Last news in Fakti

9 Октомври, 2006 00:00 761 0

Нов индустриален парк обмислят в Русе

  • предвижда-
  • според-
  • градоустройствен-
  • метро-
  • градоустройствен план-
  • новия градоустройствен план-
  • според новия градоустройствен
Нов индустриален парк ще бъде изграден след магазина на "Метро" на изхода на Русе в посока София, предвижда новият градоустройствен план на града.

Проектът предвижда в тази посока да бъде изградена високо технологична индустриална зона, която обаче няма да е производствена, а складова и обществено-обслужваща, съобщи вестник "Бряг".

Там след няколко години ще бъдат разположени магазини, офиси, складове на големи фирми и бизнес сгради. В същия район, но срещу "Метро" в момента се строи представителството на "Опел". Предвижда се зад него да бъде оформен нов жилищен квартал с къщи, който ще се разпростира до долината на река Русенски Лом. Ниско строителство ще има и до Телевизионната кула и "Левента" според новия градоустройствен план.

Според общия устройствен план на Русе крайградската му част ще придобие качествено нов облик с вилни зони и нови квартали. Планът бе приет от общинските съветници на сесията през септември. Очаква се той да мине през одобрението на експертен съвет в МРРБ, след което ще се върне за повторно разглеждане в общинския съвет и ще се стигне до окончателното му одобряване.

Предвидено е местността около Военния полигон (Танкодрума) да е със статут на вилна зона и да бъде застроена. Също и районът на Касева чешма, който не беше със статут на вилна зона, според новия градоустройствен план добива такъв и вече може да се пристъпи към неговото благоустрояване. Досега те са били третирани като земеделски земи.

В плана се предвижда още териториите по пътя за Разград до кръстовището за Кубрат да бъдат превърнати в близките години в складова зона, подобна на предвидената да се изгради западно от "Метро".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА