Last news in Fakti

21 Август, 2006 00:00 444 0

Архитектите искат законови промени срещу

  • камарата-
  • архитектите-
  • закона
В-к „Монитор” 21.8.2006 г.Не искаме въвеждането на минимални цени, а нормативни промени, които да предотвратят възможностите за дъмпинг на пазара, каза зам.-председателят на Камарата на архитектите в България, арх. Атанас Тосев. В закона, засягащ нашата дейност, би трябвало да има положение, което да указва, че съответната браншова организация на архитектите, в случая камарата, изработва методика за определяне на възнагражденията. Целта е никой да няма право да предлага услуга на дъмпинг. Това е много по-различно от минимални цени, добави той.

Предлагаме в Закона за камарата на архитектите и инженерните от инвестиционното проектиране да се запише, че хонорарът се определя чрез свободно договаряне с клиента, но на цена не по-ниска от себестойността на услугата, каза още арх. Тосев. Тя включва присъщите разходи, инвестициите за квалификация, застраховка, минимална печалба, подчерта той. Нашата камара ще подготви специална методика за целта, ако бъде прието съответното изменение в закона. Група депутати са се ангажирали да внесат нашите предложения в парламента и се надяваме до края на септември те да бъдат приети, добави още зам.-шефът на Камарата на архитектите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА