Last news in Fakti

12 Август, 2014 13:07 4 185 2

Море на покрива (СНИМКИ)

  • дизайн-
  • басейн-
  • покрив

Представяйки си „дома мечта” обикновено разполагаме басейна някъде вътре в сградата или на двора. Навсякъде другаде, но не и на ... покрива. Архитектът, проектирал къщата „Медуза” в Марбеля, на Средиземноморското испанско крайбрежие, е избрал именно покрива, за да построи басейн. Решението е било продиктувано от факта, че съседните сгради са разположени много близко до къщата и блокират изгледа към морето, докато от покрива на имота то се вижда с цялото си величие. Особеното на басейна е, че той се явява таван на помещенията, които са разположени на последния етаж.

Четириетажната постройка разполага с пет спални. Има две вити стълби – едната води към басейна на покрива, а другата – към дневната и спалните. Благодарение на стъклените стени помещенията винаги са отлично естествено осветени. На първия етаж е разположена сауната и кухнята. Малък асансьор доставя храна и напитки до останалите три етажа на къщата, включително и басейна на покрива.

jellyfish_house1 jellyfish_house2 jellyfish_house4 jellyfish_house5 jellyfish_house8 jellyfish_house6 jellyfish_house7 jellyfish_house3 jellyfish_house11 jellyfish_house12


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ad Pop

    0 1 Отговор
    много...много бетон! Много грозен бетон!

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ad Pop":

    tova ako e grozno znachi ne razbirash ot moderno stroitelstvo.ti ot kerpich li iskash da e.