Last news in Fakti

27 Октомври, 2006 00:00 3 074 0

Три язовира в Плевенско се отдават под наем

  • николаево-
  • язовир-
  • местността-
  • тученица-
  • язовирите-
  • бъдат-
  • наемна месечна цена-
  • началната наемна месечна-
  • дка началната наемна
Община Плевен обяви търгове за отдаване под наем на три язовира. Наддаването ще бъде тайно и ще се проведе на 31 октомври в сградата на общината. Язовирите, които са публична общинска собственост, ще бъдат отдавани за срок от 5 години. Поръчката включва водоемите "Николаево-2" "Николаево-3" и "Тученица-3".

"Николаево-2" е в землището на село Николаево в местността Летовището и е с площ 217 дка. Началната наемна месечна цена, от която ще стартира търгът, е 167 лв. Язовир "Николаево-3" е в местността Кокошарника и е с площ 37 дка. Началната наемна месечна цена е 21 лв. Язовир.

"Тученица-3" е в местността Черешовица край Тученица, площта му е 18 дка, а търгът започва от месечен наем 19 лв. Подаването на офертите може да се направи до днес - 27 октомври.

Започна зарибяването на малкия и големия язовир "Тотлебенов вал" в Кайлъка, който се използват за спортен риболов, съобщиха от Ловно-рибарския съюз в Плевен. Във водоемите ще бъдат пуснати 13 хил. малки рибки шаран, толстолоб и бял амур. Зарибителният материал е закупен от Центъра за спортен риболов "Шампион", управителят на който е арендатор на язовирите. Зарибяването става съвместно с плевенското Ловно-рибарско дружество, чиято собственост са язовирите.

Рибките ще бъдат пуснати пропорционално разделени в двата язовира. Шаранчетата и белият амур са едногодишни, а толстолобът е едно- и двегодишен. Най-големите риби от него са от 500 до 700 грама. Ще е необходима около година, за да достигнат шаранът и белият амур тегло, което ще позволи той да се лови от любителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА