. Към имота има две закрити паркоместа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    надали има доста заможни който даси ги позволят
  • 2 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    както е казал народа за всеки влак и пътници
  • 3 Милен Веселинов

    0 0 Отговор
    Хубаво щеше да бъде ако колегите не взимаха просто оферти,а оферти на реални цени,тогава статистиката щеше да е съвсем друга.Докато клиента,а не брокера определя цената,ще продължават да се виждат подобни смехории в интернет пространството,а брокери да броят комисионни които никога няма да получат.
  • 4 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    >Докато клиента,а не брокера определя цената,ще продължават < Много забавен коментар, направо хумористичен! От позицията на какъв брокито ще определя цена? Броки може да определя само и единствено, когато продава нещо свое. Броки не е страна по сделката а само (в повечето случаи) не нужен посредник мрънкащ за проценти от двете страни и определено пречещ (особено в БГ). Със същият успех желая като гражданин да се гласува 10 000 лв месечна такса за АНИ, който може и желае , да плаща и да работи....

    Коментиран от #8

  • 5

    0 0 Отговор
    Голям проблем, кво ша праим ся
  • 6 georgi genchev

    0 0 Отговор
    Na chovek mu triabva staia 3 na 3,leglo ,masa i stol.......Pametnitsite sa otgivelitsa......
  • 7 Veselin Stanoev

    0 2 Отговор
    Хората предлагащи апартаменти на такива цени не бързат да ги продават.Те просто така да се каже опипват пазара,пък ако някой се заинтерисува може малко да му смъкнат от цената.В повечето случаи това са жилища на известни хора.
  • 8 Милен Веселинов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kuku Kukov":

    От позицията на професионалист,който се предполага че трябва да познава пазара и реалните цени на които се случват сделките(това само за сведение) Иначе да,повечето брокери на нашия пазар са ненужни.
  • 9 Stoyan Petrov

    0 0 Отговор
    http://www.uniqueestates.net/ - тук е пълно с луксозни жилища. Не виждам как е намаляло предлагането, след като има къщи и апартаменти, които се продават от години. Май някой брокерчета са закъснели с плащането на заемите и се опитват да продадат апартаментите, за които отговарят
  • 10 Veselin Stanoev

    0 0 Отговор
    Клиентите,които купуват лукс жилища,както казах са или известни личности,които гледаме по телевизията или фирми,които влагат част от печалбата си в хубави жилища.В момента и известните хора и фирмите изчакват накъде ще тръгнат нещата и тогава ще предприемат някакви действия.Обикновенния човек няма грижи по закупуване на такива имоти.