Last news in Fakti

7 Февруари, 2007 00:00 376 0

Белгийци напират за наши жилища

  • фирма-
  • жилища-
  • българо белгийската фирма
40 белгийски семейства вече са закупили "на зелено" жилища в бъдещия комплекс, който ще бъде изграден край Варна по пътя за кв. Виница. Това заяви председателят на българо-белгийската фирма "Варбел" Величко Тодоров, който ще реализира проекта. Това е най-голямата белгийска инвестиция във Варненска област в жилищното строителство, каза той. Тя възлиза на 18,5 млн. лева. Проектът предвижда изграждането на 180 апартамента, 99 подземни и 49 надземни паркоместа. Сградите ще бъдат не повече от 6 етажа с разгърната застроена площ от 22 500 кв. м. 3000 от тях ще бъдат отделени за магазини и обществени паркинги. Комплексът ще бъде изграден за две години, като ще осигури 250 работни места.

Проектът отговаря на всички евростандарти, като мажоритарният собственик има намерение да вложи 80-100 млн. евро в жилищното строителство у нас и другите източноевропейски страни. Целта на фирма "Варбел" е да привлече максимум от тези средства във Варна. Според Тодоров, ако пилотният проект е успешен, инвестициите ще дойдат. Цената на бъдещите жилища, които се купуват като топъл хляб от белгийците, са между 700-800 евро на кв. метър с ДДС. Ще има и отделни жилища, които ще се продават на млади и многодетни семейства на преференциални цени, казаха още от българо-белгийската фирма. Изпълнител е варненската фирма "Курортно строителство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА