Last news in Fakti

7 Септември, 2006 00:00 3 588 0

"Тера тур сервиз" ще инвестира в два нови туристически проекта

  • хелиос-
  • правец-
  • игрище-
  • комплекс-
  • сервиз-
  • компанията-
  • голф игрище-
  • тур сервиз-
  • тера тур
Компанията "Тера тур сервиз", която е собственик на няколко хотела по морето, ще инвестира през тази и следващата година в два нови туристически проекта. Информацията съобщи изпълнителният директор на дружеството ЛъчезарТодоров. Единият проект е за изграждане на апартаментен комплекс в Поморие, а другият - за голф игрище в Правец.

Съвсем скоро предстои да започне строежът на апартаментния комплекс "Хелиос бийч апартмънс" (Helios Beach Apartments), който ще се намира на южния плаж в Поморие. Комплексът трябва да е готов до юни следващата година, съобщиха инвеститорите. В него ще има малко над 200 апартамента, които са предназначени за продажба. За малка част от тях дори вече са намерени купувачи, като основният контингент е английски. "Тера тур сервиз" е подписала договор с британската брокерска компания "Имърджинг риъл естейт" (Emerging Real Estate), която има ангажимента да продава апартаментите.

Общата застроена площ на комплекса е 25 хил. кв.м. В него ще има басейн, паркинг за над 150 автомобила, 13 магазина, фитнес, сауна, ресторант, сладкарница, детска площадка и др. Инвестицията в обекта ще достигне 19 млн. лв., посочи Тодоров.

Другият проект, за който се чакат строителни разрешения, е за изграждането на голф игрище край Правец. Проектът се разработва вече три години, като подготовката е включвала окрупняването и изкупуването на парцели от над 300 собственици. Общата площ на целия комплекс ще е около 1000 дка, като 800 от тях са за самото голф игрище, а останалите за хотел и редови къщи. Хотелът ще е на мястото на сега съществуващия обект край езерото при Правец, но още не е решено дали старата сграда ще се реновира, или ще се строи нова. В него ще има 220 стаи и категорията му ще е четири или пет звезди. В комплекса ще има още шест блокчета и около 70 редови къщи. Всички ще са предназначени за продажба. Очаква се проектът да бъде финализиран до пролетта на 2008 г. Инвестицията ще достигне 40 млн. евро, са пресметнали от компанията.

"Тера тур сервиз" е собственост на "Агрохолд", а управляващ в компанията е Васил Златев Петков, баща на Валентин Златев - генерален директор на "Лукойл България". Справка в ДАКСИ показва, че собствеността в "Агрохолд" е поделена между кипърската "Агриуей холдингс" и Васил Петков.

Туристическата компания е инвеститор в три хотела на морето - "РИУ Хелиос бей" и "Хелиос бийч" в Обзор, както и "РИУ Хелиос палас" в Слънчев бряг. През следващите години дружеството планира инвестиции и в местността Смолянски езера, в близост до планинския курорт Пампорово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА