Last news in Fakti

31 Август, 2006 00:00 435 0

Сгради от нов тип дават по-голям комфорт

  • застроена-
  • цената-
  • разгъната застроена площ
Иновационното мислене, запазена марка на предприемаческия свят, намира широко поле за изява и в строителния бранш. Последната мода в сградостроенето, въведена и у нас, е поредното доказателство за динамичното развитие, което тази индустрия претърпява в днешно време.

Става дума за интересен продукт, наречен екокъща, който е създаден със задачата да тушира рушащото въздействие на течащите подпочвени и застойни води, намиращи се под постройката, както и вредното влияние на повишените равнища на радиация, обясняват специалисти.

По принцип тази алтернативна обител на човечеството се изгражда на три нива.


Материалът

За построяването на този тип сгради се използват екологично чисти материали (предимно дърво и минимално количество бетон).

Работи се по последни строителни технологии и се поставя топлоизолация, гарантираща максимална ефикасност и комфорт на обитателите на сградата. Най-дългият срок за построяване на една екокъща е 4 месеца, а цената й се равнява на цената на стандартен апартамент с аналогична квадратура. Формата на новия тип сгради е конусовидна.


Вариантите

Засега разработените модификации на продукта са 7, но съществува възможността за създаване на индивидуални проекти, които да вземат под внимание желанието на инвеститора и особеностите на терена.


Патент

Макетите на екокъщите са патентовани за България и Eвропейската общност. Тяхната функционалност успешно конкурира сградите, построени по класическа технология. Те може да се използват за фамилни жилища, вилни селища, офиси и търговски обекти. Първият екологичен дом е вдигнат в курорта Св. Влас.


Проектни възможности

-Като параметри най-големите екокъщи се разпростират на 170 кв. м разгъната застроена площ при 82 кв. м застроена.

-Желаещите да спестят малко от цената могат да поръчат строеж върху 44 кв. м, което означава къща със 116 кв. м разгъната застроена площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА